Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

12 ώρες (και πολλοί άνθρωποι) για την Ελλάδα


                          «12 ώρες για την Ελλάδα»

                   Οι κάτοικοι των Βρυξελλών είναι αλληλέγγυοι!

Βρυξέλλες, Halles de Schaerbeek,

16 Μαΐου 2012, 12:00 - 24:00Οι «12 ώρες για την Ελλάδα» είναι μια πρωτοβουλία ευρωπαίων δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν στις Βρυξέλλες.  Απευθύνει μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό σε αυτήν την περίοδο κρίσης. Ο στόχος της είναι διπλός: 

1.      Να καταπολεμήσει τα στερεότυπα, παρουσιάζοντας μια θετική εικόνα της Ελλάδας και των κατοίκων της, με την πραγματοποίηση μιας πολιτιστικής και εορταστικής ημερίδας.
2.      Να ενισχύσει χρηματοδοτικά το σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού», που εδρεύει στην Αθήνα και στηρίζει παιδιά, που βρίσκονται σε δυσχέρεια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο ‘Halles de Schaerbeek’ (παλιά εσωτερική αγορά της πόλης των Βρυξελλών, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012), από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Περιλαμβάνει δύο μέρη:

·        Από 12:00 μέχρι 20:00:  μαραθώνια ανάγνωση της Οδύσσειας, 8 συνεχείς ώρες, 250 αναγνώστες, εξέδρα, βουβή ταινία, μουσική υπόκρουση (είσοδος δωρεάν)
·        Από 20:00 μέχρι 24:00:   παραστάσεις χορών, θεάτρου, μουσικής από έλληνες καλλιτέχνες και ελληνικούς συλλόγους του Βελγίου (είσοδος: 10 €)

Ένα μπαρ με ελληνικά κρασιά και γεύματα θα είναι ανοικτό σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι «12 ώρες για την Ελλάδα» είναι πρωτοβουλία αλληλεγγύης πολιτών ανοικτή σε όλους! Είναι ένα ξεχωριστό μέσο για να πλησιάσει κάποιος την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, την κουζίνα της και τους κατοίκους της! Ελάτε πολλοί και οικογενειακά!!

Πώς να λάβετε μέρος;

·     Προσφερόμενοι να αναγνώσετε ένα απόσπασμα της Οδύσσειας: θα πρέπει να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση _____________________, υποδεικνύοντας το όνομα, την ηλικία, την ώρα που είσθε διαθέσιμοι και τη γλώσσα ανάγνωσης που επιθυμείτε (νέα ή αρχαία Ελληνικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Αγγλικά)

·     Προσερχόμενοι να ακούσετε την ανάγνωση της Οδύσσειας ή και βοηθώντας στην παράσταση το βράδυ

·   Καταβάλλοντας μια δωρεά για το σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού», μέσω του τραπεζικού λογαριασμού _____________________, (με την ένδειξη: 12 ώρες για την Ελλάδα)

·        Αναλαμβάνοντας μια χορηγία του γεγονότος: Υπάρχουν δύο κατηγορίες χορηγιών:

o     Με καταβολή 500 € στο λογαριασμό _____________________, (με την αναφορά: 12 ώρες για την Ελλάδα/Χορηγός), οι επιχειρήσεις θα έχουν το δικαίωμα να προσθέσουν το λογότυπό τους στην αφίσα και το πρόγραμμα καθώς επίσης και σε έναν αποκλειστικής χρήσης χώρο στην αίθουσα της έκθεσης.

o    Με καταβολή 250 € (με την αναφορά: 12 ώρες για την Ελλάδα/Χορηγός) οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα μνείας στο πρόγραμμα καθώς επίσης και δικαίωμα έκθεσης του διαφημιστικού τους υλικού σε κοινόχρηστο χώρο.Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Jimmy Jamar  τηλ. 0032.498-980045, e-mail : joseph.jamar@ec.europa.euΥΓ: Όσοι ενδιαφέρονται για την Γαλλική ή την Αγγλική εκδοχή του κειμένου αυτού, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση jdc1158@gmail.com, ώστε να τους το αποστείλω...

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία. Οι προηγούμενες -πέρα από τις παχιές λεζάντες των ελληνικών πατριδοσυναισθηματικού περιεχομένου ΜΜΕ- ήταν ικανοποιητικές μέσα στην τόση εκεί κυβερνητική προπαγάνδα. Τώρα είναι ένα μέτωπο, μία άλλη δράση που ίσως δείξει αυτό που όλοι φωνάζουν.

 
GreekBloggers.com