Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Head on

Νυν υπέρ πάντων Μνημόν... και αντι-Μνημόν - κι η Αριστερά παρακαλείται να βγάλει το κεφάλι από την άμμο!

42 σχόλια:

Unknown είπε...

Αχ Αστεροειδή μου. Ας είχαν κεφάλι κι ας το είχαν και στην άμμο...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

AΕΡΙΚΟ, η συγκυρία είναι τέτοια, που προσφέρεται για την ανάδειξη νέων προσώπων και νέων σχηματισμών - αλλά με φαντασία, με ιδέες, με έμπνευση.
Δεν είναι ώρα για ομφαλοσκοπήσεις και ψευδοδιλήμματα, που ουδόλως ενδιαφέρουν τον μέσο πολίτη, όπως δεν είναι ώρα ούτε για να μετρήσει το κάθε Κόμμα ή συνιστώσα πόσα σε κουκιά ακριβώς μαζεύει στο εκλογικό σώμα.
Η ευθύνη της Αριστεράς είναι τεράστια σήμερα, διότι σε συνθήκες απελπισίας η κοινωνία μπορεί να οδηγηθεί σε κινήσεις απελπισίας, σε άλλα άκρα, αν δεν βλέπει φως ΟΥΤΕ αριστερά του εκκρεμούς!

Hfaistiwnas είπε...

Ακόμη την πάπια κάνει η αριστερά;

aKanonisti είπε...

Το σχόλιο του Αερικού...με κάλυψε πλήρως!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

CsLaKoNaS είπε...

Σε συνθήκες απελπισίας η κοινωνία οδηγείται πάντα προς το φασισμό, και η Αριστερά ανεβαίνει στη ΔΕΘ χωρίς διόδια...τριαλαλίμ τριαλαλόμ...

Γενικά συνιστώ ψυχραιμία, φίλε Αστεροειδή. Φοβουμαι πως αρχίζεις να τη χάνεις !

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ακριβώς, Ηφαιστίωνα!
Ασχολείται με τον Αλαβάνο ή τον αντι-Αλαβάνο, όταν ο κόσμος καίγεται γύρω της...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Η κατάρα της Αριστεράς είναι νάχει είτε πολλά κεφάλια είτε κανένα, Ακ.!!!
;-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν χάνω τόσο την ψυχραιμία μου (αν και την χάνω κι εγώ, όπως πολλοί, σιγά-σιγά), Λάκωνα, όσο χάνω την υπομονή με μιαν ομφαλοσκοπούσα Αριστερά... και τούτο ακριβώς επειδή φοβάμαι ότι ο κόσμος θα στραφεί στα άκρα δεξιά του εκκρεμούς, βάλλοντας επί δικαίων και αδίκων, αν η Αριστερά δεν καταφέρει να εξισορροπήσει την ταλάντωση... Το Κέντρο, όσο Κέντρο είναι η Κυβέρνηση, βάλλεται, χάνει ταχέως την αξιοπιστία του και δύσκολα θα αποτελεί σε λίγο σημείο στήριξης.

Dimitrios Tilis είπε...

Οι σοβαρότερες παιδικές ασθένειες παρουσιάζουν δύο κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα:
τελειώνουν σε -ά και προκαλούν ένα παθογενές κοκκίνισμα.
Ιλαρά,οστρακιά,ανεμοβλογιά,ερυθρά...
αριστερά....
Ευτυχώς είτε επειδή τις έχω περάσει
(ιλαρά,οστρακιά...αριστερά) είτε λόγω ηλικίας έχω πλέον αναπτύξει αντισώματα σε όλες.
Για όσους δεν το κατόρθωσαν ακόμη,τί άλλο να ευχηθώ;Περαστικά!

sCaTterBraiN είπε...

όλα κι όλα, η αριστερά έχει περισσότερα κεφάλια κι από τη λερναία ύδρα!
(και κάθε ένα από αυτά νομίζει ότι είναι το μοναδικό που έχει δίκιο... και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και άλλα τόσα φασιστοκκέφαλα που νομίζουν ότι είναι αριστερά για να μπερδεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση)
;-)

καλημέρα!

nikos είπε...

Φαίνεται είναι στο DNA της αριστεράς να μην μπορεί να κάνει αυτό που της ζητάς. Και πράγματι, ίσως αυτή τη φορά να είναι πραγματικά κρίμα.

CsLaKoNaS είπε...

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί να περιμένουμε σωτηρία από την Αριστερά και δη την ελληνική;

Από το '74 και μετά, πότε μας έσωσε και δεν τον θυμάμαι;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δημήτρη, τοποθετώ τον εαυτό μου κάπου στο κέντρο του πολιτικού φάσματος... Αλλά, για να υπάρχει κέντρο υγιές και λειτουργικό, πρέπει να υπάρχουν, επίσης, σκεπτόμενα άκρα στο ίδιο αυτό φάσμα, πρέπει να υπάρχουν ιδεολογίες και πρέπει να υπάρχει σύγκρουση ιδεών, σκέψη, που γεννά πολιτικές και λύσεις, ώστε πολιτικοί και πολίτες να εμπνέονται, να προβληματίζονται, να επιλέγουν...
Στην συγκεκριμένη συγκυρία, η αφασία της Αριστεράς και, μάλιστα, της του πιο ανοιχτού στον κόσμο κομματιού της πληγώνει τους φίλους της και ενέχει και κινδύνους για την συνολική περαιτέρω πορεία - έτσι νομίζω, τουλάχιστον.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Η σύγχυση και η τρικυμία εν κρανίω είναι ενδημική στο Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, SB. Μόνον το ΚΚΕ παρουσιάζει μπετοναρισμένη, ακίνητη, ξεκάθαρη ιδεολογική εικόνα - αλλά αυτό είναι άλλο πάλι πρόβλημα!!!
;-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Νίκο, συμφωνώ!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, σε παραπέμπω στην απάντησή μου προς τον Δημήτρη, την οποία έγραφα ήδη πριν διατυπώσεις την απορία σου.
Δεν περιμένω την σωτηρία από την Αριστερά - περιμένω, όμως, την παραγωγή ιδεών ΚΑΙ από την Αριστερά, μήπως και ζωογονηθεί το πολιτικό σκηνικό και παράξει πολιτική. Το Κέντρο, στον βαθμό που εκπροσωπείται από την Κυβέρνηση και από το αριστερό πλευρό της Ν.Δ., έχει περιπέσει σε πολιτική αφασία, δεν παράγει πολιτική, δεν παράγει καν ιδέες.
Η διαβόητη Τρόικα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις εισπρακτικές πολιτικές, αλλά η αγορά χρειάζεται πολιτικές επιλογές, που μόνο από το κατάλληλο Ελληνικό πολιτικό προσωπικό μπορούν να προέλθουν... Και στο σημείο αυτό η Αριστερά, όπως και όλοι όσοι πράγματι κόπτονται για την κοινωνία, οφείλουν να καταθέσουν τον οβολό τους! Εγκαίρως...

CsLaKoNaS είπε...

"την παραγωγή ιδεών ΚΑΙ από την Αριστερά"

Ποια παραγωγή ρε συ; εδώ μιλάμε για απολιθώματα! Δεν υπάρχει καμία παραγωγή ιδεών και προτάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο από τη μη κυβερνώσα Αριστερά.

"Μόνον το ΚΚΕ παρουσιάζει μπετοναρισμένη, ακίνητη, ξεκάθαρη ιδεολογική εικόνα"

Αφού δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί πως έχει καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση.

ασωτος γιος είπε...

οταν λες αριστερα? εννοεις? τον μπουλη με το χαμογελο τριντεντ που αναμασα ατακες η την λιανα-εγω-θα-καπνιζω-οπου-θελω-ρε-ειμ-αντρακι-γω με τις θεωριες τις ιδιες εδω και 30 χρονια
μια φορα φορα ειχα δει μια ωραια γελιογραφια στο Ε της ελευθεροτυπιας
ηταν το αγαλμα του Λενιν και ενας συντροφος απο κατω και του λεει (του λενιν) α ρε συντροφε εσυ δε μας ελεγες οτι ο κουμουνισμος κρατα μια ζωη,???
και του απαντα ο Λενιν : μα τοσο κρατησε αγαπητε μου
μακαρι να υπηρχε μια αριστερα στην ελλαδα...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, δεν διαφωνούμε - διακρίνεις κι εσύ το πρόβλημα... Είναι κι αυτός ένας λόγος, που ο κόσμος πάει από το κακό σο χειρότερο. Ο κόσμος χρειάζεται συγκρούσεις ιδεών, για να βρει τις ισορροπίες του κι αυτές οι συγκρούσεις έλλειψαν μετά την κακήν κακώς κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, υπό το βάρος των ανομιών της νομενκλατούρας της και των αδιεξόδων μιας ιδεολογίας μπετοναρισμένης.
Οι ιδεολογίες, όμως, πρέπει να είναι ζωντανές, να αναζωογονούνται και να παράγουν σκέψη και πράξη, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες
της εκάστοτε εποχής.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Υπήρξε μια εποχή, Άσωτε, που η Αριστερά έβγαζε ήρωες, παρήγαγε ιδέες επαναστατικές, με την καλή έννοια, κυοφορούσε τις νέες εποχές, βοηθούσε την απελευθέρωση σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο...
Αυτή η Αριστερά λείπει σήμερα και το νοιώθουμε ότι λείπει - ακόμη κι όσοι δεν είμαστε αριστεροί, αλλά απλώς ανθρωπιστές!..

CsLaKoNaS είπε...

Να με συγχωρεί η χάρη σου αλλά εγώ καλύτερα το έχω να ζω σε ένα κόσμο χωρίς "συγκρουώμενες ιδεολογίες" εφ' όσον αυτές προϋποθέτουν στρατηγούς να παίζουν tetris με πυρηνικές κεφαλές....

Η Ανθρωπότητα τη γλύτωσε μία φορά με την κρίση των Χοίρων στην Κούβα...δε θα τη γλυτώσει δεύτερη!

CsLaKoNaS είπε...

"ακόμη κι όσοι δεν είμαστε αριστεροί, αλλά απλώς ανθρωπιστές!.."

Επίσης αυτή η μαλακία, ότι η Αριστερά είναι η κατ' εξοχήν ανθρωπιστική ιδεολογία ήθελα να ξερα από που προέκυψε !

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, ένας κόσμος μονοδιάστατος, ένας κόσμος, που πηγαίνει μονόπατα, που κοιτάζει μονάχα προς μια κατεύθυνση είναι ένας κόσμος επικίνδυνος... Ακόμη και για την ίδια την Αμερική: Η εμπειρία του 9/11 έδειξε ότι κανείς δεν είναι απολύτως ασφαλής σε έναν κόσμο δίχως ισορροπίες, έδειξε ότι η αλαζονεία της μονοκρατορίας μπορεί να είναι αιματηρή σε ανθρώπους και πόρους ακόμη και για τον μονοκράτορα (βλ. Ιράκ και Αφγανιστάν).
Δεν χρειάζονται πυρηνικές κεφαλές για να σκοτωθούν οι άνθρωποι μεταξύ τους - αρκεί ένα και μόνο στραβό κεφάλι!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Λάκωνα, μπορεί να βρεθεί κάποιος αριστερός να σου απαντήσει. Εγώ μιλάω, έχοντας στο επίκεντρο της προσωπικής μου φιλοσοφίας - που δεν με ενδιαφέρει αν χαρακτηρίζεται αριστερή ή όχι - τον άνθρωπο. Προσοχή, όμως: τον άνθρωπο ατομικά, εξατομικευμένα, συγκεκριμένα, τον άνθρωπο με ονοματεπώνυμο, που μένει δίπλα μου, που ζητιανεύει έξω από το γραφείο μου, που πεινάει στο παραδίπλα στενό. Όχι τον άνθρωπο ως αφηρημένη έννοια και ως σύνολο - είναι πολύ βολικό κι εύκολο και, κυρίως, μη επαληθεύσιμο το να λες ως πολιτικός ή ως δημόσιο πρόσωπο ότι νοιάζεσαι για τις επόμενες γενιές, τον Ελληνισμό, τον Χριστιανισμό ή όποιο άλλο ανθρώπινο σύνολο.
Αν, όμως, έστω κι ένας πεινάει ή δυστυχεί στο όνομα της "μεγαλύτερης εικόνας", που έχει αυτός ο κάποιος κατά νου, έχει κιόλας αποτύχει οικτρά!

Unknown είπε...

Κοίτα σύντροφε Αστεροειδή, σαν άνθρωπος σε άνθρωπος το λέω. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, είμαστε μόνοι μας. Μην κοιτάς στο λόφο με τα φλάμπουρα. Εκεί δεν υπάρχει κανείς. Κανείς που μπορεί να σου πει αυτό που χρειάζεσαι. Μην προσδοκείς ιδέες από εκεί, δεν έχει μείνει τίποτα.

Μίλα με μένα, με τον Λάκωνα, με την Ακανόνιστη, τον Άσωτο, τον Ηφαιστίωνα, τη Nelly, την Elva, αυτούς που έχονται κοντά σου, σκύβουν σε αυτά που λες, τα ακούνε και σου απαντάνε με σεβασμό και εκτίμηση.

Εδώ, σε αυτό το "νταραβέρι" είναι κρυμένο ότι ζητάς. Σήμερα δεν υπάρχει κάτι πιο πολύ. Ας σταθούμε κοντά όλοι και είμαι βέβαιος ότι κάτι θα κερδίσουμε από αυτό...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Συμφωνώ μεν, ΑΕΡΙΚΟ - αλλά θα εξακολουθήσω να απαιτώ ως πολίτης από τους πολιτικούς, που συντηρώ, τα αυτονόητα... Αλλιώς να πάνε σπίτι τους, μαζί με την Κυβέρνηση, που κατηγορούν!!! και πολύ τους πάει, αν πάνε όλοι σπίτι τους ειρηνικά και αυτοβούλως!
;-)

Unknown είπε...

@ Λάκωνα

Για σένα Λάκωνα, και απευθύνομαι στην ευφυΐα σου, θέλω να πω ότι "δρυός πασούσης πας ανήρ ξυλεύεται"... (αν το είπα λάθος συγγνώμη)

Το έχουμε εμπεδώσει ότι σε πιάνει αναγούλα με την έννοια της Αριστεράς. Εντάξει. Τι να κάνουμε τώρα;

Μια σχηματοποίηση είναι που περιγράφει τη στάση ή την πλευρά που κοιτά κάποιος τον κόσμο και τον εαυτό του. Μην τρελαίνεσαι. Και ο Λοκ αριστερός ήταν και ο Βολταίρος επίσης. Και η αστική τάξη σε μια περίοδο της ιστορίας της ήταν Η Αριστερά.

Μια τάση για να ανατραπούν τα κακώς κείμενα σε μια δοσμένη κοινωνία και σε μια ιστορική στιγμή. Αυτή είναι η Αριστερά. Και η συντηρητική δεξιά την ίδια στιγμή θέλει τα πράγματα να παραμείνουν όπως είναι, στην καλύτερη περίπτωση εν ονόματι της ησυχίας, της ασφάλειας και της τάξης. Εσύ από ποια μεριά τα βλέπεις τα πράγματα;

Το αίτημα του Αστεροειδή και εύλογο είναι και νόμιμο. Απλώς δεν έχει αποδέκτη. Κι εσύ που θα μπορούσες να του απαντήσεις του λες ιστορίες για αγρίους...

mahler76 είπε...

η Αριστερά? ποια είναι αυτή?

Unknown είπε...

@ Asteroid

Οι πολιτικοί, φίλε μου, πάνε σπίτι τους όταν τους στέλνουμε εμείς (μέχρις στιγμής δηλαδή).

Οι πολίτες, εκτός από απαιτήσεις, χρειάζεται να εχουν και δύναμη για να τις κάνουν σεβαστές. Περί αυτού πρόκειται :-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Θα απευθυνθώ στις "Αναζητήσεις" του Ερυθρού Σταυρού, Μάλερ... Μ' αυτές, στο ραδιόφωνο, μεγάλωσα - ίσως να μας βρουν και την Αριστερά!!!
;-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

ΑΕΡΙΚΟ, γι' αυτό φωνάζω τόσο πολύ... μήπως κι ακουσθούμε και κάποιοι ξυπνήσουν και πράξουν κιόλας!..
Γιατί εκεί κολλάμε. Όλοι μιλάμε στις συζητήσεις σε σπίτια και γραφεία για εγκλήματα συντελεσθέντα και εγκλήματα συντελούμενα. Ίσως, όμως, τώρα, μ' αφορμή τις επικείμενες Εκλογές να σταλούν μηνύματα χειροπιαστά...

ELvA είπε...

Ετσι ευκολα φευγουν τετοιες κυβερνησεις, βρε Αστεροειδη, αν δεν τους στειλει ο κοσμος, εκει, στα ταρταρα, που τους αξιζει, αντι στη ...Βουλη καθε 4 χρονια εναλλαξ;
Ειναι σαν να κανει καποιος εγκληματα και με τον καταλληλο δικηγορο κλπ ..μαγειρεμενα ελαφρυντικα, να μη τιμωρειται ποτε, αλλα απο πανω να αθωωνεται και ανενοχλητος να κανει ο τι κανει μεχρι να βρεθει καποιος, ο λαος, στη προκειμενη περιπτωση και να τον τιμωρησει μια και καλη απαιτωντας να λογοδοτησει για οσες απατεωνιες εκανε....
Εφ οσον ΔΕΝ τους τιμωρουμε, παντα μπροστα μας θα βγαινουν, αυτο ισχυει και για εγκληματιες, για πολιτικους και για οσους ειναι αναισθητοι και ξεδιαντροποι με λιγα λογια...Οταν ειδικα ζητουν και τη ψηφο μας, ενω μας εχουν ξεπουλησει στο ΔΝΤ δεν εχω αλλα λογια να πω...κι ας εκνευριζω καποιον εδω μεσα που πινει νερο στο ονομα του ΔΝΤ και που δεν θα επρεπε να εχει το θρασος να λεει τετοια λογια σε οσους (φυτο)ζωoυν και εργαζονται στην Ελλαδα, οταν κυριολεκτικα εχουν χασει το εδαφος κατω απο τα ποδια τους οπως οι περισσοτεροι μισθωτοι!
Αλλα, τι ξερουν καποιοι (το ξαναλεω και θα το λεω συνεχεια) και τι μας παραμυθιαζουν, οταν ολα ειναι εξασφαλισμενα γι αυτους;!

Στο ειπε και το ΑΕΡΙΚΟ, πιο πανω και εδω θα συμφωνησω μαζι του,
''Οι πολιτικοί, φίλε μου, πάνε σπίτι τους όταν τους στέλνουμε εμείς''!!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν διαφωνώ, Elva - και το ξαναλέω: γι' αυτό φωνάζω πλέον, γι' αυτό δεν βάζω νερό στο κρασί μου, σε σχέση με το δοαβόητο Μνημόνιο, που απ' όλους καταγγέλλεται.
Ωστόσο, ο λαός πιο εύκολα στένει κάποιους σπίτι τους, όταν ακούει χειροπιαστά και εφαρμόσιμα πράγματα κι από την άλλη πλευρά. Από την Αριστερά, εν προκειμένω, που έχει μοναδική ευκαιρία να ηγηθεί ξανά στην κοινωνία. Το κλίμα της αποτυχίας της παγκοσμιοποίησης, της καταγγελίας των αδηφάγων αγορών την ευνοεί μοναδικά. Αντί να αναλώνονται οι μεν σε ψευδοδιλήμματα για τον Αλαβάνο ή δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλο, αντί να περιχαρακώνονται οι δε, θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μέτωπο αντίστασης και ελπίδας...

CsLaKoNaS είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ

Αν και σε γενικές γραμμές βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα, εδώ δε νομίζω ότι διαφωνούμε επί της ουσίας.

Εγώ ρώτησα, πρώτον, αν γνωρίζει κάποιος από την παρέα μία γνώμη, ένα κίνημα, κάπου στον κόσμο, που να προέρχεται από την Αριστερά και να φαίνεται να μπορεί να δώσει κάποια λύση στα προβλήματα. Εδώ νομίζω ότι συμφωνούμε στο ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Δεύτερον, θεωρώ μεγάλη πρόκληση να θεωρείται η κομμουνισική ιδεολογία ως η πλέον ανθρωπιστική.

Τώρα σε ό,τι αφορά την ιστορικότητα της Αριστεράς έτσι όπως την περιγράφεις είναι ενδιαφέρουσα αλλά ίσως να χάνει το νόημά της. Ειδικά η ισοδυναμία Προόδου και Αριστεράς.

Ήταν δηλαδή και ο Jefferson, ο πιο φωτισμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Αριστερός;

Triton είπε...

Την καλησπέρα μου και καλώς σε βρήκα!
Καταθέτοντας την ταπεινή μου γνώμη,πιστεύω,ότι αυτό που ισχύει στην Εκκλησία,δηλ."μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου",στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας δεν ισχύει!Η Βουλή των Ελλήνων είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα όπου οι Έλληνες κατάφεραν να δουλέψουν όλοι μαζί!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

@ Λάκωνα

"Ήταν δηλαδή και ο Jefferson, ο πιο φωτισμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Αριστερός;"

Ακριβώς! Είναι γνωστές εξ άλλου οι συμπάθειες του προς τον Σαιν Σιμόν και τους Ιακωβίνους, τους πρώτους "επίσημους" αριστερούς που έχουν καταγραφεί ως τέτοιοι στην ιστορία.

"Δεύτερον, θεωρώ μεγάλη πρόκληση να θεωρείται η κομμουνισική ιδεολογία ως η πλέον ανθρωπιστική."

Δεν είπα πουθενά τέτοιο πράγμα. Όταν είπα ότι απευθύνομαι στην ευφυΐα σου δεν εννοούσα στην πονηριά σου! Η Αριστερά χαρακτηρίζεται από την τάση της να προσβάλει τα "κακώς κείμενα" και να αγωνίζεται για μια πιο δίκαια κοινωνική συνθήκη. Ενίοτε, μερικοί, θεωρούν ότι για να το πετύχουν αυτό πρέπει να πέσουν κεφάλια. Μερικές φορές είναι αναπόφευκτο και άλλες φορές αναίτιο και αποτρόπαιο. Έχω στο μυαλλό μου το προηγούμενο της Γαλλικής Επανάστασης: Αν η επανάσταση αυτή έχει καταχωρηθεί, στην ιστορία, σαν η επανάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ορθού λόγου, ο Ροβεσπιέρος φρόντισε να το εμπεδώσουμε ρίχνοντας μερικές χιλιάδες κεφάλια στο λεπίδι της γκιλοτίνας. Μιλάμε για ανθρώπινα έργα Λάκωνα και, στα έργα αυτά, πάντα εγκυμονεί το λάθος, η αφροσύνη, η παράνοια και το έγκλημα, ότι πρόφαση και δικαιολογία και αν χρησιμοποιούν.

"Τώρα σε ό,τι αφορά την ιστορικότητα της Αριστεράς έτσι όπως την περιγράφεις είναι ενδιαφέρουσα αλλά ίσως να χάνει το νόημά της. Ειδικά η ισοδυναμία Προόδου και Αριστεράς."

Η Αριστερή σκέψη γενικά και η σοσιαλιστική ειδικότερα συνετέλεσαν στην πρόοδο διαφόρων κοινωνιών. Το πιο σημαντικό παράδειγμα γενικής προόδου, χάρη σε σοσιαλιστικές αντιλήψεις και πολιτικές, είναι οι σκανδιναβικές κοινωνίες, αλλά και η δημιουργία του κράτους πρόνοιας, όπως αυτά υφίστανται ακόμα σε κράτη όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία κ.ά.Καλώς η κακώς ό,τι πιο προοδευτικό από άποψη ποιότητας ζωής διαθέτουν οι κοινωνίες μας σήμερα είναι αποτέλεσμα κοινωνικών αγώνων της αριστεράς. Ακόμα και το σύγχρονο οικολογικό κίνημα, αριστερής προέλευσης είναι. Ή μήπως νομίζεις ότι αυτά προέκυψαν από την Exon, τη Wall Street ή από τις εταιρίες του City;

Τέλοσπάντων. Μπορεί να είσαι καλός γνώστης θεμάτων μηχανικής και μαθηματικών, να είσαι, επίσης, χαρισματικός αφηγητής θεμάτων φυσικής, αλλά υποψιάζομαι ότι σε θέματα γενικής ιστορίας και ιστορίας της ανθρώπινης σκέψης, έχεις πολλά κενά έως και άγνοια. Δεν είναι κακό αυτό, ειδικά για την ηλικία σου. Αλλά όταν το ξεχνάς γίνεται πρόβλημα...

7Demons είπε...

Blah,blah,blah,blah.....

Όταν ξεπεράσετε τα "Εγώ"-τικά σας συμπλέγματα(ξέρετε ποιοί,μικροί μου μικροαστοί),τότε ίσως να μπορέσετε να σκεφτείτε λίγο πιο πέρα από το σαρκίον σας(για να μην το εκφράσω επί το λαικότερον...) και να διαπιστώσετε,ότι αντί να κριτικάρετε την Αριστερά-που δε σας έχει φταίξει και τίποτα-καλύτερο θα ήταν να σηκώνατε και λίγο το κεφαλάκι σας απέναντι στις δουλοπρεπείς κοινωνικές δομές στις οποίες έχετε εμπλακεί και(ενίοτε)μαζοχιστικώς απολαμβάνετε και να δείτε ότι το κακό σας αφεντικό-προιστάμενος-πρωθυπουργός-υπουργός οικονομικών-ΔΝΤ-και ότι άλλο σας φταίει,δεν είναι τίποτε άλλο απ΄ότι ΕΣΕΙΣ ψηφήσατε ή επιλέξατε για να έχετε.
Κι αν το ψάξετε λίγο βαθύτερα,ίσως κάποτε και να αντιληφθείτε ότι η γκρίνια σας δεν είναι πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας,αλλά τίποτε περισσότερο από κακότεχνη και δυσαρμονική Άρνηση σε δικά σας ιδάλματα και σε δικές σας ευθύνες.

Τα ασεβή μας περαστικά!

CsLaKoNaS είπε...

@ΑΕΡΙΚΟ

1. Τον Jefferson ας τον αφήσουμε απ' έξω για την ώρα αφού την ιστορία του δεν τη γνωρίζω ακόμα. Αυτό που ξέρω είναι πως πρόκειται μάλλον για Ελευθεροτέκτονα παρά Αριστερό. Και αυτές νομίζω πως είναι εξ' ορισμού ασύμβατες ιδιότητες.

2. "Η Αριστερά χαρακτηρίζεται από την τάση της να προσβάλει τα "κακώς κείμενα" και να αγωνίζεται για μια πιο δίκαια κοινωνική συνθήκη." Είναι σωστό αυτό αλλά έχει νόημα δεδομένου του παραγώμενου πλούτου σε συνθήκες καπιταλισμού. Στην Ελλάδα δεν είχαμε ούτε Καπιταλισμό, ούτε πλούτο. Συνεπώς οι πολιτικοί καλούνται να διαχειριστούν τη φτώχει και η αριστερά αγωνίζεται για την δικαιότερη αναδιανομή (της φτώχειας!). Άστα βράστα δηλαδή!

3. Σχετικά με τη γαλλική επανάσταση, το αν η Βία είναι η μαμή της Ιστορίας είναι μεγάλη κουβέντα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μία μαμή, όχι η μοναδική (βλέπε π.χ. "Τα Ζάρια του Θεού").

4. Τα Κράτη Πρόνοιας είναι σίγουρα το μεγαλύτερο επίτευγμα της Αριστεράς στη δυτική Ευρώπη. Όπως επίσης τα κράτη φαντάσματα είναι το χειρότερο επίτευγμα της Αριστεράς στην ανατολική Ευρώπη. Γιατί; Ίσως γιατί στην πρώτη περίπτωση η πρόνοια στηρίχθηκε στον παραγόμενο πλούτο του Καπιταλισμού. Στη δεύτερη περίπτωση, ο πλούτος ήταν μάλλον ανύπαρκτος.

5. Περί Οικολογίας και λοιπών Νταλαρισμών θα τα πούμε άλλη φορά!


6. Και βέβαια έχω κενά Αερικέ. Σιγά το νέο! Δεν είμαι υπολογιστής να αποθηκεύω πληροφορίες. Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο και την πολυτέλεια να διαβάζω όσο θα ήθελα. Γι αυτό άλλωστε μιλάω μαζί σου όπως και με άλλους στη blogόσφαιρα, και πολλές φορές σας επιτίθεμαι, σε αυτόν τον απίστευτα ωφέλιμο, για μένα, πόλεμο ιδεών.

ΣΠ είπε...

Η Αριστερά (η "επίσημη") κυκλοφορεί σε δύο βερσιόν, την απολιθωμένη και την παιδική χαρά.

Απορώ πάντως βρε Αστερόιντ..
Λές κάπου ότι το ομόλογο της 9ης Μαίου θα το μπορούσαμε να το χειριστούμε αλλιώς... έχοντας εν τω μεταξύ κάνει μια βουτιά στο dumpster της παγκόσμιας οικονομίας..
Ξέχασες ότι η οικονομία μας ήταν (ειναι) τριτοκοσμική? Ουτε καν καταγραφές εξόδων δεν κάναμε τοσα χρόνια.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν τα λέω εγώ μόνον αυτά, ΣΠ...
Πανθομολογείται πλέον ότι οι χειρισμοί περί τα Οικονομικά είναι χειρισμοί ασχέτων και επικινδύνων ανθρώπων.
Ρίξε μια ματιά στην αρθρογραφία του κ. Ν. Κοτζιά, πρώην Συμβούλου και εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού -
εδώ:

http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_9489.html

κι εδώ:
http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_761.html

και θα καταλάβεις την ήδη επικρατούσα στην Κοινή Γνώμη και στον Τύπο εντύπωση.

ΣΠ είπε...

Τι προτείνουν αυτα τα άρθρα ώστε να βελτιωθεί η χώρα μας?

Το ένα παρελθοντολογεί, το άλλο μοιρολογεί το, μεταμοφωμένο σε νεοφιλελεύθερο τέρας, ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς τα περι τιτανικού, όπλου στο τραπέζι και οι λοιπές κουταμάρες ήταν όχι μόνο αχρείαστες αλλά και κακές επιλογές (δεν ξεχνάω πόσο embarrassed ένιωθα όταν τον άκουγα!).
Αν δεν είμαστε τότε τόσο ηττοπαθείς, η τωρινή μας κατάστασή ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη, όχι όμως πολύ καλύτερη.
Τώρα, είναι αυτή που είναι, δηλαδή ά φ ρ α γ κ ο ι και χωρίς π α ρ α γ ω γ ή. Έτσι ήταν πάντα βεβαια, απλώς τώρα μας πήραν είδηση για τα καλά.

 
GreekBloggers.com