Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πάρε το μηδέν!

Πάρε το μηδέν!
Το μηδέν, που σου βάζουν, το μηδέν, που τους βάζεις...
Πάρε το μηδέν!
Το μηδέν του θανάτου στις πρώτες εξετάσεις της Σταδίου...
Πάρε το μηδέν!
Να καθαρίσει η γραμμή, να συνεννοηθούμε, επί τέλους, μεταξύ μας...
Πάρε το μηδέν!
Άλλο νούμερο δεν έχει...
Πάρε το μηδέν!
Και ξεκίνα απ' την αρχή... 


48 σχόλια:

Roadartist είπε...

Ξανα απο την αρχη.
Δυστυχως μονο ετσι. Μακρυα απο ΔΝΤ!

CsLaKoNaS είπε...

@Roadartist

1η Ιουνίου σκάει ομόλογο ύψους 9,2 δις. Και το ταμείο δεν έχει μία. Οι αγορές δε μας δανείζουν. Έχεις κάποια άλλη λύση να προτείνεις;

aKanonisti είπε...

Να είχαμε ένα από τα παλιά τηλέφωνα... που το 0 ήθελε κόπο... και έκανε και θόρυβο.... στην επιστροφή του....

:-)))

tovenito είπε...

καλεί και δεν απαντάει κανείς..
η κλήση μου προωθείται

roadartist είπε...

@ CsLaKoNaS : εγραψα στο blog ξεκαθαρα την αποψη μου. Μακαρι να βγω λαθος, μα δε βλεπω να ξεχρεωνεται ετσι η χωρα. Αντιθετα διογκωνεται το χρεος.
Οποτε μετατοπιζεται η πτωχευση για λιγο αργοτερα, παραλληλα με ηδη τραγικες συνεπειες. Αυτα τα χρηματα που θα σκασουν, δε θα μας χαριστουν, ουτε θα χρησιμοποιηθουν για αναπτυξη, αντιθετα μεγαλωνουν την υφεση. Μηπως ξερεις πως και ποτε θα τους αποπληρωσουμε;

Hfaistiwnas είπε...

Ίσως αυτή να είναι η λύση..
Από το μηδέν..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

RoadArtist, πρέπει, δυστυχώς, να ξαναξεκινήσουμε ο καθένας μόνος του κι όλοι μαζί, επίσης...
Το ΔΝΤ δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά άλλων επιλογή για λογαριασμό μας... Θα την πληρώσουμε ακριβά, πρώτοι εμείς, αφού δεν γίνεται πια αλλιώς, αλλά θάρθει κι η ώρα, που θα αποδώσουμε ευθύνες...

Margo είπε...

κάπου διάβασα "ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία".. από την αρχή.. με τις δικές μας δυνάμεις και βοηθώντας ο ένας τον άλλον!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, φίλε μου, δεν είναι δουλειά της RoadArtist να προτείνει λύσεις. Δεν είναι πολιτικός ούτε οικονομολόγος, φαντάζομαι, και σίγουρα δεν ζήτησε την ψήφο μας.
Δουλειά της είναι να κάνει την όποια δουλειά της καλά και θα θέλει να πληρώνεται και να ζει ανάλογα.
Το ζήτημα σήμερα πια για τον απλό πολίτη είναι πώς και γιατί φτάσαμε σ' ένα τέτοιο δίλημμα, ποιός ευθύνεται και ποιός θα πληρώσει, αφ' ενός, το πραγματικό κόστος στην πραγματική ζωή και, αφ' ετέρου, το πολιτικό κόστος.
Πάνω σ' αυτά, ο πολίτης θα κάνει τους λογαριασμούς του, όταν έρθει η ώρα και ασφαλώς θα συνεκτιμήσει τα πολιτικά λάθη μιας 30ετίας, τις όποιες δικές του ευθύνες, αν έχει, και τους τουλάχιστον αλυσιτελείς χειρισμούς των τελευταίων μηνών.
Ευχή μου είναι να βγει κάτι θετικό, στο τέλος, από το σύγχρονο αυτό δράμα... αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.
Η κοινωνία τελεί σε σύγχυση την στιγμή αυτή, αλλά μπορεί να ακολουθήσει βρασμός και δεν ξέρω αν υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπισή του.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ακανόνιστη, μη μου πεις ότι τα πρόλαβες εσύ αυτά τα παλιά τηλέφωνα... κι ότι ξέρεις και την φράση "Πάρε το μηδέν!" και τι σήμαινε...
:-)))

ασωτος γιος είπε...

το θεμα ειναι οτι το μηδεν στα κινητα μας δεν εχει την ιδια λειτουργια, η γενια μας ετσι εμαθε με τα κινητα , σε παει σε αλλου μενου καιεμεις to target group 25-40 μενουμε αμηχανοι μπρος το μηδεν

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Tovene592, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά πολύ πιθανό να μη συγκαταλέγεσαι (ευτυχώς!!!) στους παλιότερους εμάς, που απολαύσαμε τις ένδοξες μέρες της αναλογικής τηλεφωνίας, οπότε και τα τηλέφωνα ήταν σπάνιο είδος, ενώ, αντίθετα, συχνότατο φαινόμενο ήταν τα παράσιτα στις γραμμές και η παρεπόμενη δυσκολία στις τηλεφωνικές συνεννοήσεις. Για κάποιο λόγο, που ουδέποτε κατάλαβα, μας λέγανε σε τέτοιες περιπτώσεις "Πάρε το μηδέν!" και γυρνούσαμε με το δάχτυλο το μηδέν στο καντράν... και κάποτε-κάποτε πράγματι, ω του θαύματος, δεν απαντούσε κανείς ούτε χανόταν η σύνδεση, αλλά καθάριζε η γραμμή!
:-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ηφαιστίωνα, αυτή είναι η μόνη λύση, αυτήν μας επιβάλλουν: στο μηδέν μας γυρίζουν και από το μηδέν ξεκινάμε κι ο Θεός βοηθός!

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Δε διαφωνώ ότι δεν είναι η δουλειά της RoadArtist να δώσει απαντήσεις. Η συγκεκριμένη blogger είναι από τις αγαπημένες μου και το ξέρει πολύ καλά. Όμως αν κάποιος σκέφτεται και προτείνει "μακρυά από το ΔΝΤ" ίσως να έχει και μια απάντηση στο που θα βρούμε τα λεφτά για να ξεπληρώσουμε.

Όχι έμμεσα και σε μερικά χρόνια, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Αν κυρήξουμε αύριο πτώχευση θα είναι το τέλος μας. Και το ξέρουμε όλοι αυτό και καλό θα είναι να είμαστε σοβαροί όταν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση χρέους. Προς το παρόν με το ΔΝΤ το παλεύουμε ως χώρα νομίζω! Θα δείξει τι θα γίνει στο μέλλον.

Λοιπόν ψυχραιμία και σοβαρότητα γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Άσωτε μου Γιε, η λειτουργία του μηδενός είναι κι αυτή ένα ζήτημα από μόνη της στις παρούσες συνθήκες...
Σε πρώτη φάση, όλοι - όλα τα ηλικιακά groups εκτός, ίσως, από τα πολύ νεανικά, αυτά, που είναι εκτός αγοράς εργασίας - θάμαστε αμήχανοι, αλλά, στην πορεία, ελπίζω όλο και κάτι να μηχανευθούμε!
;-)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Το βασμό και τα χειρότερα φοβάμαι Αστεροειδή μου.
Αν είναι να μείνει η υπόθεση στο οικονομικό της σκέλος μόνο, ας γίνει έτσι και ύστερα...ξέρουμε να τους τακτοποιήσουμε... θα ξανάρθουν εκλογές..αν εν τω μεταξύ δεν έχουν φύγει νύχτα...

Φιλι και Γλαρένιες αγκαλιές

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Όμως, Λάκωνά μου, εδώ οδηγηθήκαμε όχι μεταφυσικώ τω τρόπω, αλλά από κάποιους. Η ρεαλιστική σου τοποθέτηση δεν αναιρεί τις ευθύνες αυτών των κάποιων, τις οποίες θα αποδώσει ο λαός, όταν έρθει η ώρα του.
Υπάρχουν άνθρωποι, που πιστεύουν ότι το ΔΝΤ, πέρα από το ότι προσφέρει βραχυπρόθεσμα κάποια διέξοδο, θα μας χαντακώσει ως χώρα και ως κοινωνία. Η Πρόεδρος της Αργεντινής προειδοποίησε σήμερα την Ελλάδα ακριβώς γι' αυτό.
Αν έχει δίκηο δεν ξέρω σίγουρα. Το βέβαιο είναι πως ανήκω σ' εκείνους, που φοβούνται πολύ για τις επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό, στην καθημερινή ζωή.
Στάχω ξαναγράψει αυτά, ίσως να τα διάβασες.
Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα ούτε μόλις βγήκε από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Έχει, επίσης, έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών.
Αυτά σημαίνουν ότι μεγάλες μάζες ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων, θα οδηγηθούν αναγκαστικά στο οικονομικο-κοινωνικό περιθώριο, γιατί, στο πλαίσιο αυτού του βεβιασμένου και βίαιου μετασχηματισμού, θα χαθούν θέσεις εργασίας, εισόδημα, ασφαλιστικές δικλείδες.
Η ανάγκη να μπει σε τάξη η χώρα, ανεξαρτήτως κρίσεως, δεν αμφισβητείται - αλλά το ζήτημα αφορά με ποιούς ρυθμούς, ποιούς τρόπους, ποιό σχέδιο θα γίνει αυτό. Οι ακρότητες και οι θεραπείες-σοκ δεν λειτουργούν πάντα επωφελώς και για σχέδιο γενικότερο δεν έχω ακούσει τίποτε. Υπάρχει μόνο πανικός σε Κυβερνώντες και κυβερνώμενους - κι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ο θυμός, η οργή, επίσης.
3 άνθρωποι χάθηκαν προχθές άδικα για διάφορους λόγους. Εγώ προσωπικά, που λίγο νωρίτερα βρισκόμουν κάπου κοντά, συγκαταλέγω ανάμεσα στους λόγους αυτούς το ότι, αφ' ενός, οι αρμόδιες Αρχές, υπό το κράτος (αδικαιολόγητου) αιφνιδιασμού και το πλήθος, υπό το κράτος της οργής, δεν μπόρεσαν να διαχειρισθούν αποτελεσματικά ή μάλλον δεν διαχειρίσθηκαν καθόλου τις επιπτώσεις μιας απολύτως εγκληματικής, ασυγχώρητης, ακατανόητης, ασυνείδητης ενέργειας.
Κι όμως, όλα όσα έγιναν θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί και προληφθεί, ώστε να μη χάσουν την ζωή τους αθώοι...
Τι λέει η χθεσινή τραγωδία σε συμβολικό επίπεδο; Ποιοί μάθαμε κάτι απ' αυτήν και τι μάθαμε, ώστε στο άμεσο μέλλον να είμαστε προετοιμασμένοι, καθώς για μεγάλο διάστημα θα συνεχισθούν οι διαδηλώσεις κι οι διαμαρτυρίες - βούτυρο στο ψωμί τέτοιων και άλλων εγκληματιών...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αυτό ακριβώς φοβάμαι κι εγώ, Γλαρένια.
Για την οικονομία, στεγνά, υπάρχει σχέδιο - καλό ή κακό, άσχετο - για την κοινωνία δεν ξέρω!

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Κάνεις το ίδιο λάθος με όλους. Φοβάσαι, κακομελετά και καταστροφολογείς. Αυτό είναι κάτι που δε μπορώ με τίποτα να δεχτώ. Ας έρθουν πρώτα τα μέτρα, ας δούμε τι στο διαολο καθαρές επιπτώσεις θα έχουν πάνω μας και μετά βλέπουμε. Είναι μια τακτική ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ. Μια ζωή τι σνομπάραμε. Μια ζωή φοβικοί απέναντι στο οτιδήποτε. Το ΔΝΤ είναι μονόδρομος γιατί 1η Ιούνη δε θα έχουμε να πληρώσουμε τίποτα. 1η Ιούνη με άδεια ταμεία το κράτος μπορεί μόνο να δεσμεύσει τις καταθέσεις μας και να κατεβάσει το στρατό στο δρόμο για να μη βγούμε εμείς. Λοιπόν ας σταματήσει αυτή η τρέλα. Αν εξαιρέσεις το ΦΠΑ που είναι από μόνο το ένα τελείως άδικο μέτρο τότε βασικά μόνο ο Δημόσιος τομέας πλήτεται!!! Αυτός ο τελείως αντιπαραγωγικός και σπάταλος τομέας που τόσα χρόνια μας πίνει το αίμα. Λοιπόν σταματήστε την κλάψα, σοβαρευτείτε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Και όταν έρθει η ώρα των ευθυνών (γιατί θα έρθει) κοιτάξτε να στείλετε κάποιους σπίτι τους μια και καλή!

Αλλά τώρα στηρίξτε μία χώρα που καταρρέει...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ποια αρχή, ρε φίλε; Εμείς ακόμα πέφτουμε...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Φυσικά φοβάμαι, γιατί ζω εδώ και γιατί εδώ ζουν και τα παιδιά μου!
Φυσικά φοβάμαι, γιατί εργάζομαι εδώ και γιατί θα πρέπει να βρω τρόπους να τα βγάλουμε όλοι πέρα!
Αυτό δεν είναι κλάψα, αλλά ανησυχία δικαιολογημένη...

Ο Δημόσιος Τομέας, που, ναι, πίνει το αίμα της Οικονομίας, και που κυρίως πλήττεται, έχει δύο χαρακτηριστικά, παρ' όλ' αυτά:
1. Από καθαρά, αυστηρά, οικονομική άποψη αποτελεί το 60% της Ελληνικής Οικονομίας, σύμφωνα με τον Καθηγητή Διον. Χιόνη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Η βίαιη και ταχεία κατάργησή του, χωρίς άμεση πλήρωση του κενού από τον Ιδιωτικό Τομέα θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ΑΕΠ - και υπό τις παρούσες συνθήκες ποιός θα επενδύσει στην Ελλάδα είναι ακόμα ζητούμενο.
2. Από κοινωνική άποψη, αυτός ο πράγματι προβληματικός Δημόσιος Τομέας είναι άνθρωποι, δεν είναι αριθμοί. Έχει ληφθεί γι' αυτούς τους ανθρώπους μέριμνα, υπάρχει σχέδιο, ώστε να μη βρεθούν στο περιθώριο, άνεργοι, σε συνθήκες βαθειάς ύφεσης;
Βλέπεις τα πράγματα, Λάκωνα, από απόσταση ασφάλειας και ασφαλώς ρεαλιστικά, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και οι άνθρωποι δεν είναι σταθερά των Μαθηματικών, αλλά μεταβλητό μέγεθος με συχνά απροσδόκητη συμπεριφορά.
Όλοι εμείς εδώ πίσω, στην Ελλάδα, στην Αθήνα, είμαστε μέσα στο καζάνι και συνεκτιμούμε περισσότερες παραμέτρους κι όχι μονάχα την στυγνή οικονομική πραγματικότητα. Πολιτική, άλλωστε, και, μάλιστα, Πολιτική Οικονομία σημαίνει ότι μαζί με τους στεγνούς οικονομικούς κανόνες και τα απλά μαθηματικά ρίχνω στην κατσαρόλα πολιτικές αντιλήψεις και στόχους καθώς και κοινωνικές ανάγκες, ώστε να βγάλω την τελική συνισταμένη.
Το μείγμα ώς σήμερα προφανώς δεν ήταν ισορροπημένο και γι' αυτό δεν πέτυχε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε ξαφνικά στο άλλο άκρο κι όπου βγει, όπως βγει...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Είναι κι αυτό, Δείμο!
Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αρχή, που θέλει κι αυτή την πολιτική της καθοδήγηση... Κι εδώ έχουμε μια Κυβέρνηση, που δεν είναι ούτε η ίδια σίγουρη για την κατεύθυνση, που πήρε...
;-)

One of the people είπε...

Ακουω όλες αυτες τις μερες να λενε ολοι Εξω το ΔΝΤ...και μετα τι; Ξερει κανεις τι σημαινει χρεωκοπια; Αυτο δεν ειναι μηδεν, αυτο ειναι θανατος. Δεν ειμαι πρασινοφρουρος ουτε καθεστωτικος αλλα νομιζω οτι δεν υπηρχε αλλη λυση απο την καθυστερηση της χρεωκοπιας, γιατι απο αυτην δεν θα γλυτωσει κανεις μας. Οποτε ζουμε τωρα την τελευταια αναλαμπη πριν μας τραβηξουν το οξυγονο οριστικα. Και δεν μας το τραβηξαν ακομα γιατι δεν ειναι η ωρα ακομα. Ολα τα αλλα περι εναλλακτικων σεναριων και επιλογων και να ξεκινησουμε απο την αρχη, σορρυ αλλα δεν υπαρχουν. Ειναι προδιαγεγραμμενο το τελος ευθύς εξαρχής.

CsLaKoNaS είπε...

Τώρα δε μιλάω για εσένα. Γιατί εσύ έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι!

Όμως είναι αδικαιολόγητος τόσος φόβος. Τόσο μίσος. Τόσος ξεσηκωμός. Για μέτρα που ακόμα δεν τα έχουμε δει. Τους 3 νεκρούς όμως τους είδαμε. Και αυτό είναι το τραγικό. Είδες που μπορεί να οδηγήσει η λαϊκή "αγανάκτηση". Είναι τόσο γελοίο όσο και τραγικό. Σκέτη τρέλα !!

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μεσα από το ΔΝΤ υπό την προϋπόθεση να σταματήσουμε το μοιρολόι. Να μη φοβηθούμε. Αν ήμουν στη θέση σου (με τη μικρή περιουσία που έχω στο χωριό) ίσως και να έπαιρνα τα παιδιά μου και να πήγαινα να μείνω εκεί. Να ξαναρχίσω από την αρχή να καλλιεργώ την πατάτα και την ντομάτα. Είναι δύσκολο ναι. Πάρα πολύ!! Αλλά είναι μια λύση αξιοπρεπής από την οποία σίγουρα έχω να κερδίσω πολλά στο μέλλον.

Πρέπει τώρα να σταθούμε στα πόδια μας και να στείλουμε μια για πάντα τη φαύλη νοοτροπία τη δική μας και των πολιτικών που ψηφίζουμε στο διάολο...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

One of the people, παρά τις αντιρρήσεις μου για την Κυβέρνηση και την επιλογή του ΔΝΤ, παρά τους φόβους και τις ανησυχίες μου, παρά... παρά... αρνούμαι να πιστέψω ότι μια νέα αρχή δεν είναι δυνατή. Τουλάχιστον για την ώρα τόση απελπισία δεν έχω.
Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει και το ίδιο θα κάνει και η κοινωνία, τελικά. Με κόστος δυσβάστακτο, με θυσίες, περνώντας μέσα από Συμπληγάδες, πιθανόν να χυθεί αίμα από ανόητους εγκληματίες, αμετανόητους τρομοκράτες, αλλά μια νέα αρχή είναι δυνατή.
Αλίμονο αν δεν ήταν...
Ξέρω πως εύχεσαι να κάνεις λάθος!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αν ήμουν από χωριό, Λάκωνα, πιθανόν να τόκανα - αλλά γεννήθηκα στο κέντρο της Αθήνας, εδώ μεγάλωσα, εδώ έζησα και σε κανένα χωριό δεν έχω ούτε πέτρα...
Αλλά, αν μπορούσα, θα τόκανα...
Είναι ποτάμι η αγανάκτηση, η οργή... και δεν ξέρεις ποτέ πού θα βγάλει και πώς. Την στιγμή αυτή δεν υπάρχει Φορέας να την εκφράσει πολιτικά ή να την τιθασεύσει και δεν ξέρω αν θάταν καλό να υπήρχε, ακριβώς γιατί δεν ξέρω πώς θα την χρησιμοποιούσε!

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Αυτη τη στιγμή έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ. Και χρωστάμε. Και κανείς δε μας δανεισε χρήματα.
Πήγαμε στην ΕΕ-ΔΝΤ, ήρθαν 3 άνθρωποι στη χώρα μας και σε δύο εβδομάδες εντόπισαν προβλήματα δεκαετιών...
Ειτε μας αρέσει είτε όχι αυτή τη στιμή άλλος έχει και το μαχαίρι και το πεπονι και αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτά τα μέτρα. Καλά, κακά, αυτα είναι. Θα μπορούσαν να είναι κάποια άλλα, δικαιότερα, τολμηρότερα, πες τα όπως θέλεις. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι άλλα, είναι αυτα που είναι.

Αντί να σκοτωνόμαστε, να αρχίζουμε εμφυλιο πόλεμο ιδιωτικών-δημόσιων υπαλλήλων, να λέμε ότι μπούρδα μας έρχεται στο κεφάλι για μπιλντεμπεργκ και συνομωσίες, ανυπακοή στο συνταγμα, καταλήψεις δημόσιας περιουσίας και ένα σωρό άλλες ασυναρτησίες... αντί, λοιπόν, για όλες αυτές τι πανικόβλητες κινήσεις, πρέπει να βοηθήσουμε με τις πράξεις μας αυτή τη χώρα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δηλώσει πτώχευση (αναθεώρηση χρέους).

Τι μπορώ να κάνω για τη χώρα μου?
Αυτό πρέπει να σκεφτούμε!

Μπορώ να απορροφήσω χρήματα μέσω ΕΠΑΝ, ΕΣΠΑ κλπ και να βοηθήσω στην αυξηση της παραγωγικότητας? Να το κάνω! Γραψε ένα grant και πάρε χρήματα για να στηρίξεις τη μικρή σου εταιρεία αντι να κλέβεις το κράτος.

Μπορώ να φτιάξω μια νέα επιχειρηση βοηθούμενη από τα προγράμματα γυναικείας & νεανικής επιχειρηματικότητας? Να το κάνω!

Μπορώ να σκεφτώ μια έξυπνη ιδέα για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην υπηρεσία μου, να τη συντάξω, να τη δοκιμάσω σε ένα εικονικό ηλεκτρονικό simulation και μετά να την προτείνω? Να το κάνω!

Μπορώ να γράφω καλά? Γράψε για λογαριασμό της γειτονιάς σου ένα γράμμα την ημέρα, όπου θα προτείνονται οι πρακτικές έξυπνες λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα, στην Κατσέλη, στο Ρέππα, στο δήμαρχο ή σε όποιον άλλον θέλει η γειτονιά σου και, επίσης, δημοσίευσέ το σε όλες τις εφημερίδες.

Ο πολίτης δεν ειναι επαγγελματίας πολιτικός, συμφωνώ. Αλλά δεν περιμένει απλώς να του σερβίρουν στο πιάτο τον παράδεισο!!

"Παρε το μηδέν και ξεκίνα απ την αρχή" Δε θα μπορύσα να συμφωνήσω περισσότερο.
Ξεκίνα από την αρχή με άλλα μυαλά. Η Ελλάδα του "Ανδρέα Παπανδρέου" και του "Αλογοσκούφη" δεν είναι βιώσιμη.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Τα προβλήματα αυτά, ΣΠ, τα ήξερε κι ο τελευταίος πολίτης, τα ήξεραν όλοι, αλλά κανένας πολιτικός δεν είχε το πολιτικό σθένος να λάβει μέτρα, γιατί έτσι τους βόλευε, έτσι "έτρωγαν", έτσι επανεκλέγονταν, έτσι έλυναν το πρόβλημα της ανεργίας και απέφευγαν άλλα κοινωνικά αγκάθια.
Ο κόμπος έφτασε τώρα στο χτένι και φορτώνουν στο ΔΝΤ το κόστος των επιλογών... Όπως είπα και πιο πριν, η χώρα δεν θα καταρρεύσει ούτε θα πτωχεύσει. Θα ορθοποδήσουμε ως κοινωνία, εις βάρος των ασθενεστέρων πιθανότατα, όπως και σε άλλες χώρες συμβαίνει, έστω κι αν δεν ήταν αυτό το όραμα των γενεών του '60, του '70, του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων πολλών.

roadartist είπε...

Ολο μιλατε για τον Δημοσιο τομεα, μα δεν εχουμε καταλαβει πως ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ψηφιζουν θα διαλυθει τον ιδιωτικο τομεα.., που ειναι και ο πιο κερδοφορος της χωρας..

*Μείωση των αποζημιώσεων στις απολύσεις
*Ελαστικότερο καθεστώς ποσοστού απολύσεων
*Μείωση του κόστους της υπερωριακής απασχόλησης
*Μείωση κατωτατου μισθου

...και παραλληλα οι απιστευτες αυξησεις στα τρόφιμα είδη πρώτης ανάγκης, και γενικως..

Και αυτα ειναι μονο η αρχη. Ηδη ειπωθηκε πως θα ακολουθησουν και αλλα πιο σκληρα μετρα.

Πως μια χωρα, ενας λαος, δηλαδη η παραγωγικη δυναμη, γινεται να ορθοποδησει μεσα απο τετοια μετρα;

Φοβος; Φυσικα υπαρχει φοβος!
Ομως και αρκετες ενδειξεις για αυτον! Δεν ειναι αθωος μηχανισμος το ΔΝΤ.. Ισως βεβαια να χρειαζεται κ τολμη για να επιλεξεις την αλλη οδο. Κανεις δε λεει πως μιλαμε για ευκολια.. Πανδυσκολα θα ειναι, μα στο τελος διαφαινεται μια ελπιδα!

Ας αρχισετε να σκεφτεστε κ την αλλη μερια..

Εδω αρθρο : "η αισιοδοξη πλευρα της χρεοκοπιας" (εδω που φτασαμε..)

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2326&reftab=37&t=%CE%97-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1%CF%82

CsLaKoNaS είπε...

@roadartist

Ωραία η οικονομική σου ανάλυση. Πιστέυω ότι είσαι οικονομολόγος. Τα έχεις σπουδάσει δηλαδή αυτά που λες και τα λες με το κύρος της υπογραφής σου.

Φιλικά.

roadartist είπε...

@ CsLaKoNaS : χαχαχαχα με δουλευεις; Βρε εγω δε σε ειρωνευτηκα.. Συζηταμε..Λοιπον εχω κ το χερι και πραγματικα δε μπορω να γραφω. Καλο σκ λακωνα, φιλικοτατα :), Φιλια!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

RoadArtist, πολύ σωστά θέτεις ΚΑΙ το ζήτημα του ιδιωτικού Τομέα. Επιχειρηματίες και υπάλληλοι θα περάσουν κι αυτοί από στενωπό, ίσως σε δεύτερο χρόνο, ίσως πιο έμμεσα... αλλά ακριβώς επειδή, όπως είπα, ο Δημόσιος Τομέας μας είναι ουσιαστικά το 60% της Εθνικής οικονομίας, η απότομη συρρίκνωσή του θα στραγγίξει την αγορά, θα στερήσει πόρους, τουλάχιστον ώς την στιγμή που θα αναπληρωθεί το κενό από ιδιώτες.

Ούτε εγώ είμαι οικονομολόγος ούτε εσύ ούτε ο φίλος μας, ο Λάκωνας, ούτε η καλή μου ΣΠ, αλλά, παρ' όλ' αυτά, όλοι έχουμε γίνει οικονομολόγοι επ' εσχάτοις!!!
:-)))

ΣΠ είπε...

Asteroid, οι πολιτικοί δεν επανεκλέγονται από τα δέντρα (πλέον), επανεκλέγονται από τους ανθρώπους!!! "Συγχωρείς", συστηματικά, τον περιούσιο λαό.

Τι μπορείς να κάνεις για τη χώρα σου τώρα, φέτος, σε δύο χρόνια? Αυτό ειναι το ερωτημα που εχω στο μυαλό μου.

ELvA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ELvA είπε...

To ...μηδεν, Αστεροειδη μου, να το βαλουμε στη θεση που πρεπει και να μηδενισουμε ολους αυτους που τιμωρουν και γονατιζουν λαθος ταξεις,αφου εκει που μας χρωστουσαν μας πηραν και το βοδι, οπως λεγεται,εννοωντας τους ηδη χαμηλους μισθους και συνταξεις που παιρνει πολυς κοσμος στην Ελλαδα.
Τις τακτικες αυτες του ''ας αφησουμε το ΔΝΤ, (να διαλυσει μερικους οικονομικα πρωτα!) και μετα βλεπουμε'' δεν πρεπει και δεν μπορουμε να τις δεχτουμε, αφου στελνουν πολλους χαμηλομισθους στον Μεσαιωνα!
Οσοι τις υπερασπιζονται, εχουμε ξαναπει, εδω, οτι ειτε ειναι πολυ ευποροι, οποτε ας μη μιλανε με τετοιο θρασος, ειτε δεν εχουν δουλεψει ποτε και ετσι ''πολλα... τραγουδια ξερουν,εκτος χορου''!
Σκεφεται κανεις τι θα γινει με τις ανασφαλιστες μορφες εργασιας την ευελικτη εργασια και τα ωραρια που σιγουρα θα καταστρατηγηθουν μονο και μονο για να ...βοηθησουμε το κεφαλαιο να γινει πιο πλουσιο;
Υπαρχει καποια αλλη δικαιοτερη λυση για το κοσμο , ωστε να μην δουμε φτωχο κοσμο να αυτοκτονει σε λιγο καιρο; Εκει ειναι το θεμα..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν συγχωρώ κανέναν - κι ακόμα λιγότερο αυτόν τον λαό και τους πολιτικούς του, τον ίδιο μου τον εαυτό, που έχει κι αυτός κατά διαστήματα ψηφίσει τα περισσότερα και ανεχθεί όλα τα Κόμματα, που μας έφτασαν ώς εδώ - γιατί όλα ευθύνονται, σε διαφορετικό βαθμό βαθμό και ρόλο μεν, αλλά όλα ευθύνονται.
Το γεγονός ότι, ναι, ανησυχώ, για την μοίρα αυτού του λαού, των κατοίκων αυτής της χώρας, δεν σημαίνει ότι ξεχνώ ή σβήνω τα λάθη, τις ευθύνες όλων μας. Σημαίνει, όμως, ότι αναγνωρίζω πως αν κάποια στρώματα οδηγηθούν στην εξαθλίωση ή στην οικονομικο-κοινωνική περιθωριοποίηση, το πρόβλημα θάναι αντικειμενικό. Ο ανθρώπινος πόνος θα μπει στην καθημερινότητά μας και το αγαθό της κοινωνικής ασφάλειας θα διακινδυνευθεί. Τότε δεν θάχει πια καμμία σημασία ποιός έφταιξε και ποιός δεν έφταιξε, η λογική ανάλυση δεν θάχει θέση πουθενά ούτε καν χρόνο για να γίνει.
Σ' ό,τι αφορά την επανεκλογή του πολιτικού προσωπικού, νομίζω ότι, εφ' όσον στους πολιτικούς μας τελείωσαν πια τα παραμύθια, που πουλούσαν, θα πάνε σπίτι τους οι περισσότεροι... Ελπίζω, τουλάχιστον!

CsLaKoNaS είπε...

@roadartist

Συγνώμη, δεν ήθελα να σε ειρωνευτώ (έχεις και το χεράκι !! : ) ). Απλά θέλω να τονίσω πως καλό είναι να περιμένουμε τις σκέψεις των ειδικών και τη γνώμη τους. Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι αυτές οι γνώμες είναι άχρηστες. Ούτε κανέναν να λαϊκίζει λέγοντας πως οι καθηγητάδες είναι άχρηστοι. Δεν είναι, και το καταλαβαίνετε νομίζω....

Εγώ μια απορία έχω και τη δηλώνω και πάλι: 1η Ιούνη σκάει το ομόλογο που δεν έχουμε να πληρώσουμε. Δεν προλαβαίνουμε να κρεμάσουμε τους τραπεζίτες-πολιτικούς-εφοπλιστές και εργοστασιάρχες και να τους πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στο ομόλογο. Τι να κάνουμε λοιπόν;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Γι' αυτό ακριβώς λέω, Elva, πως δεν βλέπω σχέδιο... Βλέπω μια κοινωνική κρίση να έρχεται, αλλά για την διαχείρισή της δεν υπάρχει προπαρασκευή.
Είναι απλό να πεις "κόβω το ένα ή το άλλο" και ειδικά από τάξεις ασθενείς και ανήμπορους ανθρώπους. Είναι εύκολο να πεις "καταργώ έναν οργανισμό, μιαν Υπηρεσία, μια θέση εργασίας". Γι' αυτό και εύκολα και γρήγορα προωθούνται νομοθετικά όλα αυτά τα μέτρα, τον τελευταίο καιρό.
Το δύσκολο είναι το τι κάνεις μετά, το δημιουργικό, δηλαδή, κομμάτι. Τι φτιάχνεις και πώς, με τι και πώς αντικαθιστάς ό,τι κατεδαφίζεις.
Εκείνο τον καιρό που οι αγελάδες ήταν παχειές και έβοσκαν αμέριμνες σε πλούσια λειβάδια ήταν αντίστοιχα εύκολο για τον Κων. Καραμανλή και τον Ανδρ. Παπανδρέου να κρατικοποιούν ιδιωτικές επιχειρήσεις με διάφορες δικαιολογίες και επιχειρήματα, άλλοτε έγκυρα άλλοτε όχι. Το ζήτημα και το δύσκολο ήταν το τι θα τις κάνανε μετά, πώς θα τις διαχειρίζονταν, με ποιό κριτήριο και για ποιό σκοπό, με τι μέσα και τι πόρους. Στις περισότερες περιπτώσεις δεν το κατάφεραν ούτε οι ίδιοι ούτε οι επίγονοί τους και καταλήξαμε εδώ...

vagelis είπε...

.... 0 .... ( ας πάρουμε και το μηδέν Γιάννη μου .. )

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, αυτό μια σώφρων Κυβέρνηση, από αυτές που σχεδόν ποτέ δεν είχαμε μετά την μεταπολίτευση, θάπρεπε να το είχε δει ήδη από πέρυσι, ήδη από πολλών μηνών...
Το ότι δεν το είδε νάρχεται, το ότι δεν ήθελε να το δει, αλλά περί πολλά άλλα ετύρβαζε και χρονοτριβούσε, δεν μεταβιβάζει σε όλους τους υπόλοιπους την ευθύνη να της βρούνε λύσεις...
Μολονότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό, οι χειρισμοί των τελευταίων μηνών οδήγησαν στο δίλημμα ΔΝΤ ή χρεωκοπία και, αν πληρώσει πολιτικό κόστος η παρούσα Κυβέρνηση, θα είναι γι' αυτό κι όχι για το πρόβλημα συνολικά.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Τώρα το χωνεύουμε κιόλας σιγά-σιγά, Βαγγέλη!!!
;-)

Roadartist είπε...

Mα αποψη καθηγητη και ειδικου αφησα..
Εσυ δε μου απαντησες πως κ ποτε θα ξεχρεωσουμε τα δανεια αυτα.
Δεν λυνουν το προβλημα, αντιθετα το μεταθετουν για 1-2 χρονια αργοτερα. Ειμαστε ηδη χρεοκοπημενοι, αυτο λεω. Οποτε ας γινουμε ρεαλιστες, μηπως καταφερουμε να ξεκινησουμε απο την αρχη, σε αληθινες βασεις. Καληνυχτα, καλο σκ σε ολους.

CsLaKoNaS είπε...

@Roadartist

Δε με απασχολεί αυτή τη στιγμή πότε θα τα ξεχρεώσουμε τα δάνεια αυτά. Με απασχολεί να μην πτωχεύσουμε. Είναι εθνικό καθήκον να αποφύγουμε αυτήν την κατάρρευση. Σε 1-2 χρόνια ελπίζω πως θα έχω καταφέρει ως κράτος να βρεθώ σε καλύτερη κατάσταση. Ελπίζω! Όσο ζω ελπίζω!

Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

Επίσης θα ήθελα να μου πεις ποιος τα λέει αυτά. Το όνομα του καθηγητή δηλαδή. Όχι ότι δε σε πιστεύω απλά μαζεύω διάφορες απόψεις μπας κ καταλάβω κ γω που πάει το πράγμα...

roadartist είπε...

Δεν γινονται ετσι ομως οι πολιτικες. Με σχεδια μονο για το σημερα και αυριο ..βλεπουμε! Για αυτο παμε απο το κακο στο χειροτερο! Μακροχρονια ποια θα ειναι καλυτερα αποτελεσματα για ολη τη κοινωνια.
Επισης σε μια δημοκρατια ολοι αποφασιζουν, ΟΧΙ ΕΝΑΣ.
Το ειδαμε και αυτο..
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1134085&lngDtrID=244

ΥΓ. Στο τελος υπηρχαν τα στοιχεια του συντακτη: Ο Γ. Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οριστικη καληνυχτα!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

RoadArtist, όπως μάλλον σωστά μου επεσήμανε κι εμένα ο IonKorr σε προχθεσινή ανάρτηση της Elva, μ' αφορμή κάτι, που είχα γράψει εγώ, όλα τα δάνεια αυτά δεν αποπληρώνονται ουσιαστικά ποτέ. Το δανειακό κεφάλαιο, δηλαδή, παραμένει και εξυπηρετούνται μόνον οι τόκοι - φαντάζομαι, όπως περίπου συμβαίνει πολλές φορές και με τις πιστωτικές κάρτες των ιδιωτών.
Προφανώς, γι' αυτό και ορισμένοι λαοί της Ευρώπης δυσφορούν για την βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς γνωρίζουν ότι από την άποψη αυτή είναι "χάρισμα" και κεφάλαιο, που το στερούνται οι ίδιοι, με μόνο κέρδος πολύ μακροπρόθεσμο από τους τόκους.

Είναι βέβαιο, επίσης, ότι θα τεθούν στο μέλλον και πολλά ζητήματα δημοκρατικής νομιμότητας, εκτός από ζητήματα κοινωνικής φύσεως και ηθικής τάξεως. Κι αυτά σ' έναν τόπο, που δεν έχει ζήσει όσην δημοκρατία θα έπρεπε ή θα χρειαζόταν, σε μια κοινωνία, που δεν πρόλαβε να χαρεί την απελευθέρωσή της και τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά.
Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία, ήμουν περίπου στην ηλικία την δική σου και του Λάκωνα. Καθώς προερχόμουν από διαφορετικό κοινωνικό στρώμα από αυτα, στα οποία βασικά απευθυνόταν ο Παπανδρέου, δεν μπορούσα να καταλάβω την πολιτική του, τις παροχές, την κοινωνική και πολιτιστική ευαισθησία, την σχεδόν "βίαιη" και βεβιασμένη αναδιανομή του πλούτου. Όλα αυτά είχαν μεγάλο βαθμό υπερβολής, που στα μάτια των τότε "αστών" φάνταζαν ακατανόητα, αχρείαστα, καταστροφή εν σπέρματι. Η αλήθεια ήταν πως οι "αστοί" της εποχής δεν κυκλοφορούσαμε πολλοί ούτε εκτός των άστεών μας ούτε εκτός των ορίων των κοινωνικών μας στρωμάτων. Δεν γνωρίζαμε σχεδόν καθόλου τι γινόταν στα χωριά, πού έπεφτε η Δυτική Αττική, πώς ζούσε η Μουσουλμανική μειονότητα, ποιοί μένανε στο Ζεφύρι και πώς βιοπορίζονταν. Δεν καταλαβαίναμε γιατί η Μελίνα Μερκούρη έστηνε παντού ΔΗΠΕΘΕ και έστελνε παρατάσεις Μπρεχτ στα άγρια βουνά.
Πέρασαν πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε το πώς ζούσε η άλλη Ελλάδα, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εκτός Μυκόνου και Κέρκυρας - σε τι συνθήκες, με τι στερήσεις και με τι βιώματα.
Η πολιτική Παπανδρέου ενείχε πολλά στοιχεία υπερβολής και ξεκίνησε τον κατήφορό μας, Από την άλλη πλευρά, όμως, η "βίαιη" κοινωνική αναπροσαρμογή, η ώθηση νέων κοινωνικού δυναμικού στο προσκήνιο, που μέχρι τότε μονοπωλείτο από την παλιά αστική τάξη, το μοίρασμα εθνικού και ευρωπαϊκού πλούτου σε ανθρώπους, που δεν είχαν ποτέ δει στον ήλιο μοίρα ήταν ώς έναν βαθμό αναγκαίο, δίκαιο, εύλογο, οφειλόμενο.
Ο Κων. Καραμανλής είχε πετύχει μόλις να βάλει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά την έβαλε απαράσκευη. Είχε πει τότε ότι θα ρίξει τους Έλληνες στην θάλασσα κι αυτοί θα κολυμπήσουν αναγκαστικά. Δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα, καθώς τότε ο Καραμανλής αποσύρθηκε και ήρθε ένα ΠΑΣΟΚ άπειρο στην διακυβέρνηση, με βασικές του προτεραιότητες τις πάσης φύσεως κοινωνικές πολιτικές και κοινωνικές εξισορροπήσεις, που εκκρεμούσαν για χρόνια. Ο εκσυγχρονισμός σε ευρωπαϊκά πρότυπα έμεινε πίσω, δεν ήρθε ποτέ.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Οι αναγκαίες διορθώσεις του ΠΑΣΟΚ τότε βοήθησαν να αποφύγουμε κοινωνικές εκρήξεις, αλλά δεν δημιούργησαν νέο πλούτο. Εμπέδωσαν την λειτουργία της δημοκρατίας απ' άκρη σ' άκρη, αλλά δεν μας φώτισαν ως προς την εξασφάλιση του μέλλοντος της χώρας. Παρεξηγήθηκαν, παρανοήθηκαν, έδωσαν την αντύπωση ότι η επιβίωση είναι εύκολη, ο πλουτισμός αυτονόητος, ο πολιτισμός χωρίς κόστος.
Τώρα ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι, αλλά, παρ' όλ' αυτά, δεν μπορούμε, ακόμη κι όσοι διαφωνούσαμε τότε με την πολιτική Παπανδρέου, να πούμε πως όσα έγιναν ήταν αχρείαστα. Δεν ήταν - μέσα στην υπερβολή τους αναπλήρωναν κενά πολιτικής και δηοκρατίας, που για πολλά χρόνια έμεναν κοινωνικό ζητούμενο.

Ο κόσμος τώρα πια, όσο κι αν γνωρίζει ότι η οικονομία μας έφτασε στα όριά της, πιθανότατα δεν μπορεί να δεχθεί ότι έφτασε και η δημοκρατία στα όριά της. Βαδίζουμε ήδη σε κόψη ξυραφιού, λόγω των οικονομικών μέτρων. Αν προσθέσουμε και ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας, το μείγμα θα γίνει ακόμη πιο εκρηκτικό και στο πολιτικό προσωπικό όλων των Κομμάτων σήμερα δεν υπάρχουν προσωπικότητες να χειρισθούν τέτοιες καταστάσεις. Ούτε καν τις υποψιάζονται, μάλλον, έτσι όπως έχουν πανικοβληθεί από το ενδεχόμενο της πτώχευσης.
Οι κινήσεις όλων, επομένως, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, γιατί η θρυαλλίδα μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή κι από τυχαία γεγονότα, από μια φράση, μια σφαίρα, που εποστρακίζεται, μια πέτρα, ο,τιδήποτε...

Ephemeron είπε...

Εγω ακομα παιρνω το μηδεν σχεδον καθε μερα οταν τηλεφωνω Ελλαδα απο εδω... που το θυμηθηκες;
Πολυ δυσκολα τα πραγματα φιλε μου για ολους μας και εδω και εκει...
Αλλα στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη τα πραγματα εχουν γινει πολυ δυσκολα μια που...
1ον αν η Ελλαδα δεν παρει δανειο δεν θα μπορεσει να πληρωσει μισθους και συνταξεις
2ον ακομα και να παρει δανειο απ οτι φαινεται, και εαν δεν αλλαξουν τα πραγματα ριζικα, το μονο που κανει το δανειο ειναι να αγοραζει λιγο χρονο, και τιποτα περισσοτερο...
3ον Λες και ολα τα παραπανω να μην εφταναν, τωρα εχουμε και διαφορα -συγνωμη- "τσογλανια" που σκοτωνουν κοσμο για... "το καλο του κοσμου"...

Βλεπεις φιλε μου εχω κανει ποσες φορες σχολια για τους Αμερικανους που εδω και 3 χρονια χανουν τα σπιτια τους και εξαφανιζονται, και κανενας δεν εχει γραψει τιποτα, δεν με εχει ρωτησει τιποτα, γιατι; πως εγινε; που πανε; τι θα κανουν;
Δυο χρονια+ πριν οταν μιλουσα σε γνωστα προσωπα της Αθηναϊκης σκηνης, που υποτιθεται οτι ειναι "σοφοι" και "μορφωμενοι", οταν τους εξηγησα τι εγινε εδω με την οικονομια ακου τι μου ειπαν...
"Κωστα μου, αυτα δεν προκειται να γινουν ΠΟΤΕ εδω. Η Ελλαδα εχει μια ιδιαιτερη οικονομια και η οποια δεν προκειται να παθει τιποτα οσο κι αν πληγωθει η Αμερικανικη οικονομια"
Οσο και να προσπαθησεις, αν καποιος δεν θελει να δει την αληθεια, δεν θα την δει, εκτος... εαν εχει αρχισει και πασχει, και υποφερει, αλλα ακομα και τοτε ειναι αμφιβολο μερικες φορες...
(ηθελα να γραψω πολλα αλλα ημουν 2 μερες χωρις προσβαση στο Ιντερνετ... γκρρρρ...)

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Ax, Αστεροειδή, μάλλον είχα μια τηλεπαθητική συνάντηση με το Εφήμερο...
Γιατί είσαι σίγουρος ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει? Που στηρίζεις αυτή σου την πεποίθηση? Στην καλοσύνη των ξένων? Εκεί τη στήριζε και η Μπλάνς Ντυμπουά και στο τέλος τρελλάθηκε. Και θυμάμαι τώρα το τραγούδι του Χατζιδιάκι "Η Ελλάδα σου μοιάζει Μπλανς Επιφανί" και πικρογελάω.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, είναι αληθινός. Η πρόσφατη, πικρή εμπειρία έδειξε ότι το "Too big to fail" δυστυχώς δεν ισχύει.
Ξέρεις πόσοι έμειναν άνεργοι? Ξέρεις τι ειναι να πηγαίνω στο σουπερ μαρκετ και να ακούω εργάτες να λένε "ευτυχώς, σήμερα μπόρεσα να φάω κάτι, γιατί χτές δεν είχα φράγκο". Χιλιάδες χάσαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και τις συντάξεις τους. Εντυπωσιακοί μέσα στο δράμα τους όμως γιατί το παλεύουν κάθε μέρα.

Δυστυχώς Αστεροειδή η πατρίδα μας ενδέχεται να χρεοκοπήσει.

 
GreekBloggers.com