Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Χρήστος Πασαλάρης: Κάθε παλιό να σβηστεί


Ο Χρήστος Πασαλάρης αποκαλείται συχνά Πρύτανης της Ελληνικής δημοσιογραφίας.
Λόγω ηλικίας. Λόγω πείρας. Κυρίως, όμως, νομίζω, λόγω ήθους. Παρά την πολιτική του τοποθέτηση, το στίγμα του προσδιορίζεται από το ήθος της γραφής του, την αποφυγή της οξύτητας και των προσβολών για τις θέσεις των αντιπάλων και για τους όποιους αντιπάλους προσωπικά.
Στην αρθρογραφία του δεν επικαλείται την σοφία και τις γνώσεις τους. Μόνο την πείρα του, που βιολογικά πλησιάζει τον αιώνα. Πολύπειρος, αγωνιστής της ζωής και του λειτουργήματός του, ακμαίος πάντα, κάνει συνεχείς εκκλήσεις για μια νέα ακμή του έθνους και της χώρας μέσα από την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, των Κομμάτων, των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.
Συχνά τον βλέπει κανείς στους δρόμους του Π. Φαλήρου, όπου κατοικεί - αλλά χθες, Σάββατο, 10 Ιανουαρίου και δυό εβδομάδες πριν από τις Εκλογές, είχε την τιμητική του στον Πολυχώρο του Δημαρχείου του Π. Φαλήρου. Εκεί παρουσιάστηκε το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Κάθε παλιό να σβηστεί", που περιλαμβάνει επιλεγμένα άρθρα του των τελευταίων ετών.
Δεν ήταν περίεργο το ότι ήταν όλοι εκεί για να τον τιμήσουν: από απλούς Φαληριώτες, από εκείνους, που τον συναντούν στις βόλτες τους και του πιάνουν την κουβέντα για την καυτή επικαιρότητα, μέχρι τρεις Προέδρους της Βουλής, εκπροσώπους από όλο το πολιτικό φάσμα, συναδέλφους στην δημοσιογραφία, παλιούς και νέους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, υποψήφιους βουλευτές... Εκεί οι κκ. Απ. Κακλαμάνης, Δ. Σιούφας και Ευ. Μεϊμαράκης, η Κα Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Κ. Τσαρούχας, η Κα Σοφ. Βούλτεψη, ο Βασ. Βασιλικός, Φαληριώτης κι αυτός, γνώριμη φιγούρα στους δρόμους του προαστίου μας, ο πάντα αειθαλής Μίμης Πλέσσας με την σύζυγό του, Κα Λουκ. Καρρέρ, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Ν. Χατζηνικολάου, ο Δημ. Ρίζος, ο Γ. Λιάνης, ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, φυσικά ο Δήμαρχος και οικοδεσπότης, κ. Διον. Χατζηδάκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Και ο Μανώλης Γλέζος, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος από τις Βρυξέλλες.
Ενδεικτικές όλες αυτές οι παρουσίες του σεβασμού και της εκτίμησης για τον κ. Πρύτανη! Ας είναι πάντα καλά κι ανάμεσά μας...  











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com