Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ στην Γλυφάδα: μια αγκαλιά για το street culture της Αθήνας




Η Γλυφάδα παραμένει πάντα η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα των Νοτίων Προαστίων, καθώς έχει συνδυάσει την ιδιότητα του καλοκαιρινού θερέτρου με αυτήν του εμπορικού κέντρου και του προορισμού για διασκέδαση, φαγητό ή ψυχαγωγία χειμώνα-καλοκαίρι. Η ζωή και η κίνηση διατηρούνται αμείωτες όλο τον χρόνο, πρωί-βράδυ.
Από την άλλη πλευρά και ο Δήμαρχος, κ. Γ. Παπανικολάου, φαίνεται να έχει κι ο ίδιος ή να υποστηρίζει φρέσκες ιδέες, των οποίων την υλοποίηση διεκπεραιώνει μαζί με τους συνεργάτες του.


    
Μια απ' αυτές, η πιο πρόσφατη, ήταν η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, την 18/12/2016, όταν μουσικοί, αθλητές του parkour, του ΒΜΧ και των πολεμικών τεχνών και BBoys απ' όλη την Αθήνα χρωμάτισαν με έντονα γιορτινά χρώματα το κέντρο του δημοφιλούς προαστίου και δημιούργησαν ένα διαφορετικό κλίμα και φόντο για τα καθιερωμένα ψώνια των εορτών.










Έξω από τα μαγαζιά κεράσματα και κρασί άφθονο - χωρίς να λείψει και το Gluhwein.









Θα σταθώ, ωστόσο, σε κάτι όλως ιδιαίτερο: Ίσως ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε από έναν Δήμο τέτοιας έκτασης "επίσημο" αγκάλιασμα του street culture, της κουλτούρας των δρόμων και της σύγχρονης νεολαίας, αφομοίωσή της στις δραστηριότητες μιας πόλης και στο εορταστικά happenings.
Ας μου επιτραπεί να το θεωρήσω αυτό μιαν ακόμη ένδειξη του πόσο σύγχρονος και πρωτοποριακός είναι ο Δήμαρχος της Γλυφάδας και πόσο μπροστά οδηγεί τον Δήμο! Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο...














  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com