Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δεν Ξεχνάμε... Και κάθε 18 του μήνα το θυμίζουμε σ' όλους...



Μόλις είχε αλλάξει η μέρα, το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά τα μεσάνυχτα κι ο Παύλος Φύσσας ξεψυχούσε σ' ένα πεζοδρόμιο στο Κερατσίνι, στην αγκαλιά της συντρόφου του, δολοφονημένος άνανδρα, ύπουλα από χέρι φασιστικό. 18 του μηνός, 18 Σεπτεμβρίου του 2013...
Η Ελληνική κοινωνία ξύπνησε το επόμενο πρωί και πάγωσε στο άκουσμα της είδησης. Το κομμάτι της νεολαίας, που ζούσε με τα τραγούδια του, ένοιωσε την οργή να φουντώνει, μέσα του ξύπνησαν μνήμες  από τον φόνο Γρηγορόπουλου, λίγα χρόνια πριν. Τα γεγονότα, που ακολούθησαν είναι γνωστά και συντάραξαν ολόκληρη την χώρα. Οι φίλοι του, οι φίλοι του οι προσωπικοί, η οικογένειά του, δεν έχασαν έναν ήρωα, όμως. Δεν έχασαν ένα σύμβολο. Έχασαν έναν πολύ δικό τους άνθρωπο και τους είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσουν το αναπάντεχο, το άδικο και το ακατανόητο του χαμού του.
Στον μικρόκοσμο των ανθρώπων, που τον ζήσανε για χρόνια από κοντά, ο Παύλος Φύσσας εξακολουθεί να ζει, να είναι παρών, να καθοδηγεί και να εμπνέεει. Δεν έχει ανάγκη από μνημόσυνα και οι άνθρωποί του δεν του κάνουν  μνημόσυνα. Με τον δικό τους τρόπο, συνεχίζουν πάνω στις ράγες, που είχε στρώσει ο ίδιος, πασχίζουν να συνεχίσουν την δική του πορεία, να υλοποιήσουν τα οράματά του και να περάσουν τα ίδια, δικά του, μηνύματα σ' όσους έχουν αυτιά κι ακούνε.
Κάθε 18 του μηνός ο πιο στενός πυρήνας των φίλων του Παύλου Φύσσα οργανώνει σ΄ένα σημείο της Αθήνας ή του Πειραιά μια δραστηριότητα, που δεν τιμά απλώς την μνήμη του, αλλά μεταφέρει ένα μήνυμα πότε ευρύτερα πολιτικό - όχι, όμως, κομματικό - πότε κοινωνικό, και πάντα με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.
Σήμερα που η 18η του μηνός συνέπεσε με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, , η Πρωτοβουλία "Δεν Ξεχνάμε" έστησε από νωρίς το πρωί ένα πρόχειρο περίπτερο στην Πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού και κάλεσε τους περαστικούς να γράψουν ένα μήνυμα προς τον Δήμαρχο της πόλης, με αυτό, που θα ήθελαν από αυτόν, με κάτι, που θα ήθελαν να δουν να υλοποιείται, να γίνεται πράξη. Δεκάδες πολίτες κοντοστάθηκαν, έγραψαν το μήνυμά τους προς τον Δήμαρχο, το έκλεισαν σε Φάκελο και το έριξαν στο διαφανές κουτί. Και η Πρωτοβουλία "Δεν Ξεχνάμε" ανέλαβε να παραδώσει τους Φακέλους με τα μηνύματα των Δημοτών στον επόμενο Δήμαρχο Κορυδαλλού.
Αυτός είναι ο δικός τους τρόπος να τιμήσουν τον φίλο τους και να βεβαιώσουν εμάς ότι η απώλειά του μπορεί να γίνει κάποιου είδους κέρδος για πολλούς άλλους γύρω μας... Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν τα παιδιά τούτα. Και πετυχαίνουν κάθε φορά να μας ευαισθητοποιήσουν για ένα σπουδαίο ζήτημα!     
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com