Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

6 μέτρα ελπίδα - από την Ομάδα BE THE MIRACLE




6 μέτρα είναι η βάρκα!
6 μέτρα το σκοινί!
6 μέτρα κι η απόσταση από τον βράχο, την ακτή!
6 μέτρα, καθώς πάει να τελειώσει το ταξίδι, να μείνει πίσω ο πόνος, ο τρόμος, η πίκρα.
6 μέτρα μπορεί να μας χωρίζουν μόνο τώρα πια εσένα από μένα. 
6 μέτρα η βάρκα με τα προσφυγόπουλα, το σκοινί, που σου πέταξαν για να το πιάσεις, να σωθείς.

Κι η ζωή από τον θάνατο μπορεί 6 μέτρα να απέχει κι αυτή. Μονάχα 6 μέτρα... 



Η Ομάδα BE THE MIRACLE του Κωνσταντίνου Παντελίδη, των συνεργατών του και, κυρίως, των παιδιών, των προσφυγόπουλων, με τα οποία δουλεύουν όλοι μαζί, απέχει πολύ λιγότερο απ' όλους μας. 





Είναι εδώ, κοντά μας, στην Αθήνα. Απέχει μια αγκαλιά απόσταση, μια αγκαλιά σφιχτή, που χωράει όλα τα παιδιά. Παιδιά, που η μοίρα τους έριξε εδώ κι ας μην τόθελαν. Παιδιά, που σύρθηκαν σε βουνά και σε ερήμους, που πέρασαν θάλασσες, πέρασαν χειμώνες στους δρόμους, μέρες και νύχτες στα σκοτάδια του άγνωστου. Παιδιά που ξεκίνησαν με μανάδες και πατεράδες κι άλλα παιδιά, που τους έχασαν στον δρόμο.  
Παιδιά, όμως. Πάντα παιδιά, που η Ομάδα τα καλοδέχεται, χωρίς πολλές ερωτήσεις, που τους μαθαίνει "γράμματα" κι "αριθμούς", τους μαθαίνει παιχνίδια και ποδόσφαιρο, τους μαθαίνει θέατρο, τους μαθαίνει αγάπη και ζωή στην καινούρια πατρίδα, στον καινούριο τόπο, στον τόπο των ανθρώπων εκείνων, για τους οποίους δεν υπάρχουν χρώματα,θρησκείες, φυλές κι άλλα χωριστικά. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι μονάχα, άνθρωποι για ανθρώπους!
Την πικρή εμπειρία αυτών των παιδιών έκαναν θεατρικό δρώμενο η Ομάδα BE THE MIRACLE, ο Κώστας Παντελίδης και τα παιδιά του και την παρουσίασαν τα ίδια τα παιδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σχολικού Συγκροτήματος της Γκράβας, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ "ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" 2018, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΜΕ και του Φορέα των Εκπαιδευτικών "ΔΡΑΣΗ". 

Και κάπως έτσι, το Σάββατο, 12/5/2018, το απόγευμα, στην καρδιά της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Αθήνας, σαν να πήραμε και να δώσαμε όλοι αγάπη, σαν να πήραμε και να δώσαμε όλοι ελπίδα - πολύ περισσότερη από 6 μέτρα αγάπη κι ελπίδα!




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com