Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η Τόνια γυρνάει στην πόλη...

... και την ψάχνουν όλοι!..
Ποιά είναι, όμως, η Τόνια;
Και γιατί την ψάχνουν;
Και πού;




Να ξεκινήσουμε από το πού...


Το πού, λοιπόν, είναι η ανανεωμένη Αλκυονίδα, στην Ιουλιανού. Κινηματογράφος, κλασικός, συνδεδεμένος με εφηβείες, με αμφισβητήσεις, με όνειρα κι οράματα - ατομικά και συλλογικά.
Τα περισσότερα ματαιώθηκαν , έστω, έλαβαν αναστολή. Λίγο σαν την αναστολή της ίδιας της Αλκυονίδας, που κοιμήθηκε έναν ύπνο χειμέριο κι επανήλθε στην ζωή της πόλης και στην ζωή την δική μας ανανεωμένη. Και κατακόκκινη - στο πνεύμα της εποχής ίσως!..

     
Επανήλθε, λοιπόν, η Αλκυονίδα και τον φορτισμένο αυτό χώρο διάλεξε για να κάνει και την πρώτη της επίσημη εμφάνιση η Τόνια. Μια τραγουδίστρια, που επιστρέφει στις πίστες της Αθήνας, συνοδευόμενη από τον μάνατζερ και προστάτη της. Ο άτεγκτος και σκληρός νονός της νύχτας θα της κάνει την ζωή δύσκολη και θα φτάσει σε σημείο να την κακοποιήσει στο καμαρίνι της - αλλά την κρίσιμη στιγμή θα εμφανισθεί ο ροκάς μπάρμαν του μαγαζιού, για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Με τον δικό του τρόπο θα την διεκδικήσει κι ίσως και να την κερδίσει αργότερα - μετά το τέλος του video clip!
Γιατί η μοιραία Τόνια είναι το καινούριο κομμάτι δυό πολύ γνωστών MC's του Ελληνικού Hip Hop και του πιο όμορφου, έντιμου και ουσιαστικού κλάδου του...
Ο Ιωσήφ Πρίντεζης, γνωστός ως το εν ήμισυ της "Νέας Τάξης Πραγμάτων",  κι ο Χρήστος Πακιώτης - Μέγας ένωσαν τις αδιαμφισβήτητες και εγνωσμένες  μουσικές τους δυνάμεις, δημιουργώντας τους "Βίους Παράλληλους".  Κι όταν κάποια στιγμή εμπνεύσθηκαν την "Τόνια",  δεν χρειαζόταν πια παρά μόνο το γνωστό μαγικό ραβδί της 5th Season Records, στην παραγωγή, και η σκηνοθεσία του Numberless, στην σκηνοθεσία, για να βγει σήμερα, 20/1/2015, σε επίσημη πρώτη, στην Αλκυονίδα, το video clip της Τόνιας.
Η Εύη Καρρά μας χαρίζει τον χαρακτήρα μιας κλασικής μοιραίας γυναίκας, ελκυστικής, αναμενόμενα προκλητικής, αλλά χωρίς την προστυχιά, που περιμένει κανείς συχνά στις τραγουδίστριες. 
Ο Χρήστος Πακιώτης στον ρόλο του σκληρού νονού - μάνατζερ, εκπληκτικά πειστικός, εμπνέει φόβο και δέος, πείθει ότι θα φτάσει στα άκρα. 
Και, τέλος, ο Ιωσήφ Πρίντεζης στον ρόλο του ήρεμου ανθρώπου, που ξεπερνάει τα όριά του, καθώς δεν ανέχεται την κακία, την αδικαιολόγητη βία.
Ο Numberless, με την σκηνοθετική του καθοδήγηση, κατορθώνει να βγάλει μέσα στα 3-4 λεπτά του clip τρεις ξεκάθαρους χαρακτήρες και μας αφήνει για το τέλος μια σειρά από αναπάντεχα, δυνατά κινηματογραφικά πλάνα - που δεν θα αποκαλύψω!

































Παρόντες στην επίσημη πρώτη της Τόνιας φίλοι και fans των δημιουργών, που χάρηκαν μουσικές, κρασιά και φιλίες από εκείνες, που κρατάνε...
Καλώς ήρθες στην πόλη, Τόνια!.. Cheers!..








Απολαύστε κι εσείς την "Τόνια" μ' ένα κλικ εδώ!



       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com