Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στην Μάνη... - Οδηγίες χρήσης

Υπάρχουν στην Ελλάδα προορισμοί, των οποίων ο χαρακτήρας, όπως έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των αιώνων, υπερβαίνει μιαν απλή τουριστική ταυτότητα.
Η μικρή και η μεγάλη ιστορία μας, που ασφαλώς δεν είναι πάντα πάντα ευχάριστη ή εύπεπτη, έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη και σημάδια σε πολλές περιοχές - και η Μάνη είναι σίγουρα μία από αυτές τις περιοχές. Από την άποψη αυτή, μια επίσκεψη στην Μάνη, ακόμη κι αν γίνει στην καρδιά του Καλοκαιριού και με κύριο άξονα τα μπάνια και την χαλάρωση, δεν αργεί να αποκτήσει σχεδόν προσκυνηματικά χαρακτηριστικά. Κι ακόμη περισσότερο: όσο πιο πολύ εισχωρεί κανείς στο τοπίο, στο φυσικό περιβάλλον, στην ιδιοσυγκρασία και στον χαρακτήρα των ανθρώπων, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί ότι δεν έχει ακόμα ούτε δει ούτε γνωρίσει τίποτε από την Μάνη, που θα εξακολουθεί να κρύβει μάγια και εκπλήξεις, ώστε να σε αναγκάζει, φεύγοντας, να προγραμματίζεις κιόλας το επόμενο ταξίδι σου.
Το ομολογουμένως εξαιρετικής αισθητικής FnL Guide φιλοξενεί ένα σύντομο άρθρο με κάποιες πρώτες οδηγίες για αρχάριους περιηγητές της Μάνης. Δεν πρόκειται για ταξιδιωτικό Οδηγό, αλλά απλώς για μερικές πρώτες οδηγίες, που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες ειδικά σε όσους δεν έχουν πάει ακόμη στην Μάνη και θέλουν να ξέρουν πώς και από πού να αρχίσουν. Προσωπικά δοκιμασμένες οι προτάσεις, φιλοδοξούν μόνο και μόνο να αποτελέσουν το ερέθισμα για μια πρώτη, πρακτική και οικονομική, γνωριμία με την περιοχή. Η βεβαιότητα, άλλωστε, είναι πως η γνωριμία αυτή θα αποτελέσει την απαρχή για κάτι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο, για μια δεύτερη και τρίτη επίσκεψη, για μια τακτική αναβάπτιση στα νάματά της, καθώς η Μάνη είναι ανεξάντλητη και κρύβει επιμελώς τα σπουδαιότερα κάλλη της για τους τακτικούς και επίμονους μουσαφίρηδές της!      
     

1 σχόλιο:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Φέτος είναι ένας από τους προορισμούς που σκεφτόμαστε! Θα δείξει!

 
GreekBloggers.com