Σάββατο 12 Μαΐου 2018

"ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ - Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"





Στην Ελλάδα, παραδοσιακά και ιδανικά, τις καλύτερες ιστορίες τις γράφουν οι παρέες. Κι αυτό γιατί πατάνε στο κοινό έδαφος, εκεί όπου οι φίλοι, πούχουν και δεκάδες άλλα πράγματα να τους δένουν, συγκλίνουν. Κι εκεί όπου συγκλίνουν δημιουργούν, γεννούν ιδές, πράγματα, καταστάσεις, ατμόσφαιρα, με πνεύμα συλλογικό, συντροφικό, χαλαρό.





Στην παρέα του, στους καλύτερούς του φίλους, σε ανθρώπους και μουσικούς συνεργάτες δοκιμασμένα δικούς του, βασίσθηκε κι ο Γιώργος Νικητόπουλος, για προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα την ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά "ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ", που κυκλοφόρησε από τον "ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ" τον περασμένο Νοέμβριο και παρουσιάσθηκε επίσημα στην Μουσική Σκηνή "ΣΦΙΓΓΑ", πριν από 3 μήνες.
Τώρα, ο Νικητόπουλος παίρνει το υλικό του "ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ", για το οποίο μιλήσαμε αναλυτικά σε παλιότερη ανάρτηση, και το εντάσσει δυναμικά σε ένα σύνολο τραγουδιών, που καλύπτουν μεγάλο φάσμα του έντεχνου τραγουδιού. Με την καθοριστική συμβολή της στιβαρής λαϊκής φωνής της Παυλίνας Κατσή και την επί σκηνής επίκληση των ευαίσθητων χορδών της ερμηνείας του ηθοποιού Κωνσταντίνου Ρεπάνη, ο νέος τραγουδοποιός επιχειρεί έναν διάλογο ανάμεσα στα δικά του τραγούδια και σε τραγούδια κλασικά ή λιγότερο κλασικά κι αγαπημένα του Ελληνικού ρεπερτορίου, τραγούδια του Χιώτη, του Ξαρχάκου, του Σαββόπουλου..






Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά και γοητευτικό, ακριβώς γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπα τραγούδια δοκιμασμένα με τραγούδια, που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα ραδιόφωνα και στα κοινωνικά δίκτυα. Από την άλλη πλευρά, τραγούδια, που έχουν αγαπηθεί μέσα από αξέχαστες εκτελέσεις, θα γίνουν αντικείμενο προσέγγισης από νεώτερους ερμηνευτές, που θα πατήσουν πάνω σε βιώματα της δικής τους γενιάς για να τα νοιώσουν και να τα κάνουν δικά τους, πριν μας τα μεταφέρουν τις επόμενες δύο Πέμπτες, 17 και 24/5, και πάλι στην "ΣΦΙΓΓΑ"...





Βρεθήκαμε στις πρόβες της παράστασης, μαζί με τους τρεις ερμηνευτές και τους μουσικούς και, αν μπορούμε να πούμε κάτι, βασισμένοι στο κλίμα μεταξύ των συντελεστών και στα ακούσματα, είναι ότι το στοίχημα θα κερδηθεί πάνω στο σανίδι. Και θα κερδηθεί από τους καλλιτέχνες, αλλά πρωτίστως για χάρη των θεατών! 










Στοιχεία για τις παραστάσεις:
Ερμηνεία: Γιώργος Νικητόπουλος, Παυλίνα Κατσή, Κωνσταντίνος Ρεπάνης
Μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, Βασίλης Δρογκάρης στο ακκορντεόν, Παντελής Ντζιάλας στις κιθάρες, Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο και στο μαντολίνο

ΣΦΙΓΓΑ
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί








   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com