Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η σκέψη της ημέρας - Η Ελληνική γενοκτονία

Δικαιωνόμαστε τώρα όσοι ανησυχούσαμε από την πρώτη στιγμή για τις πρακτικές του πιο μοιραίου ανθρώπου στην Ελληνική μεταπολεμική ιστορία.
Είναι μπροστά μας, απτές, οι τραγικές συνέπειες των ενεργειών εκείνου, που ελαφρά τη καρδία  άνοιξε την Κερκόπορτα και παρέδωσε ένα ολόκληρο Έθνος στην καταστροφή.
Δεν άργησαν, ωστόσο, να τον ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του στην πολιτική. Είναι αυτοί, που επίσης επιλέγουν τώρα να μη στραφούν προς τον λαό για στήριξη, αλλά προς τον διεθνή παράγοντα, και να ανοίξουν θριαμβικώ τω τρόπω τις επίσημες πύλες της καστροπολιτείας, για να διαβούν οι οχτροί.

Η ιστορία δεν θα τους δικαιώσει, όπως δεν δικαίωσε και τον ήδη θλιβερό πρωθυπουργό του Μαΐου του 2010. Δεν διδάχθηκαν από την δική του μοίρα κι είναι καταδικασμένοι να βαδίσουν στο ίδιο μονοπάτι της πολιτικής και της ηθικής συντριβής.

Ο Ελληνικός λαός δεν θα καταστραφεί - μπορεί να του πάρει πολλά χρόνια, αλλά θα σταθεί πάλι όρθιος. Αυτοί όχι... Τέλειωσαν - όχι γιατί έχασαν τον αγώνα, αλλά γιατί δεν τον έδωσαν καν!

Ας αναλογισθούν τούτο μόνο, μήπως και καταλάβουν γιατί τους περιμένει κι αυτούς η ίδια καταδίκη:
Γενοκτονίες υπήρξαν πολλές στην ιστορία. Η Ελληνική, όμως, είναι η πρώτη, που επιχειρείται να γίνει με την συναίνεση των πολιτικών ταγών μιας χώρας, ενός λαού. 
     

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ πετυχημένη η ορολογία της γενοκτονίας. Μπορούμε ακόμα να δέιξουμε ότι δε δεδόμαχτε μονοδρόμους και λογικές αδιεξόδων. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Νομίζω αγαπητέ ότι αρκετά το φιλοσοφήσαμε. Καιρός να περάσουμε στην επίθεση...

Δάφνη Χρονοπούλου είπε...

Πόσο σωστά! Μόνο, αμφιβάλω αν το κίνητρό τους είναι η υστεροφημία. Κλεισμένοι σ΄ένα δικό τους κόσμο κοσμικού ανταγωνισμού έχουν απλώς εξασφαλιστεί οικονομικά μέχρι τρίτης (οι Παπανδρέου & πέμπτης) γενεάς. Κι όταν θα επιστρέφουν τα καλοσπουδαγμένα εγγόνια τους από τα καλά πανεπιστήμια (πάλι) δεκτά ως σωτήρες φοβάμαι πως θα γίνουν.
Διότι ακόμα κι αν υπήρχε ιστορική μνήμη θα ήταν άδικο να την πληρώνουν οι απόγονοι.

 
GreekBloggers.com