Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

"Προς Αγανακτισμένους Επιστολή"


Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ώρα να πέσει η ταφόπλακα, που θα βαρύνει μακροπρόθεσμα πάνω στο σώμα της δύσμοιρης χώρας μας, διαδίδεται η ιδέα του 48ωρου αποκλεισμού της Βουλής, ώστε να εμποδισθούν οι Βουλευτές και να μη προσέλθουν να μετάσχουν ούτε στην παρωδία της συζήτησης, που αναμένεται, ούτε στην ψηφοφορία.

Ένας αποκλεισμός της Βουλής είναι μια ριζοσπαστική, θεαματική ενέργεια, "γράφει" στην κάμερα, λάμπει ελκυστική στο πλήθος, συσπειρώνει. 
Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα τελεσφορήσει, διότι, αν είναι να ψηφισθεί, θα ψηφισθεί με κάποιον, τέλος πάντων, τρόπο το νομοθετικό και πολιτικό τερατούργημα, με την ευφυώς ουδέτερη επωνυμία "Μεσοπρόθεσμο". 
Το μείζον, παρ' όλ' αυτά, δεν είναι ότι στερείται νοήματος ο αποκλεισμός, αλλά πολύ περισσότερο το ότι εμπεριέχει λάθος νόημα, μεταδίδει λάθος μήνυμα στο πολιτικό σύστημα, στους δήθεν εταίρους μας της Εσπερίας, στην κοινωνία και ειδικά στις νεώτερες γενιές! 
Ας συγκεντρωθούν, λοιπόν, οι ομάδες των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα, όχι για να αποκλείσουν, αλλά για να περιφρουρήσουν την προσέλευση των Βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Και ας εισέλθουν όλοι οι Βουλευτές στο κτίριο, μη εμποδιζόμενοι, για να μετάσχουν με το θάρρος της γνώμης τους στην συζήτηση και για να ψηφίσουν απλώς "ΟΧΙ" όσοι πραγματικά το πιστεύουν πως αυτό είναι το εθνικά και κοινωνικά επωφελές και οι διατηρούντες εθνική και κοινωνική συνείδηση.  
Αυτός είναι ο Συνταγματικός και ηθικός ρόλος των Βουλευτών, αυτή είναι η λειτουργία και το νόημα της δημοκρατίας.
Κι αυτό είναι το μόνο ίσως μήνυμα, που οι πάσης φύσεως "Αγανακτισμένοι" οφείλουν τώρα να περάσουν:  "Ψηφίστε, κατά συνείδηση, Κύριοι, μη πιεζόμενοι από τον Αρχηγό ή το Κόμμα σας... Κι όποιος σας πειράξει, εδώ είμαστε εμείς...". 

Αν πράγματι δεν είναι όλοι ίδιοι, είναι ώρα να χωρισθεί από το σιτάρι η ήρα, το ίδιο το σιτάρι να την κάνει πέρα... Κι είναι επίσης ώρα μεστή, έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα στην Πλατεία Συντάγματος,
να αναλάβει τον υπεύθυνο ρόλο της κοινωνική "Αγανάκτηση", να πάρει η οργή πρόσημο θετικό!.. 

18 σχόλια:

erws είπε...

..σοφά μα και ρομαντικά μιλάς (γράφεις) Αλλά όποιο Θάρρος και οποία Συνείδηση σε αχυράνθρωπους. Το ματς για άλλη μια φορά είναι στημένο…και δεν ξέρω πότες θαρθει η ώρα και τούτης της παράγκας..

erws είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Saq είπε...

Δε, διαφωνώ. Και επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η δικτατορία που επικρατεί στα κόμματα. Μόλις διαφωνήσει κάποιος, παίρνει πόδι.

Roadartist είπε...

Είναι τρομερό ότι το πολίτευμα μας το ονομάζουμε ακόμη "δημοκρατία". Ας πάψουμε να έχουμε αυταπάτες. Πλέον δεν υφίσταται καμία δημοκρατία. Άλλα έλεγαν προεκλογικά, άλλα είχανε συμφωνήσει. Άλλα λένε, άλλα κάνουν. Μόνο εντελώς αμόρφωτοι άνθρωποι, εντελώς κουτοί ή εντελώς κολλημένοι κομματικά δικαιολογούνται να τους πιστεύουν. Είναι πλέον φαιδρό το πολιτικό σκηνικό.

CsLaKoNaS είπε...

Αστεροηδή εσύ που πηγαίνεις στις πλατείες, έχεις ακούσει κάποια ουσιαστική πρόταση διεξόδου από την κρίση ή απλά μαζεύονται εκεί λογιώ-λογιώ "αγανακτισμένοι" και μουτζώνουν τη βουλή;

Ειλικρινά θα με ενδιέφερε να ακούσω και να σκεφτώ αυτές τις προτάσεις!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Τα Πρακτικά των συζητήσεων και οι προτάσεις είναι αναρτημένα στο site τους.
Άλλοι είναι αυτοί, που βρίζουν και μουτζώνουν, οι επιλεγόμενοι "Πάνω Πλατεία", κι άλλοι αυτοί, που συζητούν στην λεγόμενη "Κάτω Πλατεία".

CsLaKoNaS είπε...

Η σελίδα που λες είναι η realdemocracy ; Θα το κοιτάξω και θα σου πω...

Υπάρχουν δλδ ήδη "διασπάσεις" στο κίνημα; :)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν πρόκειται για διάσπαση, νομίζω... Δεν τέμνονταν πιτέ οι δύο κατηγορίες - παρά μόνον ως προς την οργή και τον ευρύτερο χώρο συγκέντρωσης. Ποτέ δεν αναμείχθηκαν, αν δεν κάνω λάθος, ούτε καν ασχολούνται οι μεν με τους δε.
Η "Κάτω Πλατεία" δεν χρησιμοποιεί, μάλιστα, τον όρο "Αγανακτισμένοι", αλλά επιμένει στην "Αμεση Δημοκρατία", "Αμεσοδημοκρατικοί" κ.λπ.
Θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι οι "Αγανακτισμένοι" ως κίνημα διαπερνά οριζοντίως όλη την κοινωνία με τα στρώματά της, οπότε μπορεί κανείς να συναντήσει στην όλη Πλατεία μορφωμένους και αμόρφωτους, λούμπεν και γραφικούς, νέους και γέρους, φασίστες και αριστερούς και κάθε κατηγορίας Έλληνα και μετανάστη. Έχουν όλοι τις απόψεις τους, τις συζητούν, συνήθως ειρηνικά και ήρεμα, έχουν τους χώρου και τις γωνίες τους, όπου μαζεύονται, αναλόγως του πού τοποθετούν τον εαυτό τους και τι ζητούν.
Δεν υπάρχει επίσημη εκπροσώπηση, οπότε ο καθένας μπορεί να χωρέσει κάτω από την ομπρέλλα, μ' όλα τα καλά και τα κακά του πράγματος.

CsLaKoNaS είπε...

Αστεροηδή ειλικρινά δεν εγνώριζα αυτό το διαχωρισμό και φυσικά δε θα μπορούσα να τον πληροφορηθώ από τα ΜΜΕ.

Η "Αγανακτισμένοι" όπως πολύ σωστά το λες είναι μία ταμπέλα που μπορεί να τη φορέσει ο καθένας. Όπως οι "Μη Προνομιούχοι" ένα πράγμα! (Τίποτα το πρωτότυπο δλδ!) Ακόμα και οι Μνημονιακοί αγανακτούν αφού το Μνημόνιο Ι δεν εφαρμόστηκε με αποτέλεσμα να μη μικρύνει ο Δημόσιος τομέας και να εξαναγκαζεται και πάλι το κράτος να φορολογεί τους αδύναμους.

Διαβάζοντας λίγο από τα πρακτικά μου έκανε θετική εντύπωση το ότι πολύ έχουν αρχίσει και μιλάνε για επανακαλλιέργεια της γης και επιστροφή στην ύπαιρθο. Αυτό είναι πολύ θετικό!

Αρνητική φυσικά εντύπωση κάνει κοινή συνιστώσα άρνησης του Μνημονίου αφού όσοι το προτείνουν απλά δεν μπορούν (ή δε θέλουν) να κατανοήσουν τι σημαίνει στάση πληρωμών σε μία οικονομία με πρωτογενές έλλειμα.

CsLaKoNaS είπε...

Πάντως θα διαβάσω κι άλλο τα πρακτικά. Είναι πιο ενδιαφέρονται από ό,τι νόμιζα!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Τα θετικά είναι πάρα πολλά... Εντυπωσιακό είναι το επίπεδο της αυτο-οργάνωσης και σε όλα τα επίπεδα και ζητήματα. Εντυπωσιακό είναι ακόμη το πώς συζητούν, με κανόνες, που όλοι σέβονται και τηρούν, χωρίς βία, εντάσεις, κ.λπ.
Μιλάνε για κάποιο άλλο είδος πολιτεύματος, οπότε δεν μπορούν να κριθούν με τα δεδομένα, που έχεις εσύ κι όλοι μας κατά νου. Πρόκειται, πάντως, για ένα κύτταρο, που θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί και πού θα πάει.

CsLaKoNaS είπε...

Συμφωνώ πως πρόκειται για μία κίνηση με πολύ ενδιαφέρον και όσο διατηρείται μακριά από βίαιες συγκρούσεις θα μπορεί να καρποφορεί.

Όμως η χρονική κλίμακα είναι αμίληκτη.

Άλλο η κουβέντα για το νέο πολιτεύμα και άλλο το ότι στα μέσα Ιουλίου αδειάζει το δημόσιο ταμείο.

Το τσουνάμι της πτώχευσης θα διαλύσει πρώτο και καλύτερο το ελπιδοφόρο αυτό κύταρο όπως σωστά αποκαλείς. Μην έχεις καμία αυταπάτη γι αυτό.

Margo είπε...

Σωστό! Να ψηφίσουν.. αν και δεν έχουμε αυταπάτες, θα ψηφίσουν με την γνωστή δικαιολογία. Δεν λέω πως μια πτώχευση είναι εύκολο πράγμα, μα υποψιάζομαι πως πέρα από τις όποιες πρωτόγνωρες για μας δυσκολίες θα είναι πιο λογική αυτή η εξέλιξη σε σχέση με όσα θέλουν να εφαρμόσουν.
Οι νέοι κυρίως άνθρωποι που κατακλύζουν το Σύνταγμα είναι ελπιδοφόρο μήνυμα, ακόμη κι αν δεν φέρουν σοβαρές αλλαγές.
Καλή σου νύχτα Γιάννη

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.. ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ανώνυμε, φοβάμαι πως έχεις δίκηο...
:-(

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει γίνει -ακόμη- αντιληπτό το τι συμβαίνει σε αυτή την Χώρα ; Χρόνια πρίν είχε ξεκινήσει ο ξεριζωμός των ικανών κατοίκων. Και όσοι έμειναν, είτε λόγω αδυναμίας να φύγουν (οικονομικής ή ψυχολογικής [οικογένεια, γη πατεράδων κλπ]), είτε λόγω άλλων παραμέτρων (συνήθεια, δέσιμο, ατολμία) τα τελευταία 5-6 έτη, αρχής γενομένης από την αθρόα και άναρχη είσοδο των Αλβανών, και κατοπινά με τις υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ, αντιμετώπισαν τον ξεπεσμό του ΕΣΥ, της Παιδείας, τον εκφυλισμό του κοινωνικού ιστού. Μετά ήλθε η φτώχια, τα φονικά, και ως επιστέγασμα όλων την Κρατική αδιαλλαξία και σκληρότητα.

Ειδικά εσείς, από αυτό το blog σας, που έχετε μάτια που σας διαβάζουν ανά την υφήλιο, κρατήστε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας μας, έτσι ώστε να την παραδώσουμε στα Παιδιά μας.
Καλή συνέχεια και Δύναμη, ανά την υφήλιο όπου υπάρχει Ελληνισμός και Ελληνική ψυχή. Χωρίς ρατσισμούς, αλλά κρατώντας κατά νου ότι σε μια χώρα 10.000.000 ψυχών η εισροή άλλων 5.000.000 ανθρώπων, στην πλειοψηφία χωρίς ιστορία, υγεία, ταυτότητα, ιερά και όσια, έχει μόνο μία κατάληξη. Την αλλοτρίωση. Δεν θα παραχωρήσουμε τίποτα. Ούτε σπιθαμή γης σε όποιον χρησιμοποιεί τους πραίτορες του για καταστολή. Δεν θα αφήσουμε να διώξουν τους ικανούς Έλληνες από τα εδάφη μας. Αρκετά κάθισαν στο σβέρκο μας λαμόγια.

Καθημερινά μαθαίνουμε ότι άλλο ένα Υπουργείο -ουσιαστικά- έχει κάνει στάση πληρωμών. Ίσως αυτό να είναι ο προθάλαμος της πτώχευσης. Όμως ΔΕΝ θα πτωχεύσουν και τις συνειδήσεις μας και την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ.

Leviathan είπε...

auta pou ginodai einai pragmatika tragika...
Kalo mina na exeis!

CsLaKoNaS είπε...

Συγγνώμη, αλλά σοβαρά περιμένεις σύνεση και λογική από πολίτες κατεξευτελισμένους από μια πολιτική εξουσία, με αμφισβητούμενη την δημοκρατική νομιμοποίηση; Πολίτες, που έχουν περάσει πια στην απόγνωση, που βρίσκονται σε τούνελ βαθύ ανεργίας και αναξιοπρέπειας, που τους λένε ότι ίσως σε 10 χρόνια να δούνε φως; Αυτοί θα νοιώσουν τον πόνο των βιομηχάνων, των εμπόρων, των ξενοδόχων; Αυτοί θα σκεφθούν λογικά; Αστειεύεσαι ασφαλώς! Ή Αντουανετίζεις!!! ;-)

:-)

 
GreekBloggers.com