Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου με SUP - Hellenic SUP Cup 2013




Έτσι που προσπαθούμε όλοι να επιπλεύσουμε σε μια καθημερινότητα κινούμενη χρωματικά από τις παρυφές του γκρίζου ώς το μαύρο, μόνη διέξοδος μοιάζει νάναι το μυθικό Ελληνικό φως και το μυθικό Ελληνικό μπλε σε συνδυασμό. Ήλιος και θάλασσα, όπου κι όποτε γίνεται, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Με μια λέξη, για όσα ζούμε και νοιώθουμε ένα μονάχα αντίδοτο γνωρίζω: Μπλε! Μπλε το Ελληνικόν!




Η Κυριακή 20 Οκτωβρίου ήταν μέρα καλοκαιρινή, ιδανική για να βρεθείς πλάι στην θάλασσα, σκανδαλωδώς ευνοϊκή για την κορύφωση του Ελληνικού Κυπέλλου SUP - για τον διάπλου, δηλαδή, του Ισθμού της Κορίνθου από SUPers για τρίτη χρονιά.



Το SUP (Stand Up Paddle), η σανιδοκωπηλασία, όπως έχει αποδοθεί στην Ελληνική, είναι ένας συνδυασμός κανό και surf, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια: ο αθλητής ισορροπεί όρθιος πάνω σε μια σανίδα του surf και κωπηλατεί με ένα κουπί μονό.
(Οποιαδήποτε ομοιότητα με την κοινή Ελληνική εμπειρία της τελευταία τετραετίας πιθανόν να μην είναι άσχετη με την ταχύτατη διάδοση του αθλήματος σε νέους, λιγότερο νέους, γυναίκες και παιδιά).



Με την οργάνωση ή την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών, όπως η NAISH (κατασκευάστρια σανίδων), η RED BULL, η BIC, η Οικογένεια Χριστοδούλου (παρασκευάστρια βιολογικών χυμών) κ.ά. οργανώνεται πλέον και Ελληνικό Πρωτάθλημα, που κορυφώνεται τα τελευταία 3 χρόνια με τον διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου. αφού ξεκαλοκαιριάσει με ενδιάμεσους αγώνες σε Ελληνικά νησιά και στον πασίγνωστο Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδας,



Και μόνο το άκουσμα μιας τέτοιας διοργάνωσης στο εντυπωσιακό τοπίο του Ισθμού είναι αρκετό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον αθλητών και φίλων του αθλήματος. Α, ναι... και απλών φωτογράφων, που έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολα αντιστέκονται στον καταιγισμό των χρωμάτων, ο οποίος χαρακτηρίζει πάντα τις αθλητικές διοργανώσεις.
Η φετινή διοργάνωση, πάντως, απέκτησε περίσσιο ενδιαφέρον και από την συμμετοχή δύο κορυφαίων Ευρωπαίων και παγκόσμιων πρωταθλητών του SUP - ανταγωνιστών και μεταξύ τους για την περίοπτη πρώτη θέση στην ταχύτητα της σανιδοκωπηλασίας. Στον Ισθμό έδωσαν, λοιπόν, προχθές το παρών ο μελαχρινός Γάλλος Eric Terrien, που κατατρόπωσε τελικά τον ξανθό Δανό "Βίκινγκ" Casper Steinfath - αλλά εκεί ήταν και περισσότεροι από 120 Έλληνες SUPers όλων των ηλικιών και των φύλων, με πρώτο τον ακαταμάχητο Έλληνα πρωταθλητή Γιώργο Φράγκο.
Ξεχωριστή ανάμεσα στους Έλληνες και η αντιπροσωπεία της Κύπρου, που οργανώνει πια και τους δικούς της αγώνες στο πολύπαθο νησί.

                              Ο Casper Steinfath, άκρη αριστερά, και ο Eric Terrien, άκρη δεξιά.
                             

                                                            Ο Γιώργος Φράγκος
                                   
                                                                 Ο Casper Steinfath
                                                     


Η Διοίκηση της Διώρυγας προσέφερε τις υποδομές και τον προαύλειο χώρο της, στα Ίσθμια, για την φιλοξενία των αθλητών και για την προετοιμασία και την εκκίνηση του αγώνα. Λίγο μετά τιος 11 το πρωί η Διώρυγα έκλεισε για τα σκάφη και οι αθλητές βούτηξαν στο νερό και πήραν την θέση τους στην γραμμή εκκίνησης. Ο καιρός ήταν έτσι κι αλλιώς ιδεώδης, τα νερά ήρεμα και το πνεύμα αμιγώς αθλητικό και έξοχα φιλικό, δίχως περιττούς και ανοίκειους ανταγωνισμούς.
Νικητής ο Γάλλος Terrien, δεύτερος ο Δανός Steinfath! Από πλευράς Ελλήνων, ο Γιώργος Φράγκος έκλεισε μιαν ακόμη χρονιά θριαμβευτικά, όπως αναμενόταν!
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η σανίδα του Eric Terrien δημοπρατήθηκε, αποφέροντας περίπου 4.000 ευρώ υπέρ της γνωστής Οργάνωσης "Το χαμόγελο του παιδιού".














Και του χρόνου νάμαστε όλοι καλά, να ξαναβρεθούμε στον Ισθμό - άλλοι στις όχθες κι άλλοι στο νερό!





      

      

1 σχόλιο:

Hfaistiwnas είπε...

Μπράβο στους συμμετέχοντες! :)

 
GreekBloggers.com