Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ...

... το 2009 το Κόμμα σας κέρδισε τις Εκλογές και την εξουσία εν χορδαίς και οργάνοις. Με το σπαθί σας, νομίζω, κι όχι επειδή διατυμπανίσατε ότι "Λεφτά υπάρχουν" - κάτι που κανείς δεν πολυπίστευε έτσι κι αλλιώς...
Αρχικά φαινόταν ότι θα πνεύσει ένας νέος αέρας, έστω κι αν όλοι είχαμε επιφυλάξεις με κάτι θεατρινισμούς στα πρώτα Υπουργικά Συμβούλια, κάτι χρονοβόρες και αναποτελεσματικές δημόσιες δήθεν διαβουλεύσεις και άλλα ανεκδοτολογικά πλέον ήδη.
Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να την επαναλάβουμε.
Μέσα από μια αλληλουχία ολέθριων επιλογών, η χώρα, που δεν ήταν δα και σε καλή κατάσταση, καταβαραθρώθηκε και η Ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά με ασύλληπτους ρυθμούς. Κάποιοι είχαμε διακρίνει και το ολέθριο και το αδιέξοδο των επιλογών σας - όχι επειδή ήμασταν οικονομικοί φωστήρες, αλλά, απλώς και μόνον επειδή είχαμε επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα και ζούσαμε μέσα στην κοινωνία.
Όταν η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω, αναγκασθήκατε να παραδώσετε την εξουσία σε μία Κυβέρνηση όχι Εθνικής Ενότητας, όπως διαδίδατε ότι πρέπει να γίνει, αλλά απλώς σε μία Κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, που θα ακολουθούσε ακριβώς την ίδια πολιτική. Προφανής σκοπός της κίνησής σας αυτής ήταν ο καταμερισμός του πολιτικού κόστους των επιλογών, στις οποίες είχατε σύρει την Ελλάδα. Επιδιώκατε να μη τιμωρηθείτε εκλογικά και νομίσατε ότι αυτός ήταν ο τρόπος.
Τώρα ωθείτε άκομψα τον κ. Παπανδρέου προς την έξοδο και από την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ίσως και από το Κόμμα εν ευθέτω χρόνω. Και πάλι, με την κίνηση αυτή, επιδιώκετε να μη τιμωρηθείτε...        

Αλλά είναι πια δύσκολο να θολώσετε τόσο πολύ τα νερά.

Θα τιμωρηθείτε, γιατί παρακολουθούσατε τον αρχηγό σας να περιφέρεται ανά την υφήλιο και να συκοφαντεί ανενδοίαστα την χώρα του και τους συμπατριώτες του και, όχι μόνο δεν τον σταματήσατε, αλλά κάποιοι από σας υπερακοντίζατε κιόλας...
Θα τιμωρηθείτε, γιατί τον βλέπατε να παραδίδει την χώρα του και τον λαό του δεμένους πισθάγκωνα σε αλλότρια συμφέροντα, χωρίς αντίσταση, χωρίς αιδώ, χωρίς επίγνωση, και χειροκροτούσατε τον θρίαμβο των ψηφοφοριών στο Κοινοβούλιο.
Θα τιμωρηθείτε, γιατί ποτέ δεν προσπαθήσατε καν να τον συγκρατήσετε στον πολιτικό του κατήφορο και στην επίδειξη αλαζονείας, όταν "έσωζε" την Ελλάδα από χρεωκοπία κάθε τρίμηνο.
Θα τιμωρηθείτε, γιατί ακόμη και την ύστατη στιγμή, χλευάσατε την αιμορραγούσα κοινωνία, παίζοντας το απόλυτο θέατρο πολιτικού παραλόγου και δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς ταυτόχρονα τον καλούσατε να παραιτηθεί.          
    

Θα τιμωρηθείτε, γιατί πάντα τιμωρούνται όλοι όσοι παίζουν εν ου παικτοίς και, μάλιστα, με την πατρίδα τους. Η τραγωδία επιζητεί κάποιου είδους κάθαρση, για να τελειώσει...

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Να μειώσουν την ποινή επιδιώκουν, μη νομίζεις ότι δεν ξέρουν πως δε τη γλιτώνουν...

Unknown είπε...

Πίσσα και πούπουλα! Αυτό να περιμένουν και να είναι και ευχαριστημένοι...

Όμως... Όμως ψυχανεμίζομαι πως η "λύτρωση" στην τραγωδία της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα έρθει και με αυτών την τιμωρία.

Το κοινωνικό σύστημα που εκτρέφει όλον αυτόν τον εσμό πολιτικάντηδων και που, ακόμα χειρότερα, καταστρέφει το σήμερα και υποθηκεύει το μέλλον της κοινωνίας μας, αυτό είναι που πρέπει να δώσουμε όλοι ένα χεράκι να γκρεμιστεί και να πάει στα τσακίδια. Συμπούρμπουλο, που λένε :-)

Hfaistiwnas είπε...

Πιστεύω και αυτοί μετάνιωσαν!!!!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Γιατί με φοβίζει αυτή η απάθεια του κόσμου; Γιατί πιστεύω ότι την ώρα της κάλπης θα επαναληφθούν λάθη του παρλθόντος; Γιατί φοβάμαι ότι δεν έχουμε βάλει ακόμα μυαλό και δεν έχουμε μάθει;

Νικόλας είπε...

Γιάννη, αισθάνομαι ότι παρακολουθούμε αλλά και ζούμε ένα blockbuster που εξελίχθηκε με αργούς ρυθμούς επί 30 χρόνια και τώρα επιταχύνεται με φρενήρη ταχύτητα καθώς πλησιάζει στο τέλος του. Λογικό είναι να αναμένουμε την τιμωρία των κακών, όπως συμβαίνει στα επί της οθόνης αμερικάνικα. Δυστυχώς, στη ζωή, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, για να μην πω, ποτέ.

Δάφνη Χρονοπούλου είπε...

Χαιρετώ τον Asteroid που επέστρεψε.
Δριμύς και σωστός.
Μόνο.. δυό αμφιβολίες: Όσο κι αν είναι τρόπος του λέγειν η προσφώνηση 'Φίλοι', με σόκαρε― ένα Κύριοι μου αρκούσε.
Φίλοι μας δεν είναι πια. Οικατά συρροήν προδότες χάνουν το δικαίωμα.
Κι η άλλη μου αμφιβολία; Το "θα τιμωρηθείτε" που εδώ που φτάσαμε μάλλον θυμίζει τα 'έχει μάτια ο θεός και βλέπει' κ.α. ψυχολογικούς μηχανισμούς επιβίωσης.
Όχι, δε θα τιμωρηθούν. Έχουν εξασφαλίσει γι αυτούς και τα παιδιά τους το μέλλον που στερούν από εμάς. Κι αν γιαουρτώνονται τώρα εδώ... το Χρήμα πάντα επιβιώνει..
Με μιά συγγγνώμη για τον πεσιμισμό μου
σας εύχομαι Καλή Χρονιά!

 
GreekBloggers.com