Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Γράμματα στην Τρόικα 1

Καλή μου Τρόικα:
Χαθήκαμε βρε, κι είπα να σου γράψω... Διαβάζω εφημερίδες, εγώ που ξέρω κάτι Ελληνικά, και βλέπω πως  σαν να σ' εγκαταλείπουν όλοι. Έμποροι, Βιομήχανοι, Μεγαλοδημοσιογράφοι και Συγκροτήματα - τι κακό είναι αυτό; Μονάχα κάτι σκόρπιοι δημοσιογράφοι έχουνε για σένα κάνα καλό λόγο πού και πού - ξέρεις απ' αυτούς τους φαιδρούς, που ένα μεροκάματο δεν τόχουν χτυπήσει στην ζωή τους!
Επίτρεψέ μου, κοπέλα μου, μια πρόβλεψη και φυλάξου ανάλογα.
Κακήν κακώς σε βλέπω να τα μαζεύεις - εν τάξει, εμείς μπορεί να πτωχεύσουμε μετά, αφού έτσι την στήσατε την μηχανή με κάτι δικούς μας ανίδεους, αλλά θα πτωχεύσουμε με αξιοπρέπεια. Στο Ζάλογγο εμείς - ξέρουμε από αυτά - αλλά το δικό σου το ρεζιλίκι όχι, δεν θα τόχουμε...
Άντε γεια σου τώρα και θα τα πούμε πάλι!

34 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Θα γίνει έτσι όμως;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν το ξέρω με σιγουριά, Ηφαιστίωνα, αλλά, πάντως, το κλίμα έχει αλλάξει πολύ... Ακόμη κι όσοι υποστήριζαν την λύση του Μνημονίου αρχικά, όσοι θεωρούσαν πως τους συμφέρει, τώρα είναι τρομοκρατημένοι, βλέπουν όλα τα λάθη του σχεδίου κι όλα τα ψέματα, που μας ταΐζουν, χωρίς να πείθουν κανέναν πια... Το ΒΗΜΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ... όλοι φοβούνται πιο πολύ κι από τους υπαλλήλους τώρα πια για την τύχη τους!

Hfaistiwnas είπε...

Αρχίζει να μυρίζει είναι η αλήθεια.. θα δείξει!
Υο κλίμα βραίνει κάθε μέρα και πιο πολύ..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Και βαραίνει τώρα και στα υψηλότερα στρώματα, Ηφαιστίωνα... Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά από την Άνοιξη.

Margo είπε...

..τόσο καιρό ζούμε με το φόβο της πτώχευσης, αν είναι να γίνει ας γίνει το γρηγορότερο.. αυτό η ψυχολογία πινκ πονκ είναι εξουθενωτική.

Θα μας δημοσιεύσεις και την απάντησή της;)

CsLaKoNaS είπε...

Ναι, ναι η Τρόικα σου φταίει που δανειζόσουνα όλα αυτά τα χρόνια για να πληρώσεις μισθους, συντάξεις, επιδόματα, εργατοπατέρες και όλους τους αργόμισθους του δημοσίου....


Αλλά το καλύτερο είναι αυτό:

"αλλά θα πτωχεύσουμε με αξιοπρέπεια"

χαχαχαχαχαχα...να δω τον Έλληνα να πτωχεύει με αξιοπρέπεια...μόνο αυτό να δώ!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ο ψυχολογικός - και όχι μόνο - πόλεμος, που υφίστανται οι πολίτες και η χώρα από την Τρόικα και από τους δικούς μας, που "κυβερνώμενοι κυβερνούν", κατά την αρχαία ρήση, οδηγεί την χώρα στην εξαθλίωση και υπονομεύει την εθνική της υπόσταση και τα όποια εθνικά της δίκαια.
Η στημένη αυτή ιστορία άρχισε πια να γίνεται φανερή... Στην αρχή μπορεί να μη καταλαβαίναμε γιατί οι κυβερνώντες, αντί να κυβερνήσουν, γυρνούσαν τον κόσμο όλο και κατηγορούσαν την ίδια τους την χώρα για απάτες, προπαγανδίζοντας οι ίδιοι το δόγμα της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, αλλά τώρα αρχίζουν όλοι, ακόμα και στα υψηλότερα κοινωνικά κλιμάκια, να αντιλαμβάνονται πού οδηγεί την Ελλάδα αυτή η παντελής έλλειψη μέτρων επανεκκίνησης της Οικονομίας...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λακωνάκο, όχι δεν μου φταίει η Τρόικα για το ότι οι πολιτικοί και τα παρακλάδια τους - ούτε εγώ, ούτε κανένας από τα εκτός παιχνιδιού κοινωνικά στρώματα - δανείζονταν για προσωπικό τους όφελος και πλουτισμό...
Η Τρόικα μου φταίει για την σημερινή κατάσταση και για την εξαθλίωση, στην οποία σταθερά και συνειδητά οδηγεί την χώρα μου, την χώρα στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.
Αν δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται - κατανοητά ώς έναν βαθμό - είναι η ταχύτερη δυνατή εξόφληση των δανείων στις δικές τους δανείστριες Τράπεζες και όχι η Ελλάδα ή η κοινωνία μας, λυπάμαι... Αλλά στόχω πει πολλές φορές: από την στιγμή που ούτε ζεις στην Ελλάδα ούτε εργάζεσαι, δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη και έγκυρη άποψη - οπότε είναι κατανοητή η στάση σου. Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι επισημαίνονται τώρα οι τραγικές αστοχίες της Τρόικας ακόμη και από κύκλους, που ήταν υπέρ της κι αυτό λέει πολλά.

ezak είπε...

...αγάμητη θα πάει...


...σιγά μην ασχοληθούμε με αυτήν...

...έχουμε σοβαρά θέματα να λύσουμε όπως το αν και κατά πόσο καπελώνεται ο πάγκαλος και αν η γυναικούλα του θα εκλεγεί στη σαρωνίδα...αν η "πετυχημένη" φώφη θα συνεχίσει την "πετυχημένη" της πορεία στο δήμο αθηναίων...
γιατί πέφτει το ποσοστό των μεγάλων κομμάτων μα γιατί άραγε?...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ezak μου, αυτά, ακριβώς, που αναφέρεις και που κυριαρχούν στην τρέχουσα ατζέντα της Κυβέρνησης, που, άλλωστε, μόλις επέστρεψε από πολυήμερες, χαλαρές-χαλαρές διακοπές, δείχνουν πόσο πολύ ενδιαφέρονται για την πραγματική Οικονομία και την κοινωνία.
Γίνεται όλο και σαφέστερο ότι το μόνο ενδιαφέρον ήταν να συγκεντρωθεί άρον-άρον όλο το διαθέσιμο ρευστό, ώστε να μη κινδυνεύσουν οι ξένες Τράπεζες, που μας δάνειζαν τόσα χρόνια... και για το μέλλον, βλέπουμε!!!

ELvA είπε...

Asteroid μας

Πολυ μου αρεσε το γραμμα στη.. νεαρα(;)και λιγα της εγραψες ;)

Καλα θα κανει κι αυτη, αλλα και οσοι τη στηριζουν να ξεκουμπιστουν
μια ωρα νωριτερα, με τη βοηθεια μας φυσικα και εκει ειναι το προβλημα,στο πως δλδ. θα γινει να ανοιξουν τα ματια του κοσμου καμμια φορα, να σταματησουν δλδ να βλεπουν το δεντρο και να χανουν ΜΟΝΙΜΑ το...δασος! ;(

Οσο για καποιον σχολιαστη, ανωθεν,
πιστευω να συνειδητοποιει αν οχι τιποτα αλλο τι αχαρος και ενοχλητικος ειναι ο ρολος του φιλου της ..τροικας και της παρεας της, ειδικα οταν κανενας αλλος δεν την ''παει'' και οπως λες κι εσυ, Aστεροειδη μου, οταν καποιος ειναι εκτος τοπου άλλα τραγουδια ξερει να λεει...

Βεβαια κι εγω βρισκομαι αλλου, τωρα, θα πεις,αλλα,...I'm in the same boat as you, my friend! :)

Καλη σου μερα!

aKanonisti είπε...

Καλό μήνα....
Σε βρίσκω αρκετά αισιόδοξο...και χαίρομαι...
Εγώ δυστυχώς δεν είμαι...όσον αφορά τα πολιτικά-οικονομικά-κοινωνικά...
οπότε...παραμένω στην αρχική ευχή... και την συμπληρώνω ελπίζοντας να βγει η δική μου άποψη...ακυρη...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ο κόσμος αρχίζει και βλέπει, Elva - έστω κι αν βλέπει μόνον όταν νοιώθει το μαχαίρι στις σάρκες του!
Δεν αμφιβάλλω, άλλωστε, ότι, αν χάνει σταδιακά αλλά σταθερά την στήριξη των ανώτερων κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων και των Συγκροτημάτων του Τύπου η Τρόικα και η Κυβέρνηση, αυτό οφείλεται στο ότι νοιώθουν κι αυτοί τώρα πόσο απειλούνται τα συμφέροντα και η επιβίωσή τους από την απειλούμενη εξαθλίωση και την αδιέξοδη ύφεση.
Αποτέλεσμα, όμως, θα είναι έτσι κι αλλιώς μια συμπαγέστερη αντίδραση της κοινωνίας κι αυτό μετράει πολύ!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αισιόδοξος είμαι λιγότερο απ' όσο φαίνομαι, Ακανονιστούλα μου, αλλά το παλεύω!!!
;-)

CsLaKoNaS είπε...

Φίλε Αστεροειδή θα είμαι αυστηρός μαζί σου γιατί δεν περίμενα τέτοιο κείμενο από σενα!

Στο κείμενό σου λαϊκίζεις σε πολύ πολύ μεγάλο βαθμό, πράγμα ανεπίτρεπτο.

Σημεία λαϊκισμού, από το κείμενο:

1. "εμείς μπορεί να πτωχεύσουμε μετά, αφού έτσι την στήσατε την μηχανή με κάτι δικούς μας ανίδεους"

Καμία μηχανή δεν έστησε το ΔΝΤ. Καμία. Ξεκάθαρο. Η "μηχανή" στήθηκε και πολύ σωστά, όταν εν μέσω παγκόσμιας κρίσης φανερώθηκε ότι το έλλειμα ήταν διπλάσιο από όσο το λέγαμε, το χρέος τεράστιο και η παραγωγή καμία. Μετά από αυτό, οι αγορές και πολύ φυσιολογικά είπαν, στοπ! Είστε μη σοβαρή οικονομία και δεν εμπιστευόμαστε τα λεφτά μας στο πολιτικό σας σύστημα.

2. "θα πτωχεύσουμε με αξιοπρέπεια"
Όχι. Κανείς δεν πτωχεύει με αξιοπρέπεια !!! Γιατί πτώχευση σημαίνει αναδιάρθρωση χρέους. Αξιοπρέπεια σημαίνει να πληρώσω όλα όσα πρέπει. Έπειτα αξιοπρέπεια σημαίνει να τιμωρήσω, μια και καλή ει δυνατόν, το κράτος που με έφτασε σε αυτήν την κατάσταση. Το κράτος κατέρρευσε!


Μειώστε το λοιπόν εσείς που ζείτε στην Ελλάδα!

----

Δεν έχει σημασία αν ζω ή όχι στην Ελλάδα. Το αυτονόητο δε γνωρίζει σύνορα. Και το ΔΝΤ κάνει το αυτονόητο με γνώμονα ΦΥΣΙΚΑ τα λεφτά τα οποία χρωστάει το κράτος μας. Ε ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ! Και εμείς το ίδιο θα κάναμε!


Το ΔΝΤ παίρνει μέτρα που το πολιτικό μας σύστημα έπρεπε να είχε πάρει εδώ και δεκαετίες. Δε σε είδα όμως να γράφεις κανένα γράμμα προς τους πολιτικούς μας και φυσικά δε σε είδα να γράφεις κανένα γράμμα προς τον πιο διεφθαρμένο λαό της ΟΝΕ...

Λαϊκισμός, υποκρισία και στρουθοκαμιλισμός τα γράμματα προς την Τρόικα, που δίνει στην τελική ανάλυση δίνει τα λεφτά της για να πληρώσεις εσύ μισθούς και συντάξεις.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λακωνάκο, λαϊκίζω ίσως - με την έννοια του απλοποιώ, γιατί τα πράγματα είναι πάντα απλά στην ουσία τους! Και απλά λειτουργούν...
Αυτό, λοιπόν, δεν σημαίνει ότι όσα γράφω είναι και ανακριβή... Στην συνέχεια της αλληλογραφίας μου με την Τρόικα θα αναφέρω και το γιατί πστεύω ότι η ιστορία ήταν από την αρχή στημένη - για την ώρα, πάντως, σου λέω μόνο ότι μια τυχόν αναδιάρθρωση του χρέους σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει αναξιοπρέπεια. Σημαίνει απλώς ότι αναγνωρίζω την αδυναμία μου να εξοφλήσω το χρέος μου με τις δόσεις και στον χρόνο, που έχουν συμφωνηθεί υπό άλλα πραγματικά δεδομένα και ζητώ επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης με αντίστοιχα μικρότερες δόσεις και το ανάλογο κόστος σε τόκους. Απλά πράγματα και πάλι, δηλαδή... Την στιγμή αυτή η μισή Ελλάδα προβαίνει σε τέτοιες διευθετήσεις με τις Τράπεζες, γιατί μειώθηκαν οι μισθοί τους (κάτι ανεπίτρεπτο νομικά, συνταγματικά). Είναι η μισή Ελλάδα αναξιοπρεπής; Όχι - άλλωστε το κόστος της διευθέτησης το αναλαμβάνει ο οφειλέτης, έτσι κι αλλιώς - δεν είναι τίποτε χάρισμα.
Η γνώμη μου για το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό είναι δεδομένη - και δεν είμαι δα κανένας αριστερός. Τάχω πει στο παρελθόν και δεν έχω δυσκολία να τα ξαναπώ.
Όσο για τον λαό, αφελής μπορεί να είναι, διεφθαρμένος όχι και τόσο. Λειτούργησε αναγκαστικά και με ένστικτο επιβίωσης στο συγκεκριμένο περιβάλλον, που άλλοι φτιάξανε.
Γι' αυτό σου λέω ότι ζώντας έξω και όντας εκτός παραγωγικής διαδικασίας δεν μπορείς αντικειμενικά να έχεις ολοκληρωμένη άποψη - δεν υπάρχουν αυτονόητα ούτε από χώρα σε χώρα ούτε από κοινωνία σε κοινωνία ούτε καν από άτομο σε άτομο!
;-)

{.πavλος.} είπε...

thn kalispera mou.

:)

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Η αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει κατ' αρχήν μείωση του συνολικού ποσού που έχουμε δανειστεί. Αυτό είναι καραμπινάτη ξεφτίλα. Ανεξάρτητα του πόσο τα έχουμε δανειστεί και με τι όρους, είναι ξεκάθαρο πως τα έχουμε δανειστεί. Ας μην υπογράφαμε!

Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό που λες με τα νοικοκυριά στις τράπεζες. Σε αντίθεση με το ιδιωτικό χρέος το δημόσιο δε λογοδοτεί σε κανένα. Γιγαντώθηκε κάτω από το δόγμα ότι "τα κράτη δεν καταρρέουν". Πήγαινε να το πεις εσύ ως ιδιώτης στην τράπεζα να δεις τι γέλιο έχει να πέσει. Συνεπώς ο παραλληλισμός είναι ατυχής. Και φυσικά είναι αναξιοπρεπές να δανείζεσαι και να ζεις πάνω από τις δυνάμεις σου. Και ο λαός μας είναι αναξιοπρεπής σε αυτό αλλά και φυσικά διεφθαρμένος...κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο δημόσιο βίο: Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, ΔΕΚΟ κλπ κλπ κλπ....

Από την Ελλάδα λείπω 2 χρόνια...τόσο πολύ έχουν αλλάξει πια τα πράγματα;;;;;;

CsLaKoNaS είπε...

Το ΑΕΡΙΚΟ που είναι να με βάλει στη θέση μου ;;; :)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λακωνάκο:
Το ΑΕΡΙΚΟ μάλλον θάχει καλύτερα πράγματα να κάνει με την νέα σαιζόν, αλλά εδώ έτσι κι αλλιώς ο σκοπός δεν είναι να μπει κανένας στην θέση του. Απλώς διάλογο κάνουν όσοι μετέχουν!

Τι σούχει κάνει αυτός ο λαός και τον απεχθάνεσαι τόσο δεν ξέρω - ιδανικός δεν είναι, όπως δεν είναι κανένας λαός, άλλωστε, αλλά έχε και τούτο υπ' όψιν σου:
Γράφεις επί λέξει πως " ο λαός μας είναι αναξιοπρεπής σε αυτό αλλά και φυσικά διεφθαρμένος...κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο δημόσιο βίο: Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, ΔΕΚΟ κλπ κλπ κλπ...."
Νάσαι καλά, μ΄έκανες και γέλασα... πικρά μεν, αλλά γέλασα!
Σούχω νέα παρήγορα, λοιπόν, επ' αυτού: ΔΕΝ είναι ο λαός αυτοί! Αυτοί όλοι είναι οι Κομματικες νομενκλατούρες, που, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, απομυζούν τον τόπο και τους ανθρώπους, κι είναι λίγο-πολύ una faccia una razza μ' όλους αυτούς, που βρίσκονται ολόγυρά σου εκεί όπου κατοικείς. Δεν φαντάζομαι να τους ταυτίζεις κι αυτούς με τον Αμερικανικό λαό - αν τυχόν ναι, στο επόμενο ταξίδι μου στο American country θα σε πάρω μαζί μου να δεις τις διαφορές!

CsLaKoNaS είπε...

Ε τώρα τι θα πει νομενκλατούρα;

οι φορείς που ανέφερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας, και μάλιστα πολύ καλός, καθρέπτης της κοινωνίας μας.

Και στην Αμερική υπάρχουν αυτά αλλά στην Αμερική το κράτος είναι αρκετά μικρότερο (σχετικά) και πολύ πιο αποτελεσματικό!

Δε μου έχει κάνει τίποτα αυτός ο λαός. Αλλά δεν ανέχομαι τη μιζέρια, το στρουθοκαμιλισμό και τη ιδιότυπη ασυλία που ζητάμε από τον υπόλοιπο κόσμο απλά και μόνο επειδή είμαστε Έλληνες.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Γι' αυτό σου, λέω, Λάκωνα, ότι, άμα δεν ζεις εδώ κι αν δεν εργάζεσαι, δεν μπορείς να σχηματίσεις άποψη πλήρη.
Καθρέφτισμα της κοινωνίας η νομενκλατούρα κι ο τρόπος ζωής της; Για πήγαινε ώς τα Δυτικά προάστεια να το πεις αυτό, να σε πάρουν με τις πέτρες, κάνε μια βόλτα στο Πέραμα... Για πες το στους γιατρούς και στους νοσηλευτές του ΕΣΥ, που πληρώνονται μηνιαία για εφημερίες όσα δίνεις εσύ για pizza delivery από το Georgetown - και δεν φαντάζομαι να νομίζεις κι εσύ ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαδώνονται κι ότι όλοι παίρνουν φακελάκια.
Καμμία σχέση, λοιπόν, η νομενκλατούρα με τους απλούς εργαζόμενους, όπως και καμμία σχέση οι ΔΕΚΟ με το μισθολόγιο του Δημοσίου και του εν γένει Ιδιωτικού Τομέα... Απόδειξη: η μισθοδοσία των ΔΕΚΟ, που ήταν έτσι κι αλλιώς υψηλότατη, δεν έχει ουσιαστικά θιγεί... Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Γι' αυτό σου λέω: η συζήτηση, που ανοίγεις δεν γίνεται με επιχειρηματολογία, που διαβάζεις στις εφημερίδες και τα sites της Washington, αλλά με πραγματικά δεδομένα, που μόνον αν ζει εδώ κι αν εργάζεται, αν είναι μέσα στην Ελληνική παραγωγική διαδικασία και στην κοινωνία, τα γνωρίζει κανείς!
Αλλιώς, κάνει ασκήσεις επί χάρτου στα διαλείμματα...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Kaneis to lathos na nomizeis oti kanw parallilismous me tin Ameriki. Den to kanw. De nomizw na to ekana pote.

(kati exei piasei to pc kai de grafei sta ellinika....)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λακωνάκο, οι παραλληλισμοί δεν είναι ούτε κακό ούτε λάθος. Διευρύνεται η οπτική μας γωνία, όταν παρατηρούμε αλλοδαπές κοινωνίες και Κράτη και όταν παραλληλίζουμε. Πολλά πράγματα είναι ίδια και πολλά διαφορετικά από Κράτος σε Κράτος, από λαό σε λαό, κι όλες οι προσεγγίσεις έχουν την αξία τους - αλλά δεν μεταφέρονται όλες ακέραιες από τον ένα στον άλλο.
Ακόμη περισσότερο, την ακριβή αποτύπωση της Ελληνικής πραγματικότητας δεν θα την διαβάσεις σε καμμία εφημερίδα του εξωτερικού, όπως αντίστοιχα δεν θα διαβάσεις ακριβή αποτύπωση της Αμερικανικής πραγματικότητας σε Ελληνική ή Γαλλική πηγή. Κι ακόμα, ούτε Ελληνική εφημερίδα δεν θα σου δώσει πλήρη εικόνα - υπάρχουν πάντα προκαταλήψεις, συμφέροντα, υποκειμενισμοί.
Την αποτύπωση θα την κάνεις εσύ μόνος σου, μετέχοντας ενεργά σε μια κοινωνία, έχοντας από πρώτο χέρι πληροφορίες και στοιχεία - και θα δεις μάλλον ότι κάπου στην μέση όσων διαβάζεις εδώ κι εκεί ισορροπεί η ζυγαριά...

7Demons είπε...

Τι είναι το κράτος στην Αμερική????

Αποτελεσματικό??????????????????????????????????????????????

...Τελικά ο καθείς ζει τη δική του κβαντική διάσταση,δεν εξηγείται διαφορετικά....

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Σχεδόν κανένα Κράτος στον κόσμο δεν είναι αποτελεσματικό - η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα δεν είναι έννοιες συνυφασμένες με τον όρο και την λειτουργία των Κρατικών μηχανισμών. Ίσως η Σουηδία να αποτελεί σχετικά εξαίρεση ή και η Ελβετία σε κάποιους τομείς - η Elva μπορεί να μας πληροφορήσει, αν θέλει, για την Σουηδία.

Το βέβαιο είναι πως ο Αμερικανικός Κρατικός μηχανισμός δεν είναι ούτε τόσο μικρός ούτε τόσο αποτελεσματικός...

ELvA είπε...

Kαλημερα Αστεροειδη μας!

Ναι, το κρατος στη Σουηδια ειναι πιο αποτελεσματικο και αμεσο στη τηρηση των νομων και στις αλλαγες που χρειαζονται σε καθε περιπτωση, απ ο τι π.χ η Ελλαδα, που εκτος των λοιπων δυσκολιων εχει και μια ανυπερβλητη γραφειοκρατια, η οποια μας παει ακομη πιο πισω...
Στη Σουηδια, οι υποθεσεις των πολιτων με το κρατος λυνονται πολυ πιο γρηγορα και αυτο εχει σαν αποτελεσμα την ταχεια και πιο δικαιη εξυπηρετηση ολων, αφου παρεχουν πληροφοριες για το μεχρι που θα απευθυνθει κανεις σε περιπτωση που δεν συμφωνει με καποια αποφαση, κατι που θα αργησουμε να το δουμε στην Ελλαδα, αν δλδ το δουμε ποτε!

Kατι αλλο που εχω διαπιστωσει και ειναι προς τιμην τους ειναι το οτι δεν 'ξηλωνουν' ατομα για να βαλουν δικους τους σε περιπτωση αλλαγης κυβερνησης. Παραμενουν οι υπαλληλοι ως ειχαν σε περιπτωση που εχει αλλαξει η κυβερνηση και οποιες αλλαγες χρειαστει να γινουν αφορουν το συνολο των υπαλληλων και οχι μονο οσους υπαγονται στην..αντιπολιτευση,
ωστε να ευνοηθουν οι δικοι τους!

Για την Αμερικη, απ ο τι εχω ακουσει, Αστεροειδη, ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις και εσυ, αλλα και ο φιλος 7 demons, που προσυπογραφω το σχολιο του για.. τις ...κβαντικες διαστασεις που ζουνε καποιοι! Καλο!! ;))

Να ρωτουσαμε καποια στιγμη και τον φιλο Ephemeron, να μας ελεγε τι γνωριζει απο δικη του εμπειρια εκει για να μη τρελλαθουμε με την εικονα της ...Αγιας Αμερικης που μας εμφανιζουν καποιοι, εδω και καιρο τωρα, ενω στελνουν στα ταρταρα τη δικη τους χωρα και τους πολιτες της μαζι, που λιγο πολυ αποκαλουνται..κλεφτες και λωποδυτες, αξιοι μονο για τις χειροτερες τιμωριες απο το ΔΝΤ κλπ διεθνεις οργανισμους!

(Τι αλλο θα ακουσουμε πια;)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ειδικά αυτό το τελευταίο, Elva, για το "ξήλωμα" των υπαλλήλων είναι φοβερή μάστιγα, η οποία, ωστόσο, έχει φτάσει να θεωρείται έως και φυσιολογική τόσο ώστε όταν η όποια Κυβέρνηση καθυστερεί τις αλλαγές να κατηγορείται ότι αδρανοποιεί τον Κρατικό μηχανισμό. Κι είναι κι αυτό αλήθεια, διότι πράγματι αδρανοποιούνται οι υπάλληλοι όλοι κι ο Κρατικός μηχανισμός, επειδή όλοι περιμένουν να αλλάξουν πόστο και να αντικατασταθούν.
Μεγάλης κλίμακας αλλαγές σημειώνονται, πάντως, και στην Αμερική, με κάθε αλλαγή Administration: ο μισός πληθυσμός της Washington, ως έδρας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, φεύγει και αντικαθίσταται από άλλους... Η δε δυσπιστία (για να το χαρακτηρίσω ευγενικά και ουδέτερα)του μέσου Αμερικανού έναντι του Ομοσπονδιακού Κράτους είναι παροιμιώδης!

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Είπα ότι το κράτος στην Αμερική είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τον κράτος στην Ελλάδα. Έχω 1896846514 παραδείγματα υπέρ αυτού.

Που διαφωνείς;

Η κουβέντα σχετικά με την κρατική αποτελεσματικότητα γενικότερα, είναι άσχετη.

Επίσης δεν κάνω παραλληλισμούς μπερδεύοντας την ελληνική κατάσταση με την αμερικάνικη. Δεν έχω ξεχάσει τι θα πει Ελλάδα επειδή ζω εδώ.

CsLaKoNaS είπε...

@Asteroid

Για παράδειγμα, αυτό εδώ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592092&ml=1

ΔΕΝ γίνεται στην Αμερική.

CsLaKoNaS είπε...

200.000 παράνομοι συνταξιούχοι...

Ο λαός ο αδιάφθορος!!!!

Ο αξιοπρεπής!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, δεν κάνεις παραλληλισμούς, αλλά να που κάνεις - ωστόσο, δεν δίνω συνέχεια, γιατί το θέμα μας πράγματι δεν είναι αυτό ούτε και ενδιαφέρει, άλλωστε, σε τέτοιο βαθμό.
Θέμα μας, επίσης, δεν είναι ούτε καν ο λαός μας - ακόμη κι αν τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή (200.000 άνθρωποι, που πένονται έτσι κι αλλιώς και ίσως κρύβουν μια δεύτερη ψωροσύνταξη από την Εφορία, έναντι 10.000.000 Ελλήνων) δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του λαού, για τον οποίο απλώς λέω ότι δεν είναι τόσο απεχθής όσο θεωρείς. Κι ούτε θεωρώ ότι έχεις ξεχάσει την Ελλάδα στα 2 χρόνια, που λείπεις - απλώς, δεν την ξέρεις ακόμα, λόγω ηλικίας, δεν πρόλαβες να την γνωρίσεις ούτε καν να την ταξιδέψεις, δεν δούλεψες και δεν τρίφτηκες στην καθημερινότητά της, στο πώς τα βγάζουμε όλοι πέρα με αντιξοότητες, γραφειοκρατίες, νομενκλατούρες, Τράπεζες... Απλώς, αυτό!

Το θέμα, λοιπόν, είναι η καταστρεπτική παρέμβαση της Τρόικας στην πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, η παταγώδης αποτυχία της σε κάθε είδους πρόβλεψη και η εμμονή της σε ένα μη λειτουργικό Ευαγγέλιο, το Μνημόνιο, που, επί πλέον, αρνείται να αναθεωρήσει, καθ' όσον, όπως εύστοχα επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης στο σημερινό Protagon.gr η Τρόικα ήδη αποτελεί μιαν ακόμη γραφειοκρατία με ένστικτο επιβίωσης!

Το γεγονός, άλλωστε, ότι η Ελλάδα επιστρέφει σε κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες της δεκαετίας του '50 δεν αμφισβητείται και αποτελεί αψευδή μάρτυρα της αποτυχίας αυτής. Δεν θα συνεχίσω αυτή την συζήτηση - ζω και εργάζομαι εδώ και ξέρω καλύτερα τόσο πολλά πράγματα, ώστε να μη έχω λόγο να πείσω κανέναν. Άλλο πράγμα τα λάθη και τα εγκλήματα πολιτικών και πολιτών κι άλλο πράγμα το τι έχουν στήσει και το τι απεργάζονται για το μέλλον της χώρας μια χούφτα ξένων, που θεμιτά κοιτούν το συμφέρον τους, με μια χούφτα δικών μας αδαών και ανόητων!

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος τυπος αυτος ο Λάκωνας, (που τον βρηκατε αληθεια;)
Στο ιστολογιο του http://cslakonas.blogspot.com/
γραφει και αντιγράφω:
(Τα bolds, δικα μου, 'παλληκαρι')

'' Το ΔΝΤ. Στη γειτονιά μας βρίσκεται και το International Monetary Fund(όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα) και ο λόγος που το αναφέρω είναι γιατί στο ισόγειο βρίσκεται ένα εκπληκτικό εστιατόριο, το περίφημο Founding Farmers με την πιο ωραία κουζίνα και αγνά υλικά που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στην Αμερική.
Για κάποιο βιτσιόζικο λόγο οι τιμές του εστιατορίου είναι φοβερά χαμηλές! Συνεπώς το μαγαζί είναι διαρκώς γεμάτο με αναμονή μέχρι και 2 ώρες για τραπέζι.
Σκέφτομαι τώρα που θα πηγαίνω να στέλνω το λογαριασμό στον πάνω όροφο και να πληρώνεται απευθείας από το δάνειο για την Ελλάς, Ελλήνων Συνταξιούχων.''


AΛΗΤΕΙΑ και τιποτα αλλο! Oυστ!
Kωστας

 
GreekBloggers.com