Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Asteroid 2 ή too ή απλώς again



Το γιατί ξεκινάει κανείς ένα blog έχει πολυσυζητηθεί: από περιέργεια (να δει ώς πού μπορεί να φτάσει), από ανάγκη επικοινωνίας, για ψυχοθεραπεία... Η προσωπική μου άποψη είναι ισχύουν όλοι οι λόγοι από κοινού και ταυτόχρονα, μαζί με το ότι το ξεκινάει κανείς απλώς γιατί μπορεί: έχει τον χρόνο και ξέρει και πέντε γράμματα, ώστε να γράψει όσα θέλει να πει και τον πνίγουν...

Το γιατί το ξαναξεκινάει, όμως, παραμένει κάπως πιο σκοτεινό - δεν έχει γίνει αντικείμενο αναλυτικής συζήτησης.  

Ώς πριν από δύο περίπου χρόνια διατηρούσα το blog Asteroid, μέχρι που για μυστηριώδεις λόγους ο κ. Blogger το θεώρησε φορέα ιών ή κάτι σχετικό και το μπλόκαρε για όλους, εκτός από μένα. Ευγενικό εκ μέρους του, γιατί για 4 χρόνια είχαν καταγραφεί πολύ ενδιαφέροντες διάλογοι και απόψεις, που μπορεί να μη άλλαξαν τον κόσμο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις άλλαξαν τον δικό μου μικρόκοσμο κι αυτό στην ηλικία μου δεν είναι διόλου μα διόλου ευκαταφρόνητο - μέχρι και πιο δύσκολο μπορεί νάναι, εδώ που τα λέμε!
Αφού, λοιπόν, έκανα κάποιες διορθωτικές ενέργειες και όλα όσα συστήνει ο κ. Blogger, προσπάθησα επανειλημμένα να τον πείσω να επανεργοποιήσει το blog μου, αλλά αυτός είχε πεισμώσει. Στο μεταξύ, η αλήθεια είναι πως κι εγώ όλον αυτό τον καιρό καλλιεργούσα άλλα πάθη - μη πάει ο νους σας στο πονηρό ή, τέλος πάντων, ας πάει, αλλά να μη μείνει μόνο εκεί, γιατί κατάφερνω να καλλιεργώ όλα τα πάθη μου μαζί!!!
Το πάθος μου για την φωτογραφία, πρώτα-πρώτα...
Το πάθος μου για τα ταξίδια και, κυρίως,  για τα Ελληνικά νησιά, για την Μύκονο, την οποία πάντα ψάχνω και θα ψάχνω πίσω από τα λούσα και το λούστρο...
Και κάπως έτσι οδηγήθηκα αρχικά στο Flickr και, κατόπιν, στα photo-blogs, ειδικά, μάλιστα, στο photo-blog της Μυκόνου, όπου έτσι κι αλλιώς περνάω σχετικά μεγάλο μέρος του χρόνου... αλλά να που ήταν μοιραίο να επιστρέψω κάποια στιγμή, από σήμερα, δηλαδή, στην αρχή του παντός και να προσπαθήσω να αναβιώσω την ψηφιακή ταυτότητα του blogger Asteroid, απ' όπου άρχισε το μαγευτικό μου ταξίδι στο Διαδίκτυο.
Δεν ξέρω πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που ήμουν ένας πολύ ενεργός blogger, αλλά πιθανότατα ό,τι και νάχει αλλάξει θά αφορά μόνο σε εξωτερικές συνθήκες και τρόπους. Η βασική ανάγκη του ανθρώπου και η βασική ανάγκη του blogger, η επικοινωνία, θα είναι πάντα - είμαι απολύτως βέβαιος - ακριβώς ίδια, δεν αλλάζει, δεν μπορεί να αλλάξει!

Καλή αρχή, λοιπόν. Καλή αρχή 2 ή too ή again!
;-)

11 σχόλια:

La Gigi είπε...

παρα πολυ χαιρομαι γι αυτη την εξελιξη :

7Demons είπε...

Άντε,καλή αρχή πάλι και μη μας αφήσεις ξανά στα κρύα του λουτρού!

;-)

ELvA είπε...

Kαλη αρχη (εκ νεου!) και εμεις, που δεν σας γνωριζαμε πριν, μαζι σας! :)


Τους καλυτεροτερους χαιρετισμους μας απο ..Sweden! :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Το ίδιο διάστημα έπαθα τα ίδια από τον "πάροχό" μας.

Πριν το διαγράψω λοιπόν και αφού μόνο εγώ μπορούσα ως διαχειρίστρια να μπαίνω στο μπλογκ μου (και κακώς, γιατί έχασα όλα τα σχόλια)μετέφερα στο νέο όλα τα αρχεία.

Εγώ τώρα πάλι, για πολλοστή φορά, επιβεβαιώνομαι πως "τίποτε δε γίνεται τυχαία", διότι πώς θα μάθαινα πως ο πολύ αγαπητός μας Αστεροειδής είναι και πάλι κοντά μας, αν δεν έκανα απόψε επίσκεψη στο μπλογκ του hfaistiwnas μας;
:-)

Πολύ χαίρομαι που επιτέλους αποφάσισες να επιστρέψεις και ...σπεύδω να ενημερώσω τη λίστα μου.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ εγώ το θεωρώ)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

fevis είπε...

Άντε μπράβο!!! Πολύ χαίρομαι που είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζίμ παρέα...:-))) Καλή αρχή ξανά...:-))

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μελισσούλα, κι εγώ χαίρομαι!
Μια φωτογραφία μπορεί να αξίζει χίλιες λέξεις, αλλά τελκά δεν φτάνει για να πούμε όσα έχουμε να πούμε...
;-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

7, δεν φταίω μονάχα εγώ, αλλά κι ο κ. Blogger, που με αποκάρδιωσε!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Elva, το εκτιμώ και επιφυλάσσομαι!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

ΦΜ, να που ξαναβρισκόμαστε...
Εγώ δεν διέγραψα τίποτε κι είναι όλα άθικτα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να στερηθώ τόσα σχόλια και τους πολύτιμους εκείνους διαλόγους.
Κι αν χρειασθεί, μπορεί και να αντιγράψω κάποια παλιά posts εδώ, ώστε να δούμε και πόσο αντέχουν στον χρόνο.

Χαίρομαι που είσαι εδώ - νάναι καλά ο Ηφαιστίωνας!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ευάκι, εμείς είμαστε πάντα παρέα έτσι κι αλλιώς!
Φιλιά!

An-Lu είπε...

Welcome back!!!!!

 
GreekBloggers.com