Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ένα διαζύγιο πολύ δημόσιο

Οι δημόσιες σχέσεις - με όλες τις έννοιες του όρου, εν προκειμένω - δημόσια, πολύ δημόσια τελειώνουν... Είναι μοιραίο αυτό, όπως μοιραίο είναι και το ότι αυτά τα δημόσια τελειώματα συχνά  ισοπεδώνουν όλους τους εμπλεκόμενους κι ό,τι είχε απομείνει από την ιστορία τους. .
Το κακό είναι ότι κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που ούτε ενδιαφερόμαστε ούτε μας αφορά το διαζύγιο της "εθνικής" Ελένης , θα πρέπει τώρα να υποστούμε έναν καταιγισμό πληροφοριών ανούσιων και ανεπιθύμητων.
Μόνη - ρητορική, πάντως - απορία είναι αν η πιάτσα και το σύστημα που είτε σερβίρουν είτε με βουλημία καταναλώνουν όλα τα πραγματικά και εφευρημένα στοιχεία της υπόθεσης το κάνουν από ενδιαφέρον επαγγελματικό ή ανθρώπινο, έστω και κουτσομπολίστικο (κι αυτό ανθρώπινο είναι!), ή από απλή χαιρεκακία... που δεν μπορούν διόλου να την κρύψουν κιόλας!    

6 σχόλια:

STELIOS PENTARVANIS είπε...

Δυστυχώς στο τέλος δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά η αλήθεια από τους πολλούς ενδοιάμεσους "ματαφραστές" τέτοιων ιστοριών.Aκόμα και στην περίπτωση που κάποιος θα είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον πραγματικό για να μάθει τι έγινε με το συγκεκριμένο ζευγάρι πρέπει να γίνει σχεδόν κουτσομπόλης για να μαζέψει πληροφορίες.Μπααααα δεν θα πάρω.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Το πιο πιθανό είναι, άλλωστε, πως για διάφορους λόγους διάφοροι θα στήσουν ένα ασύλληπτο τσίρκο γύρω από αυτή την ιστορία και τους πρωταγωνιστές της. Πάντα στο όνομα της ενημέρωσης, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας, της ειλικρίνειας και διαφόρων άλλων αφηρημένων εννοιών, που τις ονομάζουμε αφηρημένες γιατί μπορούμε βολικά να τις παραγεμίζουμε όλοι με ό,τι μας κάνει κέφι.
Στο τέλος, βέβαια, χάνεται η ουσία (αν υπάρχει) και βέβαια η αλήθεια και γίνονται όλα ένας χυλός, ο οποίος έχει στο μεταξύ πωληθεί και μεταπωληθεί και μετα-μεταπωληθεί πανάκριβα!

aKanonisti είπε...

Μόνο σε κανιβαλισμό μπορώ να αποδώσω το ενδιαφέρον για ένα ξένο διαζυγιο...
Ομως πάλι.... ίσως και να έχουμε γίνει....
Κανίβαλοι με φωτεινό μακιγιάζ....

Δεν ξέρω....

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μπορεί κι αυτό, Ακανόνιστη...
Αλλά πιο πολύ νομίζω ότι μας οι επιτήδειοι της "ενημέρωσης" μας βάζουν σιγά - σιγά σε ένα πρόγραμμα τέτοιου ενδιαφέροντος.
Αν μένανε όλοι στην ανακοίνωση, το θέμα θα ξεφούσκωνε γρήγορα. Δες, όμως: Αρχικά στήνουν το σκηνικό, σκηνικό χλιδής και Παραδείσου με αγγέλους εκπεσόντες. Ακολουθούν τα trailers και τα teasers με ψήγματα ειδήσεων, υποψίες και υπαινιγμούς. Στο τέλος (προ)ωθούν στην σκηνή έναν - έναν διάφορους πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές - σχετικούς ή άσχετους, αδιάφορο -και αρχίζει το έργο, το παιχνίδι, οι καραμπόλες. Εραστές, ερωμένες, όλα κι όλοι κι όλες παίζουν... Τάφτιαξε εκείνη μ' εκείνον το Καλοκαίρι ή εκείνος μ' εκείνην το Φθινόπωρο ή ακόμη εκείνος μ' εκείνον κι εκείνη μ' εκείνην ή κι όλοι μαζί!
Όλα και τίποτε φαντάζουν αλήθεια ταυτόχρονα. Και το κοινό έχει στο μεταξύ φτιαχτεί πριν καν το καταλάβει, του ανοίγει η όρεξη με τόσα εδέσματα, ξυπνάει ο κανιβαλισμός του, κι εθίζεται στο τέλος, αδημονεί για το επόμενο επεισόδιο...

Υ.Γ.: Ελπίζω να πιάσει γρήγορα η Άνοιξη φέτος και να πάρουμε τα νησιά εγκαίρως!!!

aKanonisti είπε...

Είδα τις φωτογραφίες σου από τα νησιά.....
Υπέροχες!!!!!!!!

(αν ήταν να κανιβαλίσω κάτι... θα διάλεγα αυτές....)

:-)))

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Σ' ευχαριστώ!
Τώρα μπορείς σίγουρα να με καταλάβεις καλύτερα!!!
;-)

 
GreekBloggers.com