Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Περί θεσμών "εν κινδύνω"...

Σε εποχές προϊούσας απονομιμοποίησης της Κρατικής εξουσίας σ' όλες της τις εκφάνσεις ο σεβασμός στους θεσμούς - ακόμα κι η απλή αναφορά σ' αυτούς - παύει σταδιακά να έχει ιδιαίτερη σημασία! Κάθε τι το θεσμικό ξεπέφτει λίγο-λίγο σε απλώς καθεστωτικό κι όλοι γνωρίζουμε ποιά είναι πάντα η τελική μοίρα των καθεστώτων και των θλιβερών εκπροσώπων τους, που λάθρα ζουν και σε διαρκή πανικό πολιτεύονται...
Ας μη ολοφύρονται, λοιπόν, όλως αιφνιδίως κάποια παπαγαλάκια της εξουσίας - πρώην επαναστάτες και πρώην ανένδοτοι αριστεροί, πρώην, τόσο πρώην, φευ, σε όλα και νυν τίποτε  - για την μια ή την άλλη κατάντια της έρμης τούτης πατρίδας, που κινδυνεύει, άκουσον-άκουσον,  όχι δα από άλλους, εγχώριους και εξωχώριους, αλλά μόνο και μόνο επειδή την ξεφτίζουν οι λογής-λογής "ανυπάκουοι" με τη μια ή την άλλη αφορμή.
Στο έλλειμμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης μια κοινωνία έχει υποχρέωση να απαντήσει δυναμικά, με όποιον τρόπο μπορεί καλύτερα - ειδικά αν την κατηγορούν πως επέδειξε στο παρελθόν ανοχή εγκληματική!..  

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!!

tovenito είπε...

οι θεσμοί και οι ιδεολογίες πέθαναν, ζήτω τα αδιέξοδα

ασωτος γιος είπε...

και η δικη μας κοινωνια τι κανει?

johndoctor είπε...

http://youtu.be/jsWsVS35XOQ
Το τραγούδι του παύλου με εκφράζει απόλυτα φίλε asteroid
Έχεις χαιρετισμούς απο ένα πρώην παιδί της πλατείας
και νυν γιατρός του τίποτα...που θα πάει θα την βρούμε την άκρη φίλε
Σε περιμένω στο νέο μου ιστολόγιο
http://neosgiatros.wordpress.com/

 
GreekBloggers.com