Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η τρομοκρατημένη δημοκρατία...

Η Κυβέρνηση Σημίτη, που επαγγελλόταν τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όπως, δυστυχώς, φαίνεται εκ του αποτελέσματος, εκσυγχρόνισε, μεταξύ άλλων, και τις μεθόδους αναδιανομής του πλούτου, μέσω του Χρηματιστηρίου αυτή την φορά. Πολύς αθώος περί τα χρηματιστηριακά παιχνίδια "κοσμάκης", που είχε δει λίγο άσπρη μέρα τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, παρασύρθηκε από τις Σειρήνες, που ήταν και κυβερνητικές, και είδε τις όποιες αποταμιεύσεις του να γίνονται καπνός...
Τα χρόνια πέρασαν, οι μικρομεσαίοι, ξέχασαν τα μεγαλεία, που κάποτε ονειρεύονταν μέσω του δείκτη της Σοφοκλέους, το Χρηματιστήριο μετακόμισε στην Αθηνών, οι υπεύθυνοι της "ΔΕΚΑ" αθωώθηκαν, κι ο κοσμάκης σιγά-σιγά ισορρόπησε πάλι, κάπου χαμηλότερα, με το αποκούμπι των προσδοκιών απόδοσης των αφαλιστικών του εισφορών για ήρεμα γεράματα...
Η απληστία, όμως, είναι θηρίο εκ φύσεως και εξ ορισμού αχόρταγο, που έβαλε στο μάτι ακόμα κι αυτές τις προσδοκίες. Σε χρόνο ανύποπτο, μέσα στην γενική ευφορία της μετα-Ολυμπιακής εποχής, κάποιοι συνέλαβαν το σχέδιο των δομημένων ομολόγων και πούλησαν καινούρια όνειρα στις Διοικήσεις των Ταμείων, με τελικό κόστος των ασφαλισμένων. Το σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε απολύτως, η απληστία ίσως να έκανε προσωρινά πίσω, ώς να καταλαγιάσει ο θόρυβος, αλλά απεργαζόταν, στο μεταξύ, μια καινούρια αναδιανομή πλούτου - πλούτου όχι υφιστάμενου, αφού αυτόν τον είχε κιόλας καταβροχθίσει, αλλά "πλούτου" μελλοντικού, προσδοκιών για κάποιο εφ' άπαξ, μια σύνταξη αξιοπρεπή, μια σύνταξη επιβίωσης... Δεν συζητώ εδώ τις διαδικασίες και τους όρους της συνταξιοδότησης, που έπρεπε πράγματι να εξορθολογισθούν. Το ζήτημα είναι ότι πειράχθηκαν οι απολαβές, ότι μειώθηκαν οι γλίχρες συντάξεις, ανώ αναλογικά ελάχιστα πειράχθηκαν οι υψηλές συντάξεις των προνομιούχων και των ευγενών Ταμείων.

Το περιβάλλον γύρω μας αγριεύει, μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτό των ήδη "εκσυγχρονισμένων" χωρών, που την βιτρίνα τους θαυμάζουμε όποτε ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και ούτε έχουμε χρόνο ούτε θέλουμε ούτε ενδιαφερόμαστε να δούμε τι κρύβεται από πίσω, πόσο οξύνονται όλο και περισσότερο οι ανισότητες, πόσο αδιαπέραστα γίνονται μέρα-μέρα τα όρια των τάξεων... και τι είδους εντάσεις, συγκρούσεις, εκρήξεις γεννά ή εγκυμονεί αυτό το μοντέλο άκρατου καπιταλισμού, που πόρρω απέχει από την Ευρώπη, που συνειδητά οικοδόμησαν οι μεταπολεμικοί οραματιστές πολιτικοί, πόρρω απέχει από τα ανθρώπινα ιδεώδη και τις ανθρώπινες ανάγκες.
Κάθε είδους συμφέροντα αντιμάχονται γύρω μας με θρασύτητα, για το ποιό θα αρπάξει τα περισσότερα και πώς, ποιό θα προλάβει να φάει τις σάρκες ενός σκόπιμα απροετοίμαστου Κράτους και των κατατρομαγμένων πολιτών του.

Η πρωτοφανής στα Ελληνικά χρονικά δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, νωρίτερα σήμερα το πρωί, δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα που δρουν ανεξέλεγκτα στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, ότι δεν γνωρίζουν από ηθικούς φραγμούς, όταν νοιώθουν πως αποκαλύπτονται, απειλούνται, στριμώχνονται, εκβιάζονται. Δεν γνωρίζω και δεν έχει, από την άποψη αυτή, τόση σημασία ούτε ποιός ήταν το θύμα ούτε ποιές ήταν οι προθέσεις του ή τι είδους δημοσιογραφία εξυπηρετούσε, πώς λειτουργούσε και γιατί. O αποτροπιασμός κι η θλίψη για την πολυεπίπεδη αυτή τραγωδία είναι, βέβαια, δεδομένα και αυτονόητα, αλλά αυτό, που κατ' αρχάς και πρωτίστως και πέραν πάσης αμφιβολίας αποκαλύπτει μια τέτοια δολοφονία είναι ότι τα θρυλούμενα ανελέητα συμφέροντα πράγματι υπάρχουν, συγκρούονται απηνώς μεταξύ τους και δεν ορρωδούν προ ουδενός!
Με τους τεχνηέντως τρομοκρατηθέντες πολίτες αυτής της χώρας, που έχουν προσβληθεί βάναυσα από το πολιτικό προσωπικό, στοιχίζονται τώρα και οι τρομοκρατημένοι δημοσιογράφοι, δηλαδή, ο κύριος μοχλός, που είχε νωρίτερα τρομοκρατήσει αυτούς τους πολίτες, για λογαριασμό του πολιτικού προσωπικού... Η προσβεβλημένη δημοκρατία γίνεται τώρα και τρομοκρατημένη, ο κύκλος του εκσυγχρονισμού ολοκληρώνεται!      
    

33 σχόλια:

Takis X είπε...

..Και η παράσταση μόλις ξεκίνησε...

Hfaistiwnas είπε...

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.. όλα τώρα αρχίζουν..
Πως καταντήσαμε έτσι ;

{.πavλος.} είπε...

akouga to prwi mia dhmosiografo na leei "na doume estw ena fws sto tounel ...kati, na kseroume oti 8a yparxei kapoia stigmh mia allagh"...kai skeftomoun oti gia poio tounel milane...den yparxei tounel...mesa se trypa mas riksane kai ta toixomata einai laspi...kai na 8eleis na vgeis den mporeis...se ligo 8a valoun kai kapaki apo panw...xwris fws 8a meinoume...mizeres skepseis se mia mizeri epoxh...gia ligo omws dioti den to antexw poly...prospa8w na eimai kala me ayta ta liga pou exw...apo septemvrio oi megales allages...kanw ypomonh pros to paron...se liges meres diakopes sto xwrio...back to basics ;)

h.u.g.Z.z & k.i.s.s.e.s

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ακριβώς αυτό φοβάμαι κι εγώ, Τάκη & Ηφαιστίωνα... Αυτή είναι η χώρα μας; Πότε έγινε ή πότε την κάνανε έτσι; Κι εμείς πού κοιτούσαμε τότε;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αχ, Παυλή... νάξερες πόσο σπουδαίο είναι αυτό το "back to basics", πόσο μεγάλη και σπάνια πολυτέλεια είναι... Μάλλον το ξέρεις, όμως, γι' αυτό και κατά κει πορεύεσαι!

Hfaistiwnas είπε...

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική, ποτέ όμως, και τώρα που κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω, σκέφτομαι τι καλά που ήταν όταν δεν γνώριζα..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Είναι δίκοπο μαχαίρι η παρακολούθηση κι η γνώση για τα πολιτικά, Ηφαιστίωνα... Αναγκαίο κακό, τελικά. Πικρό ψωμί!

katrine είπε...

Απογοήτευση Γιάννη. Όλοι εδώ γύρω λέγαμε πριν καιρό, πως δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη. Πραγματικά.
...και τα παιδιά μας έχουν ερωτήσεις, άπειρες. Το γιατί όμως και το διότι τα κάλυψε η ανηθικότητα.

Σε φιλώ καλό μεσημέρι:(

Ανώνυμος είπε...

Na gino kynikos kai na rothso mhpos apla ekbiase tous lathos anthropous?
sapila, se kathe periptosh.

CsLaKoNaS είπε...

Asteroid

Τα έκανες όλα ένα αχταρμά! Με μπέρδεψες τελείως. Διαφωνώ με την ανάλυσή σου.

Από το Σημίτη στο Χρηματιστήριο και από τα δομημένα ομόλογα στον άκρατο μεταπολεμικό καπιταλισμό (;) για να καταλήξεις στο Σωκράτη Γκιόλια (;;)

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του δημοσιογράφου ας είμαστε λίγο ψύχραιμοι να δουμε τι έχει συμβεί.

Διάβασα πριν από λίγο ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία με επιθέσεις της Σέχτας Επαναστατών.

Ψυχραιμία λοιπόν για να δουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ψυχραιμία γιατί δεν θέλουν και πολύ τα τανκς να κατέβουν στους δρόμους...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη, Katrine! Είμαστε μόνο στην αρχή...

CsLaKoNaS είπε...

Από in.gr

Απροσδόκητη τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, καθώς η βαλλιστική εξέταση «δείχνει» τη Σέχτα Επαναστατών. Στο καρτέρι θανάτου χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα διαμετρήματος εννέα χιλιοστών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη Σέχτα. Την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

------------------

Η ανάλυσή σου μέχρι στιγμή φίλε Αστεροιδή δεν δικαιώνεται.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, αυτό ακριβώς είμαστε: ένας αχταρμάς... Θάπρεπε να τόχεις καταλάβει πια.
Είμαστε ένα ατέλειωτο μπλεγμένο κουβάρι. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και "επενδυτές" της κακιάς ώρας, αρπακολλητζήδες της φούσκας απομυζούν ό,τι έχει απομείνει!

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οποιοιδήποτε τρομοκράτες θα εκτελούσαν έναν δημοσιογράφο (έστω κι αυριανιστή, όπως έχεις χαρακτηρίσει το blog "Τρωκτικό") - εκτός κι αν βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, οπότε ο αχταρμάς γίνεται πυκνότερος...

Όσο για τυα τανκσ, μη ανησυχείς και μη κινδυνολογείς - δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει στρατιωτικός τέτοιο εγχείρημα σε ώρα τόσο δύσκολη και περίπλοκη. Ούτε πολιτικός με ιδεολογία δεν το μπορεί πια.

Margo είπε...

Άσχετα με το ποιοι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο όλη η ιστορική διαδρομή του "εκσυγχρονισμού" που έκανες Asteroid είναι μία πραγματικότητα όπως και τα θλιβερά αποτελέσματά της. Πολύ φοβάμαι ότι πολλοί συμπολίτες μας ακόμη κοιτάνε αλλού, οι βολεμένοι κυρίως, μα το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο από το αν κινδυνεύει το έχει του καθενός μας.
Πολύ βρώμα και δεν αντέχεται..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ανώνυμε, θεωρώ αυτό ένα πιθανό σενάριο... Οι "τρομοκράτες" θα δολοφονούσαν δημοσιογράφο, μόνον ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. μιλάει για συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ κοινού εγκλήματος και τρομοκρατίας.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αντιθέτως, Λάκωνα... Δικαιώνεται, αν, μάλιστα, ληφθεί υπ' όψιν η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων...

Το "Τρωκτικό" είχε μπει στην μύτη πολλών - καλώς ή κακώς δεν γνωρίζω... όπως δεν γνωρίζω και με ποιές προθέσεις.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Το ζούμε στο πετσί μας, Margo! Όσοι ζούμε εδώ, το ζούμε στο πετσί μας!

CsLaKoNaS είπε...

Είμαι ο τελευταίος που θα κινδυνολογήσει.

Η ανάλυσή σου είναι λάθος. Το ότι είμαστε αχταρμάς δε σημαίνει ότι μπορούμε να λέμε και ό,τι μας κατέβει.

Η ανάρτησή σου συνδέει τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου με το γενικότερο σάπιο σύστημα που ανδρόθηκε επί Σημίτη (;;;) στο γενικότερο πλαίσιο του παγκόσμιου καπιταλισμού (;;;;;) εγώ θα έλεγα και τις μεσοπαγετώνιας εποχής που ζούμε και τα 16 δις έτη φωτός μετά τη Μεγάλη Έκρηξη...

Αυτή τη στιγμή όμως μιλάμε για τρομοκρατική ενέργεια.

Θεωρίες προβοκάτσιας ή συγκινωνούντων δοχείων δεν στέκουν χωρίς στοιχεία! Δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει τη Σέχτα Επαναστατών με το μεγάλο κεφάλαιο ή το πολιτικό σύστημα το οποίο χτυπούσε ο Γκιόλας. Συγνώμη αλλά εγώ δεν το ξέρω και δε μου αρέσει να το φαντάζομαι.

Ψυχραιμία να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί πριν βγάλουμε συμπεράσματα!

CsLaKoNaS είπε...

Ορίστε νά τα!

από εδώ:

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2748.html

διαβάζουμε:



Επειδή είμαστε καχύποπτοι θα θέλαμε να θέσουμε ερωτήματα για την ανακοίνωση της Αστυνομίας περί ΣΕΧΤΑ.Πώς γίνεται τόσο γρήγορα η βαλλιστική έρευνα και η ταυτοποίηση από τις σφαίρες που βρέθηκαν στον Σωκράτη;Γιατί άραγε η ΣΕΧΤΑ είχε βάλει ως στόχο τον.."μεγαλοδημοσιογράφο" Σωκράτη Γκιόλια που δεν κυκλοφορούσε ποτέ με ασφάλεια και δεν είχε σχέσεις με..
μαφιόζους και συμφέροντα;Ποιούς τελικά θα "βόλευε" να είναι τρομοκράτες πίσω από το χτύπημα;Και εν τέλει,έτοιμη την είχε την ανακοίνωση η Αστυνομία περί τρομοκρατικού χτυπήματος;Ας κάνει κάποιος τον κόπο να απαντήσει σε τούτα τα ερωτήματσ

----

Έτοιμη η θεωρία συνομοσίας...

Ατελείωτη καύλα του Έλληνα, η καχυποψία.

Μην το ψάχνετε παίδες...Ο Κίσσινγκερ κρύβεται πίσω από τη δολοφονία.

Περιμένουμε την παρέμβαση του Μίκη !

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, νομίζω ότι είσαι ο μόνος Έλληνας που μπορεί να πιστεύει αυτήν την στιγμή ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν είμαι απόλυτος, αλλά το θεωρώ ελάχιστα πιθανό...
Οι δημοσιογράφοι κάποιων εφημερίδων και κάποιων blogs, όπως το Troktiko παίζουν με την φωτιά, καθώς ακολουθούν συχνά πρακτικές αμφιλεγόμενες και μετέχουν σε περιέργα κόλπα αποκάλυψης σκανδάλων, επιχειρηματικής απαξίωσης κ.λπ.
Δεν λέω ότι ξέρω τι έχει συμβεί, αλλά μιλάω με πιθανότητες και με κοινή λογική. Οι τρομοκράτες δεν χτυπούν δημοσιογράφους - το έκανε και η 17Ν και μάλλον ήταν το πρώτο της λάθος - με δεύτερο τον άτυχο Αξαρλιάν.

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Ξέρεις ότι με τη στάση μου θέλω να στηλιτεύσω μια συγκεκριμένη κωλονοοτροπία την οποία γνωρίζεις πολύ καλά και ξέρεις ότι συμφωνείς μαζί μου.

Πάνω σε αυτό, μία ανάρτηση για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου που ξεκινάει με την Κυβέρνηση Σημίτη είναι τελείως άσχετη. Όπως και να το δεις! Από όπου και να το πιάσεις. Εκτός αν μπορείς να αποδείξεις σχέση της κυβέρνησης Σημίτη με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου.

Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος Έλληνας που πιστεύει σε τρομοκρατικό χτύπημα. Δε θα μου έκανε εντύπωση όμως αν είμαι ο μόνος Έλληνας που δε βιάζεται να βγάλει συμπέρασμα.

Δε βιάζομαι ρε παιδιά! Που είναι το κακό; Και δε μου άρεσει και άλλοι που είναι πολύ σοβαροί όπως εσύ, να βιάζονται.

Λοιπόν το συμπέρασμα είναι ότι τον έφαγε το Ισραηλινό λόμπι. Και έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Βρε Λάκωνα, δεν είπα ότι τον έφαγε η Κυβέρνηση Σημίτη...
Απλώς θεωρώ ότι από την εποχή της Κυβέρνησης Σημίτη άρχισε να δημιουργείται συνειδητά και στην Ελλάδα μια άλλη οικονομική πραγματικότητα πολύ κοντά στον στυγνό καπιταλισμό, που έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Κοινή διαπίστωση είναι, νομίζω, ότι η Κυβέρνηση Σημίτη μετακίνησε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό δεξιότερα, απο-ιδεολογικοποίησε ή άρχισε την απο-ιδεολογικοποίηση της πολιτικής κι από τότε μιλάμε για αγορές, συνομιλούμε όχι πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά μάλλον με τις αγορές και με τους νόμους και όρους τους.
Τα μεγάλα deals των Δημοσίων Έργων, των εξοπλισμών και των Ολυμπιακών Αγώνων δημιούργησαν και μιαν άλλη κάστα επιχειρηματιών, διόγκωσαν τα συμφέροντα και κάποιοι δημοσιογράφοι βούτηξαν σε νερά πιο βαθιά από τις δυνατότητές τους, θέλοντας να κάνουν παιχνίδι κι οι ίδιοι.
Τους ξέρουμε δα όλους λίγο-πολύ: γλαύκα εις Αθήνας κομίζω μ' όσα λέω εδώ. Δεν ξέρω το ποιόν του Γκιόλια, αλλά κι εσύ ο ίδιος δεν αναρωτήθηκες αν το Troktiko είναι η Αυριανή του Διαδικτύου, λίγο καιρό πριν; Δεν νομίζεις ότι μπορεί - μπορεί, λέω - να παίζονταν παιχνίδια; Τι νόιημα έχει να γράφουν, π.χ., "Σε λίγο μεγάλη αποκάλυψη!" και μετά μούγκα; Το διάβαζα και το διαβάζω καθημερινά, όπως διαβάζω κι ό,τι βρεθεί μπροστά μου, αλλά ήμουν κι είμαι υποψιασμένος...
Μ' αυτά, που λέω, ακριβώς το αντίθετο από συνωμοσίες υποστηρίζω. Ούτε λόμπυ ούτε Ανθέλληνες ούτε τίποτε. Απλώς, ως δηγμοσιογράφος μπορεί να ενόχλησε κάποια συμφέροντα κι αυτά να τον φάγανε. Τα υπόλοιπα για Σέχτες κ.λπ. είναι συνωμοσιολογικά και αποπροσανατολιστικά - επίσης εξασφαλίζουν σύνταξη και αγιοποίηση!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

"απο-ιδεολογικοποίησε ή άρχισε την απο-ιδεολογικοποίηση της πολιτικής"

Ε ναι γιατί με την ιδεολογικοποιημένη πολιτική δεν είχαμε προβλήματα. Δεν είχαμε σκάνδαλά. Δεν είχαμε τρομοκρατία ή παρακρατικές οργανώσεις.

Τα μεγάλα deals είναι γεγονός. Όμως είναι το κράτος ο μεγάλος νταβατζής που κινείται χωρίς να λογοδοτεί. Ο κρατικός καπιταλισμός είναι που μας έχει διαλύσει και όχι η ελεύθερη αγορά.

Το troktiko αυριάνιζε απίστευτα τον τελευταίο καιρό και το ξέρεις. Δεν ξέρω ποιος και γιατί έφαγε τον άνθρωπο αλλά δεν ξέρω αν τον έφαγαν τα μεγάλα συμφέροντα. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Τη μεγάλη αποκάλυψη που την είχαν χθες και την περιέφεραν την είχα δει κ εγώ. Μπορεί να σχετίζεται μπορεί και όχι. Λέω ότι δεν ξέρω.

Τα προβλήματα Δημοκρατίας όμως δεν αντιμετοπίζονται χωρίς ψυχραιμία. Η Δημοκρατία είναι υπόθεση καθημερινού αγώνα.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ασφαλώς και με το Κράτος, όπως λειτουργούσε, είχαμε προβλήματα - αλλά πήγαμε στην άλλη άκρη πλέον, με ένα Κράτος ξεδοντιασμένο, απαξιωμένο και με έλλειμμα δημοκρατίας!
Θεωρώ ότι σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν κάποια πολύ μεγάλα συμφέροντα πολύ ανεξέλεγκτα. Τώρα, το αν τον φάγανε αυτά ή όχι, υπομονή κι ο καιρός θα δείξει πού κλίνει η πλάστιγγα. Σε διαβεβαιώ ότι είμαι απολύτως ψύχραιμος, αλλά και καχύποπτος, ωστόσο.
Θα δούμε!..

ασωτος γιος είπε...

οταν λες δημοκρατια?

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Σωστή ερώτηση, Άσωτε... Επί του παρόντος είναι στα ζητούμενα όλο και περισσότερο - ακόμα και Υπουργοί, όπως ο κ. Καστανίδης, μιλούν για έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης πλέον...

Ρούλα είπε...

Καλησπέρα,καλησπέρα!διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την ανάρτησή σας και ομολογώ ότι σε όλα σχεδόν ταυτίζομαι τόσο στην ανάρτηση όσο και στα σχόλια!Εκείνο που με τρομάζει περισσότερο είναι το ισχυρό πλήγμα στην ελευθεροτυπία και μάλιστα στο διαδίκτυο που είναι προς το παρόν ο τελευταίος θύλακας ελεύθερης έκφρασης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε έλλειμμα δημοκρατίας με την ευρύτερη έννοια της λέξης πολύ περισσότερο δε σοσιαλιστικής.
ευχαριστώ για τη φιλοξενία
υγ.Η Δήλος χαιρετά τη Μύκονο :)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αυτό, Ρούλα, είναι μια άλλη παράμετρος, που έχει κι αυτή την αξία της. Είναι επί του παρόντος συγκεχυμένα τα πράγματα και δεν γνωρίζουμε τα ακριβή κίνητρα. Γνωρίζουμε, όμως, ότι το blog "Τρωκτικό" δεν ήταν απολύτως αθώο και είχε δημιουργήσει και πολλούς εχθρούς, που αμφισβητούσαν τις προθέσεις του ή την αξιοπιστία του. Επομένως, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι μια από τις πιο πιθανές αιτίες και ότι ίσως χρησιμοποιήθηκε μια τρομοκρατική οργάνωση είτε για να θολώσει τα νερά είτε γιατί, όπως είχαν ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ και ο Υπουργός πρόσφατα, λειτουργούν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τρομοκρατίας και κοινού, πληρωμένου εγκλήματος.

Ανεξάρτητα από την αξιοπιστία και τις προθέσεις του "Τρωκτικού", η τεράστια επιτυχία του οφείλεται, νομίζω, στο έλλειμμα αξιόπιστης ενημέρωσης των επίσημων, καθιερωμένων, συμβατικών, ΜΜΕ, που είχε κι έχει ως αποτέλεσμα να στραφεί ο κόσμος σε εναλλακτικές πηγές, όπως αυτό και πολλά άλλα ακόμη. Το ζήτημα παραμένει ως προς τις προθέσεις των εναλλακτικών αυτών μέσων, γιατί σαφώς παρατηρείται κατάχρηση και κιτρινισμός. Μια δολοφονία, όμως, μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο άλλο άκρο τώρα και να σιγήσει κάθε εναλλακτική φωνή...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

@asteroid

Κι εγώ στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών καταλήγω! Αυτό ίσως να σημαίνει ότι ο δολοφωνημένος ούτε καθαρός ήτανε (δεδομένης της βρώμας του τροκτικού) όπως θέλουν κάποιοι να τον παρουσιάσουν αλλά ούτε και μυαλωμένος (με γυναίκα έγκυο και παιδί 2 χρονών- ΕΛΕΟΣ δλδ!).

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

ήμουν βέβαιος ότι επί της ουσίας θα συμφωνούσαμε στο τέλος - έστω κι αν ίσως διαφωνούμε στις εκτιμήσεις μας για το γενικό περιβάλλον, που μπορεί να εκτρέφει τέτοια και άλλα φαινόμενα, Λάκωνα...

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Σπάνια διαφωνούμε σε σοβαρά θέματα φίλε Αστεροειδή ! :)

Σε ένα άλλο που συμφωνούμε είναι πως αυτά τα φαινόμενα απορρύθμισης και ανωμαλίας πρέπει να αντιμετοπίζονται με ψυχραιμία. Σε ό,τι αφορά το γενικότερο περιβάλλον εκεί η ψυχραιμία είναι ακόμα πιο πολύτιμη. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ βαρύς!

 
GreekBloggers.com