Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μια Κυριακή στο Μουσείο της Θήβας

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, που εγκαινιάσθηκε μόλις πέρυσι, αποτελεί έναν από τους πιο πρόσφατους, πολύτιμους, κρίκους στην αλυσίδα των Μουσείων της χώρας μας. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και παρουσιάζει μια σειρά από εντυπωσιακά και πολύ καλοδιατηρημένα και καλοσυντηρημένα εκθέματα - κεραμικά, γλυπτά, κοσμήματα, όπλα, κτερίσματα ώς και Χριστιανικές εικόνες - που υπενθυμίζουν την γενικότερη ακμή των αρχαίων Θηβών και αναδεικνύουν όλη την μακραίωνη σπουδαία ιστορική διαδρομή και την συνέχεια της πόλης ώς τους Χριστιανικούς, τους Μεσαιωνικούς και τους Νεώτερους χρόνους.
Όσο εντυπωσιακά είναι τα εκθέματα, άλλο τόσο κατατοπιστικές είναι οι πινακίδες, που τα παρουσιάζουν και τα επεξηγούν, άλλο τόσο φιλικό στον επισκέπτη είναι το Μουσείο και το προσωπικό του.
Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα, η Θήβα, που ήταν πάντα μια καλή επιλογή για Κυριακάτικη εξόρμηση, γίνεται τώρα, με την προσθήκη του Μουσείου στα αξιοθέατά της, κυριολεκτικά ιδεώδης κοντινός προορισμός. Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο, ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει με μια βόλτα στην πόλη και γεύμα στο κέντρο - είτε στην Πλατεία είτε στον πάντα ζωηρό πεζόδρομο της Επαμεινώνδα, όπου βρίσκονται τα περισσότερα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα μπαρ. 

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες, που ακολουθούν, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες των σπουδαίων εκθεμάτων του Μουσείου.             









































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com