Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Καπνίζει η SIEMENS;

                           

Γιατί, αν δεν καπνίζει, μπορεί να την βγάλει καθαρή... κι αυτή και τα λαμπρά ονόματα, που συνωστίζονταν στο κατώφλι της.
Έτσι και καπνίζει, όμως, μαύρο φίδι που την έφαγε κι αυτήν κι όλους όσοι πήρανε ακόμα κι ένα τασάκι δώρο από τα χεράκια της.

Διαβάζουμε όλες αυτές τις τελευταίες μέρες για διαβουλεύσεις φανερές και κρυφές, για παζάρια, δηλαδή, μεταξύ των δύο μεγάλων Κομμάτων και μεταξύ των βουλευτών τους - μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Ακούμε για συμψηφισμούς, για καμένους ήδη και για λασπωμένους, για ισορροπίες και αλισβερίσια: τόσοι Υπουργοί από την μιά πλευρά τόσοι από την άλλη, τόσοι πρώην και τόσοι νυν, τόσοι από το ένα Κόμμα τόσοι από τ' άλλο, σε δόσεις ακριβείας, μη και κόψει η σούπα, μη και παρεξηγηθεί κάποιος, μη κι ανοίξει το στόμα του κανένας άλλος...
Βοούν ήδη από μέρες τα ειδησεογραφικά sites κι οι εφημερίδες, βράζει εδώ και λίγες ώρες και το Twitter με tag #NoJusticeGR - κι όσοι δεν ξέρουν ή όσοι ξέχασαν τον καταλυτικό ρόλο του Twitter στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, ας ψάξουν στα Αρχεία της εποχής.

Ωστόσο, δεν έχουν διαψευσθεί από την Επιτροπή οι πληροφορίες αυτές...
Ούτε κανένα βουλευτής - μέλος βγήκε να μιλήσει για διασπορά ψευδών ειδήσεων...
Η Νέα Δημοκρατία τηρεί σιγήν ιχθύος. Το ίδιο κι η Κυβέρνηση. Οι λαλίστατοι εκπρόσωποι έχουν να τοποθετηθούν για άλλα, αλλά όχι γι' αυτό το αισχρό, το αδιανόητο σε ευνομούμενες Πολιτείες  παζάρεμα.
Κι ο κ. Πρωθυπουργός, που, όπως μάθαμε προχθές, κατακεραύνωσε με το βλέμμα του κάτι Συμβούλους του, τους οποίους κατέλαβε να καπνίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου - και τους έσπασε και το τασάκι στο πάτωμα - βουβός κι αυτός... ούτε λέξη ούτε μιλιά... Ίσως περιμένει πρώτα να μάθει ποιός απ' όλους αυτούς καπνίζει και ποιός όχι!

Οι ενδείξεις κι οι αποδείξεις της ενοχής, όμως, δεν παζαρεύονται ούτε κι εξισορροπούνται. Κι οι ένοχοι ή είναι ένοχοι ή δεν είναι. Ο αριθμός τους και τα ονόματά τους δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση. Ή υπάρχουν στοιχεία ή δεν υπάρχουν. Δεν έχει "δώσε δύο, πάρε δύο, να πατσίσουμε" σε τέτοια θέματα.
Με μια κοινωνία ολόκληρη στην τσίτα, δεν πιάνουν εύκολα τα παραμύθια για μικρά παιδιά. Ειδικά όταν τα μικρά παιδιά, που τους έχεις ήδη ναρκοθετήσει το μέλλον, παίζουν το Twitter στα δάχτυλα...
   




  

6 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

η κοινωνια θα τιμωρησει αν την δουλεψουν, μπορει ο ελληνας να κοιμαται ακομη ειδικα στη επαρχια αλλα σε λιγο θα ξυπνησει και εχει να γινει χαμος
λυπαμαι που φτασαμε ως εδω

Hfaistiwnas είπε...

Δεν παρακολουθώ καθόλου εξελίξεις..
Με τρέλαναν!

Margo είπε...

Ο κόσμος είναι έτοιμος να ορμήσει.. δεν το εύχομαι μα νομίζω δεν θα αποφευχθεί ο χαμός που προβλέπει ο άσωτος. Μένει να δούμε πότε θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι για την πλειοψηφία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και πέφτουν και πρόστιμα, αν καπνίσεις σε χώρο δημόσιο. Και φυσικά δεν κάνουμε λόγο για συμψηφισμό των δύο άσχετων ζητημάτων. και φυσικά καλά κάνει και φωνάζει ο πρωθυπουργός ή άλλοι για το τσιγάρο. Αλλά μήπως έπρεπε να σπάει τασάκια και σε κανένα κεφάλι για τα άλλα θέματα;

Εξαιρετικό post.

{.πavλος.} είπε...

sorry pou 8a to grapsw etsi...ola sk@t@ se ayth thn xwra...no justice!!! NOTHING!!!

STELIOS PENTARVANIS είπε...

δεν μπορεί θα υπάρξει δικαιοσύνη, λέω μπάς και το πιστέψω.

 
GreekBloggers.com