«Στου Λάκκου τα περάσματα
ο κόσμος γαληνέβγει,
οι μάγκες πίνουν το λουλάκι,
ο Kατσαρός χορέβγει.
Λακκουδιανή μου όμορφη,
γιανκίνι του κορμιού μου,
πρόβαλε στο κονάκι σου,
να γιατρευτεί η πληγή μου».
Ο Λάκκος, που απλώνεται πίσω από το νεόδμητο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές του Ηρακλείου, στην Κρήτη, και σίγουρα την πιο πολύχρωμη. Η παλιά γειτονιά - ιστορικό στέκι των ρεμπέτηδων και των χασικλήδων της πόλης, πιάτσα των ιερόδουλων - έχει αλλάξει σήμερα χαρακτήρα. Στα ήσυχα σοκάκια ξεφυτρώνουν στέκια νεανικά, σκιές λίγων σύγχρονων σπιτιών γέρνουν πάνω από παλιά χαμόσπιτα, άλλα ερημωμένα κι άλλα όχι, graffiti στους τοίχους παντρεύονται με πολύχρωμα πορτοπαράθυρα.
Για την ιστορία του Λάκκου, την σύγχρονη σταδιακή του μετάλλαξη και τον ακατάλυτο δεσμό του με την ρεμπετικη μουσική έγραψα αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση.
Εδώ, σήμερα, προτείνω απλώς μια φωτογραφική βόλτα στην γειτονιά, την οποία, δεν πρέπει να προσπεράσετε, αν βρεθείτε στο Ηράκλειο.
ARVO PÄRT / VOX CLAMANTIS φωνητικά έργα
-
Η θρησκευτικής θεματολογίας μουσική αποτελεί μία από τις βασικές
κατευθύνσεις των ECM New Series (γνωστό αυτό παλαιόθεν). Είναι πάμπολλα τα
θρησκευτικά έργ...
Πριν από 22 ώρες





































Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου