Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

London calling


Μολονότι έχω έρθει ουκ ολίγες φορές στο Λονδίνο χειμώνα, ποτέ δεν τόχω δει έτσι... Ακόμη και το '94, που, θυμάμαι, είχα μείνει δυό μήνες τέτοιαν εποχή, ο καιρός ήταν βατός: κρύο, η γνωστή υγρασία, βροχή πότε-πότε, αλλά όχι μια πόλη σχεδόν ακινητοποιημένη από τις πολικές θερμοκρασίες και τα χιόνια.


Το θέαμα είναι, ωστόσο, μοναδικό - έστω κι αν η ολόλευκη αυτή φορεσιά της πόλης κι η γενική μουντάδα στερεί από την πόλη - και ττον αθεράπευτο φωτογράφο - την πολυχρωμία, για την οποία είναι γνωστή η αγγλική πρωτεύουσα. Πολλές φωτογραφίες απ' όσες κατάφερα να βγάλω στον ελεύθερο χρόνο μου θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μαυρόασπρες!!!







Ο κόσμος αποφεύγει την κυκλοφορία, που έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολη τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων (που κι αυτές βλέπουν διάλειμμα μέσα σε τέτοια βαρυχειμωνιά) αλλά και λόγω απεργιών στον Υπόγειο. ΟΙ φοιτητές κι οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις των διδάκτρων κι οι εργαζόμενοι στον Υπόγειο για απολύσεις. Τα ίδια ή περίπου τα ίδια συμβαίνουν κι εδώ, όπως και στην Ελλάδα, πράγμα, που για το φτωχό μου μυαλό σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με το σκεπτικό των Κυβερνήσεων του πολιτισμένου κόσμου μας - εκτός κι αν όλοι οι λαοί παρανόησαν ομαδικά... 
Οι Λονδρέζοι, πάντως, μπορεί να αποφεύγουν τις μετακινήσεις για δουλειές ή για ψώνια, αλλά τα πάρκα έχουν την τιμητική τους έτσι κι αλλιώς. Πολύς κόσμος χαζεύει το απέραντο λευκό χαλί, που ώς προχθές ήταν πράσινο, και τις παγωμένες λίμνες.




Η Oxford street έχει στολισθεί κανονικά...


Οι πλανόδιοι μουσικοί κάνουν ό,τι κάνουν πάντα...


Οι βιτρίνες του Selfridge φορούν τα πιο έντονα χρώματα...









... αλλά η κίνηση παραμένει αραιή τόσο στην Oxford όσο και σ' όλους τους γύρω δρόμους. 


Η αγορά ανησυχεί ότι αυτή η αιφνίδια βαρυχειμωνιά θα έχει τεράστια αρνητική επίπτωση στις εορταστικές πωλήσεις, αλλά η παγωνιά είναι τέτοια, που αποθαρρύνει τις μετακινήσεις και απομακρύνει, αναβάλλει, την διάθεση για ψώνια...   


Παρ' όλ' αυτά, ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες επιμένουν ότι τα Χριστούγεννα δεν ματαιώνονται... Ούτε καν αναβάλλονται! Έρχονται, πλησιάζουν, καταφτάνουν έτσι κι αλλιώς... και στο Λονδίνο κι αλλού!!! 
Καλά να τα περάσουμε όλοι!


15 σχόλια:

7Demons είπε...

Αχχχ!Το beloved London με χιόνια...
Σε ζηλεύουμε!

ασωτος γιος είπε...

ζηλεψαααα αφορητα

Hfaistiwnas είπε...

πωπωπω και εγώ ζηλεύω, θέλω χιόνι!!!
Καλά να περάσεις και να μας δείξεις και άλλες φωτό!!

Roadartist είπε...

Αχ τέλεια.. Λονδίνο τα χριστούγεννα..θα πρέπει να είναι μαγικά..

CsLaKoNaS είπε...

God save the Queen!

Αλλά το κρύο εκεί δεν αντέχεται αδερφάκι μου ! Ειδικά τώρα πρέπει να είναι αβάσταχτο.

Margo είπε...

Ακόμη και με αυτές τις συνθήκες οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικές! Γραπώνεις τη στιγμή και είναι πάντα ενδιαφέρουσα!

Πάγος εκεί, σχεδόν καλοκαίρι εδώ, ότι ακούμε κατά καιρούς από τους επιστήμονες βγαίνει κατά γράμμα!
Και οι κυβερνήσεις θαρρείς και είναι συνεννοημένες..
Καλά να περνάς Γιάννη μου και επειδή τα Χριστούγεννα δε αναβάλλονται θα είναι όμορφα και γλυκά όπως πάντα, ίσως περισσότερο αυτή τη φορά:)
Φιλιά πολλά ταξιδευτή;)

fevis είπε...

Και Λονδίνο, και χιόνι.. Θα σκάσω...:-)))

ezak είπε...

super!!!...

Ιφιμέδεια είπε...

Οι φωτογραφίες σας είναι τόσο έξοχα ποιητικές που τις αισθάνομαι για τα μάτια μου και την ψυχή μου ένα μεγάλο δώρο κι αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τα πάρκα είναι δωρεάν και πού καλή διασκέδαση... Τουλάχιστον εκεί έχουν πάρκα....

DonnaBella είπε...

teleies photo! (egw xwmenh meas vevaia, mh tyxon k glystrhsw..) xx

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που εβαλε λιγο κρυο και σε μας εδω γιατι μας εβλεπα να αλλαζουμε το χρόνο με αντηλιακά στη παραλία!

Ειναι ωραιο το κρυάκι και το χιονάκι, κακά τα ψέματα!

φιλιά

Καλημερα

Unknown είπε...

Γιάννη!.. Θαυμάσιο το υλικό που έφερες...
Από όσο ξέρω το κλίμα στην Αγγλία και ειδικά στο Λονδίνο, επηρρεάζεται πολύ από το Θερμό Ρεύμα του Κόλπου (Gulf Stream), που από το Μεξικό διασχίζει τον Ατλαντικό και διαπλέει τις ακτές της Αγγλίας. Αλλά φέτος ο κόλπος του Μεξικού γέμισε πετρέλαιο από την καταστροφή που προκάλεσε η (και αγγλικών συμφερόντων) BP. Εν τάξει δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά δεν μοιάζει κάπως και με "θεία δίκη" κατά το "ολα εδώ πληρώνονται";..

Besixdouze είπε...

Και η παγωνιά καλά κρατεί.

Αν και στο Liverpool όπου βρίσκομαι έριξε το λιγότερο χιόνι συγκριτικά με άλλες πόλεις της Αγγλίας, έχουμε παντού πάγο και απίστευτο κρύο.
Σήμερα με το ζόρι αγγίξαμε τους -3 βαθμούς το μεσημέρι, και αυτό με ήλιο παρακαλώ! Τα delivery από τα super market έχουν πάρει φωτιά και τα μαγαζιά είναι άδεια. Αλλά δε νομίζω να πάθει πολύ μεγάλη ζημιά η αγορά αφού οι Άγγλοι συνήθως τελειώνουν με τα δώρα των Χριστουγέννων μήνες πριν (όσοι γνωρίζω εγώ έχουν αγοράσει όλα τα δώρα από τον Οκτώβρη!).

Πέρα από όλα αυτά, χάζεψα με τα χρώματα στις βιτρίνες. Αξίζει να κάνεις μία βόλτα στην Oxford str μόνο και μόνο για να τα απολαύσεις!

Ζυγίνα είπε...

Wish I were there!

 
GreekBloggers.com